относно днешната простотия в софия

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Вто Фев 13, 2007 4:39 pm

bluskanie написа:Не съм съгласен с оределенията за таксиджиите и това е. Има много по-незаконни неща в България, които не обсъждаме.

Има ами, което означава ли да си затворим очите за "по-законните"????

Изобщо какво означава "по-законно" и "по-незаконно"?? :idea:
Хлъзгав си, знам, но започваш да се хлъзгаш към места откъде няма връщане... помисли си хубаво. Прави впечатление, отбелязвам с най-добро чувство.

bluskanie написа:Нека помислим ако евентуално бяха си направили протеста в неработно време, организирано и както "трябва", дали щеше да им обърне внимание някой въобще?

Нека помислим първо за какво беше протеста - ЗА ПАРИ и то не за протестиращите. Нека ти припомня как ти сам написа по-нагоре, че бакшишите са ИЗПОЛЗВАЛИ протеста. Толкова за човека и семейството му, толкова за законите. А мен лично един незаконен протест ми пречи еднакво много в работно и неработно време.

bluskanie написа:Тактически си беше идеален протеста, това че не ви харесва, и че е против някои норми...

:bowdown:
Откога спазването на закона е просто норма!!!??
Виждаш ли как самия ти проповядваш слободия и закона на улицата??? Хубаво, може да се чувстваш прав, може да се бориш за/срещу нещо, но искам да ти напомня, че това неминуемо ЩЕ се обърне срещу теб и то когато най-малко очакваш - когато някой друг реши да приложи твоята fuzzy логика срещу теб, например в стил "за кво да не те изритам на улицата, ся некви НОРМИ ли ще спазваме?". Ако от известно време те репликирам в твой стил и непрекъснато ти връщам топката - правя го за да ти намекна да обърнеш внимание на тоз малък момент.

bluskanie написа:Нека се върнем на 97-ма, когато бяха блокадите по улиците на София. Онова не беше законно нали? Хората искаха нещо, което не беше ясно кой може да изпълни нали?
Разбира се беше много по-страшно положението, но и доста аналогично, поради факта, че правителството е почти същото...

Примера ти е дълбоко погрешен и силно манипулативен, защото хвърляш пепел в очите. През 97 не ставаше дума за нечии тясно БРАНШОВИ интереси - ставаше дума за цивилизационния идентитет на цяла държава. Че пак спечелиха някои, а други загубиха - нормално, живота е игра с нулева сума. Не виждам с какви очи хвърляш паралел между политическите искания на мнозинството хора и тясно браншовите монополни интереси на група бизнесмени притежаващи таксиметрови фирми (дори да говорим само за шофьорите, те мнозинство ли са в обществото?).

Edit:
Апропо, попитах те дали не си болен от шизофрения. Ако съм те обидил, извинявам се, но въпроса ми стои с още по-голяма сила.
Обясняваш как исканията и ползите били за браншовите организации (т.е. монополните сдружения/картели) и как те нямали изгода да вдигат цените (я опитай да смъкнеш тарифата, т.е. да правиш реална конкуренция), а в следващия момент обясняваш кое как е на свободния пазар, какво е търсене и какво предлагане и.т.н.

Сигурно не ти е лесно, затова те попитах дали не си болен?
Последна промяна bikerider на Вто Фев 13, 2007 4:54 pm, променена общо 2 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот lanzz » Вто Фев 13, 2007 4:45 pm

bluskanie написа:Не съм съгласен с оределенията за таксиджиите и това е.

аз също не съм съгласен. старая се да се въздържам от общи характеризации за цялата професия, а само за конкретни примери и конкретни случаи. изказал съм по-горе и мнение, че впечатлението ми е че таксиметровите шофьори до голяма степен се държат колегиално на пътя, много по-често такси ще ти направи път за престрояване, от колкото друга кола, например. колкото пъти съм помолил шофьор да смени чалгата с нещо друго, винаги са го правили, без фасони. от друга страна не си затварям очите и за грозните черти на бранша - карат без мигачи, карат по средата между лентите. не смятам, че таксиджиите са най-черните дяволи, но пък и ангели хич не са. в случая общото впечатление от ежедневните контакти с таксита и техните шофьори според мен няма никаква връзка. няма значение дали в работата си са възможно най-коректни, или пък са последните мошеници които само гледат как да те окрадат - и в двата случая щях да съм против точно този протест, проведен по точно този начин.

Има много по-незаконни неща в България, които не обсъждаме, а сме седнали да обсъждаме блокиран център на София за един ден.

такъв аргумент имам чувството че изплува при обсъждането на какъвто и да е проблем. тоест какво, няма смисъл да обсъждаме който и да е конкретен проблем, защото има още хиляди други проблеми?

Нека помислим ако евентуално бяха си направили протеста в неработно време, организирано и както "трябва", дали щеше да им обърне внимание някой въобще? Тактически си беше идеален протеста, това че не ви харесва, и че е против някои норми... така е признавам. Но това, както и ти Admin каза, изглежда е единствения начин да изтръгнеш внимание от властимащите.

тук ще се съглася с admin - сигурен съм, че след 9/11 много хора чуха за пръв път за ал кайда и бин ладен - сиреч също тактически успех, няма лоша реклама, нали?
Аватар
lanzz

Мнениеот bikerider » Вто Фев 13, 2007 4:49 pm

@lanzz: :agree: 100%
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 5:30 pm

bikerider написа:Нека помислим първо за какво беше протеста - ЗА ПАРИ и то не за протестиращите. Нека ти припомня как ти сам написа по-нагоре, че бакшишите са ИЗПОЛЗВАЛИ протеста. Толкова за човека и семейството му, толкова за законите. А мен лично един незаконен протест ми пречи еднакво много в работно и неработно време.

Бе за какво друго да е протеста бе? Хората за какво стачкуват? Нали отново е за пари и за трудови облаги? Баси донкихота баси... смятам, че отдавна сме се преборили за свободата си... сега се борим за просперитет...

bikerider написа:Откога спазването на закона е просто норма!!!??
Виждаш ли как самия ти проповядваш слободия и закона на улицата??? Хубаво, може да се чувстваш прав, може да се бориш за/срещу нещо, но искам да ти напомня, че това неминуемо ЩЕ се обърне срещу теб и то когато най-малко очакваш - когато някой друг реши да приложи твоята fuzzy логика срещу теб, например в стил "за кво да не те изритам на улицата, ся некви НОРМИ ли ще спазваме?". Ако от известно време те репликирам в твой стил и непрекъснато ти връщам топката - правя го за да ти намекна да обърнеш внимание на тоз малък момент.

Да ме изрита някой къде...? Я се осъзнай, моля те... к'во проповядвам въобще? Винаги съм казвал (не проповядвам, има кой да го прави), да погледаме от всички страни на нещата, за да сме обективни. Кое ще се обърне срещу мен? WTF? :crazy:

bikerider написа:Edit:
Апропо, попитах те дали не си болен от шизофрения. Ако съм те обидил, извинявам се, но въпроса ми стои с още по-голяма сила.
Обясняваш как исканията и ползите били за браншовите организации (т.е. монополните сдружения/картели) и как те нямали изгода да вдигат цените (я опитай да смъкнеш тарифата, т.е. да правиш реална конкуренция), а в следващия момент обясняваш кое как е на свободния пазар, какво е търсене и какво предлагане и.т.н.

Сигурно не ти е лесно, затова те попитах дали не си болен?

Я се върни... и попрочети написаното от мен пак, пък после да си изясним диангозите.
Исканията са на шофорите. Те искат да взимат повече пари, което е най-нормалното нещо у света. Техните шефове (монополни или каквито кажеш) нямат интерес от по-високи цени за ПРЕВОЗ, защото това ще понижи клиентелата на шофьоритем което пък ще понижи интереса на шофьорите са стават таксиджии, от което ще губят фирмите, които НЕ печелят от оборота на шофора, а от лизиговите коли. Хаха, ебати изречението.
Сметката е... по-скъпи таксита = по-малко клиенти = по-малко таксита = помалко таксиджии = по-малко лизингови коли = по-малко кинти за таксиметровите фирми. Капиш?

Аре стига! Шест страници имахме, за да си изясним позициите, ако смятате моята за погрешна, може да пиете по една вода... аз вече пия за ваш'те мнения :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Фев 13, 2007 5:47 pm

@bluskanie:
Имаш тежки проблеми.

MAN6 написа:повече не смятам да ти обръщам внимание...

Присъединявам се и отивам да пия една вода...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 5:50 pm

bikerider написа:@bluskanie:
Имаш тежки проблеми.

Щот съм тежкар... :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот lanzz » Вто Фев 13, 2007 6:00 pm

bluskanie написа:Бе за какво друго да е протеста бе? Хората за какво стачкуват? Нали отново е за пари и за трудови облаги? Баси донкихота баси... смятам, че отдавна сме се преборили за свободата си... сега се борим за просперитет...

точно това е нелепото, че са избрали да стачкуват за пари точно когато убиха техен колега. ти сам каза, че не е имало как да планират кога ще убият колегата им, за да предупредят общината за протеста си. щом протеста им не е имал нищо общо с убийството, а само с парите и трудовите облаги (тъй като не са баси донкихотите баси), за чий трябваше да го направят моментално след убийството? или протеста им е бил "спонтанен и предизвикан от убийството", в който случай е безкрайно грозно и жалко да стачкуват за просперитет на гърба на мъртвия си колега, или няма нищо общо с убийството, в който случай спокойно можеха да го организират цивилизовано.

Техните шефове (монополни или каквито кажеш) нямат интерес от по-високи цени за ПРЕВОЗ, защото това ще понижи клиентелата на шофьоритем което пък ще понижи интереса на шофьорите са стават таксиджии, от което ще губят фирмите, които НЕ печелят от оборота на шофора, а от лизиговите коли. Хаха, ебати изречението.
Сметката е... по-скъпи таксита = по-малко клиенти = по-малко таксита = помалко таксиджии = по-малко лизингови коли = по-малко кинти за таксиметровите фирми. Капиш?

а тогава кой изобщо би имал интерес от повишаване на цените? хубаво шофьорите искат да взимат повече пари, и това наистина е нормално, но в горното ти доказателство защо по-високите цени ще носят загуби на таксиметровите фирми, ти САМ казваш, че по-високите цени ще "понижат клиентелата на шофьорите което пък ще понижи интереса на шофьорите да стават таксиджии". т.е. по-високите цени ще се отразят негативно ПЪРВО на самите шофьори, тъй като загубата за самите таксиметрови фирми ще е предизвикана от ОТЛИВА на шофьори (това все по твоите думи). ако пък наистина високите цени са добри само за шофьорите (но не и за фирмите над тях), тогава някак си мисля, че повече хора ще се ориентират към професията, и съответно ще има повече лизингови коли за таксиметровите фирми. просто не виждам как промяната на цените може да се отрази в една посока на шофьорите и в друга на фирмите. КАКВАТО и да е промяна в полза на шофьорите ще бъде и в полза на фирмите, тъй като ще има прилив на шофьори. КАКВАТО и да е промяна във вреда на шофьорите ще бъде и във вреда на фирмите, тъй като ще има отказали се шофьори (наистина, това ще бъде вреда за фирмите в дългосрочен план, защото в краткосрочен ще продадат върнатите недоизплатени коли).
Аватар
lanzz

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 6:00 pm

След като преди 2-3 дни рецидивистите в няколко затвора протестираха с искания да се разшири действието на закона за амнистията, днес има още по-интересна новина:

http://dnevnik.bg/show/?storyid=311410

Източници, близки до 4getcredo съобщиха, че след като "криминално проявен с хулигански прояви, с отправяна заплаха за убийство и за разправа и т.н." е бил застрелян, неговите авери са започнали подготовка за блокиране на София тая нощ от 12.00 часа. Блокадата ще стои упорито пред парламента, сградата на МВР и под прозореца на спалнята на Б.Б. и ще се разпръсне само ако бъдат забелязани куки.

Основните искания ще са за повишаване на възнаграждението на уличните обирджии, че това тяхното ... всеки да носи само по 100-200 лева в портфейла си ... направо не се трае, баси живота, копеле! Рисковете на професията "криминално проявен" са толкова големи, че просто не се покриват с мижавите доходи от разни пенсионери и самотно разхождащи се студенти из парковете в столицата.

Б. Б. е обещал да се срещне с протестиращите и да им даде безплатни GSM-и и по един Макаров, който за тяхната работа е средство от първа необходимост. Също така е обещал да ограничи разходите на общината за крушки за улично осветление, с което косвено ще подпомогне протестиращите да живеят като бели хора.

Коментарите във форума на "Дневник" потвърждават, че обществото е склонно да подкрепи протестиращите.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Фев 13, 2007 6:24 pm

lanzz написа:или няма нищо общо с убийството, в който случай спокойно можеха да го организират цивилизовано.

Щеше да е достатъчно само да е законно, за да могат властите да насрочат адекватна дата, за да могат примирените овце да си подредят плановете... :)

lanzz написа:а тогава кой изобщо би имал интерес от повишаване на цените?

подозирам, че логическата издържаност не е цел за bluskanie, той утре си взима книжката и го бOли... :)
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Вто Фев 13, 2007 6:33 pm

точно като вземе книжка ще го бОли, мен ме бОли не защото петък не съм могъл да си хвана такси, а защото висях час и половина с колата в безумните задръствания, без да има как да разбера кои улици са затворени и от къде изобщо е възможно да се мине, и на яворов щях да получа инфаркт, защото на отбивката към цариградско имаше някакви хора със светлоотразителни жилетки и камион, и в първия момент помислих, че и от там няма да мога да се кача на цариградско, а напред по яворов беше нечовешко задръстване... за щастие се оказа че светлоотразителните жилетки просто си седят до отбивката, и може да се излезе на цариградско. ако трябваше да се забия през яворов, още поне час не ми мърдаше само за да стигна до телевизионната кула.
Аватар
lanzz

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 6:38 pm

lanzz, абсолютно си прав, самоче ако изклютим факта, че вече ББ заговори за лимит на таксиметровите коли, което надявам се се сещаш, че потвърждава думите ми... Лиумит на колите означава КРАЙ на лизинговите коли... Ще има само изискване след остаряване на колата до 5г например, задължително да си купиш нова за да караш такси. Освен това... когато се увеличат парите и шофьорите са по-доволни от работата си, а същевременно има горен лимит на колите... ще стане, така че никой таксиджия няма да си намира по-добра работа и ще си стои на таксито, което също не е в интерес на фирмата му.

А, относно грозния протест. Бе не е точно така... хората искаха и прегради и джи пи ес системи и камери и паник бутони... все неща, които евентуално биха предотвратили подобно убийство, нали? И разбира се използваха "силния" за тях момент да поискат и нещо за себеси, което всъщност не е официаоно поискано, а само вметнато за коментар...

Не мога да разбера в какво се убеждаваме един друг тук? Аз не искам да убедя никой в нищо... само искам всеки да си гледа в паницата...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 6:59 pm

bluskanie написа:Лиумит на колите означава КРАЙ на лизинговите коли...

Ти лично ще имаш ли някаква полза от това?

С лимити, ограничения и държавни регулации се постига само едно - ограничаване на свободата, на инициативността. Ползите от такива мерки винаги са за ограничена група хора, които по този начин си ограждат територията и гледат да не допускат други в нея. За небогоизбраните има само негативи.

Точно това става сега в София с такситата.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 7:12 pm

did написа:
bluskanie написа:Лиумит на колите означава КРАЙ на лизинговите коли...

Ти лично ще имаш ли някаква полза от това?

С лимити, ограничения и държавни регулации се постига само едно - ограничаване на свободата, на инициативността. Ползите от такива мерки винаги са за ограничена група хора, които по този начин си ограждат територията и гледат да не допускат други в нея. За небогоизбраните има само негативи.

Точно това става сега в София с такситата.

Вероятно налагането на този лимит няма да е единствената мярка, предприета от държавата. За да попаднеш сред "богоизбраните" таксиджии ще трябва да покриеш редица изисквания, включително добро възпитание/отношение, външен вид, образование, защо не и западен език? За мен това си е чист пазарлък, а докъде ще доведе той... ами вярвам, че няма да стане по-зле отлколкото е в момента. Би могло да се счете, като зародиш на реформа в този бранш, което всички искат, доколкото виждам...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 7:17 pm

bluskanie написа:Вероятно налагането на този лимит няма да е единствената мярка, предприета от държавата...

Ооо, не се и съмнявам! Точно от това ме е страх - че държавата сега ще се засили да предприема мерки, вместо да се оттегли напълно от подобни безсмислени регулации.

bluskanie написа:За да попаднеш сред "богоизбраните" таксиджии ще трябва да покриеш редица изисквания, включително добро възпитание/отношение, външен вид, образование, защо не и западен език...

... или просто да си платиш на чиновника, от който зависидали ще получиш заветното подписче, с което ще си вадиш после хляба. Искам аз да работя там!

bluskanie написа:ами вярвам, че няма да стане по-зле отлколкото е в момента.

ще стане, повярвай ми.

bluskanie написа:Би могло да се счете, като зародиш на реформа в този бранш, което всички искат, доколкото виждам...

Реформа по БеСеПарски - с увеличение на държавното регулиране :crazy:

Много ги бива да правят такива "реформи".
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 7:22 pm

Хм... за да не бъдем голословни:

http://focus-news.net/?id=f6013

Това добре ли е, зле ли е? :dunno:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 7:32 pm

bluskanie написа:Хм... за да не бъдем голословни:

http://focus-news.net/?id=f6013

Това добре ли е, зле ли е? :dunno:

Много е зле. Като има толкова таксита, които карат без разрешително, Б.Б. да си стегне хората, да ги провери, да ги открие и да ги глоби, а защо не и по-сериозни мерки да вземе.

Както обикновено става напоследък, констатира се, че има проблем и се предприемат мерки, които ще го задълбочат.

Единствения начин да няма нерегламентирани таксита е да отпаднат регламентите и лицензите и да остане само регистрационен режим. В същото време да се въведат СТРОГИ ИЗИСКВАНИЯ за тези, които са се регистрирали (за колата, обозначаването, обслужването...) и да има ИНСТИТУЦИЯ, която да следи за спазването на тези изисквания, но не само на хартия и в момента на регистрацията, а всекидневно на улиците (нещо като ДАИ, ама работещо). Впрочем, аз бих подкрепил протести на бакшишите единствено ако исканията им са за "ограничаване на корупцията в ДАИ". Ама това няма никога да се случи, макар че именно това е проблемът на законно и съвестно работещите шофьори.

С ограничаване на бройката се постига точно обратния ефект и това вече многократно се е доказало след подобни "реформи" в други области. Нямам време да се задълбочавам, защото ти явно още не си преодолял типичното за твоите връстници ляво мислене, според което е възможно държавата да решава проблеми с мъдрите си намеси.
Аватар
did

Мнениеот lanzz » Вто Фев 13, 2007 7:39 pm

bluskanie написа:вече ББ заговори за лимит на таксиметровите коли, което надявам се се сещаш, че потвърждава думите ми...

което си е чисто безумие, и мисля че вече си казах мнението по този въпрос. шофьорите си отвориха устата и за пожизнени лицензи, я да видим какво ще стане като съберем 2 и 2 - държавно санкциониран лимит на таксиметровите коли в софия, съчетан с пожизнен лиценз - как мислиш, дали някой изобщо ще спечели от това, освен шофьорите? общината ще изгуби от лицензите, клиентите ще изгубят от липсата на конкуренция.

Лиумит на колите означава КРАЙ на лизинговите коли... Ще има само изискване след остаряване на колата до 5г например, задължително да си купиш нова за да караш такси.

няма начин нещо да означава край на лизингованите коли. никой таксиметров шофьор няма да купи нова кола по друг начин освен с лизинг. въпроса е дали лизинга ще бъде към таксиметрова фирма или към банка. съдейки по това, че банките все пак се занимават с лизингови сделки, може да се предположи, че лизинговането само по себе си е икономически изгодно. като включиш и другите административни функции, които поемат таксиметровите фирми (лицензи, диспечери, каквото още там се сетиш), за които със сигурност събират такси, не мисля че бизнес модела им ще бъде безвъзвратно подкопан ако вместо постоянен приток от нови шофьори, ще лизинговат нови и нови коли на един и същ контингент постоянни шофьори.

Освен това... когато се увеличат парите и шофьорите са по-доволни от работата си, а същевременно има горен лимит на колите... ще стане, така че никой таксиджия няма да си намира по-добра работа и ще си стои на таксито, което също не е в интерес на фирмата му.

защо да не е в интерес на фирмата му, щом ще лизингова нова кола на всеки 5 години?

А, относно грозния протест. Бе не е точно така... хората искаха и прегради и джи пи ес системи и камери и паник бутони... все неща, които евентуално биха предотвратили подобно убийство, нали? И разбира се използваха "силния" за тях момент да поискат и нещо за себеси, което всъщност не е официаоно поискано, а само вметнато за коментар...

разбира се, че идеята за допълнителни мерки за сигурност е чудесна. това което не е ясно е ОТ КОГО точно ги искат тези мерки за сигурност? вратата на апартамента ми съм си я слагал аз - не правителството или парламента. застраховката на колата съм си я сключвал аз, не ми я е сключило правителството или парламента. ако искам да сключа застраховка "живот" - отново сам ще си я сключа, и отново не виждам защо това изобщо би трябвало да бъде грижа на законодателната или изпълнителната власт. искат задължителни застраховки живот? това е най-голямата глупост, която могат да поискат. щом ИСКАТ застраховки живот, няма никаква нужда те да бъдат задължителни - ще си ги направят и без да са задължителни. ако не си ги правят, значи НЕ ГИ ИСКАТ - в който случай целия протест придобива леко комичен оттенък - искаме да ни задължите да правим нещо, което не искаме да правим доброволно. бронирани стъкла в колите - ами чудесна идея. но кой да я осъществи? сигурен съм, че таксиметровите фирми просто не са се сетили да предлагат покрай касов апарат, GPS и радиостанция, да предлагат и инсталиране на бронирано стъкло, но със съответното оскъпяване на колата, съответно повишаване на месечните вноски по лизинга или удължаване на срока му. почти съм сигурен, че и когато се наложи такова изискване, точно това ще е начина по който ще бъде организирано. не е работа на държавата да субсидира такива мерки за сигурност, тъй като това означава всички данъкоплатци да я субсидират, без значение дали ползват таксиметрови услуги или не.

Не мога да разбера в какво се убеждаваме един друг тук? Аз не искам да убедя никой в нищо... само искам всеки да си гледа в паницата...

ами на мен в петък ми бръкнаха в мойта паница, точно това е причината да съм против своеволията им. причината протеста им да е нелегитимен е ИМЕННО за да създаде възможно най-много неудобства и недоволство за ВСИЧКИ жители на софия. разбирам, че причината е по този начин да привлекат повече внимание, но не смятам и че аз съм длъжен да бъда чийто и да е инструмент за привличане на внимание.

Вероятно налагането на този лимит няма да е единствената мярка, предприета от държавата. За да попаднеш сред "богоизбраните" таксиджии ще трябва да покриеш редица изисквания, включително добро възпитание/отношение, външен вид, образование, защо не и западен език?

да си видял държавата да е успяла да постигне подобен висок стандарт на обслужване в КОЙТО И ДА Е отрасъл, изобщо? защо смяташ, че точно с таксиметровите шофьори ще успее?
Аватар
lanzz

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 13, 2007 7:44 pm

Аз предлагам да последваме примера на будните българи и да се изнесем от България демонстративно. И без това тук нищо, никога няма да е наред... Изображение
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот CRAZY RIDER » Вто Фев 13, 2007 7:47 pm

съжелявам за :offtopic:
http://www.bezbakshish.hit.bg/
аз лично мисля че тая инициатива е добра :agree:
BikePorn
RAM Bikes
Интелегентна олигофрения !
Аватар
CRAZY RIDER

Рейтинг: 1466

Мнениеот did » Вто Фев 13, 2007 7:51 pm

bluskanie написа:Аз предлагам да последваме примера на будните българи и да се изнесем от България демонстративно. И без това тук нищо, никога няма да е наред...

:)

може и да стане наред, ако небудните българи се събудят и спрат да бълнуват глупости.
Аватар
did

Мнениеот lanzz » Вто Фев 13, 2007 8:56 pm

bluskanie написа:Аз предлагам да последваме примера на будните българи и да се изнесем от България демонстративно. И без това тук нищо, никога няма да е наред...

ами щом са тъй чудни новите изисквания на таксиметровите шофьори, защо да се ограничаваме само с този бранш? нека за ВСИЧКИ лицензионни дейности се въведат квоти! лимит на броя интернет доставчици (аман от нелегални квартални ланове)! лимит на броя voip оператори (сигурно и такива ще се намерят нелегални)! лимит на броя на заведения, в които се продава алкохол (тук изобщо да не говорим колко нелегални сигурно има)! абе направо тези лимити ще са панацея за цялото общество, всичко ще се оправи! добре ще е да се помисли и за задължителни застраховки живот да кажем за кранистите и операторите на металорежещи машини - сигурен съм, че и те ще са щастливи да имат застраховки, но за съжаление докато не са задължителни, предпочитат да не си правят. също може да се помисли и за бронирани стъкла в банките... хм, те май сами си ги слагат, язък, че няма да можем и на тях да помогнем.

виж, можело и в тази посока със сарказъм.
Аватар
lanzz

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 14, 2007 10:13 am

Велизар Стоилов, зам.-кмет по транспорта на София: "...въпросът е в това, че няма кой да сложи ред и да се спазва Законът за движение по пътищата..."

струва ми се много ключово това изречение нещо...
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Сря Фев 14, 2007 10:42 am

Хехе, сега се замислих, че има много общо между спамерите и бакшишите при тая им проява - привличане на внимание на всяка цена (поне спамерите имат ясно дефинирана цел) :)
bluskanie, ти кефиш ли се на спамери? :) Баси, горките продавачи на Виагра и на помпички за увеличаване на атрибута и те трябва да живеят от нещо и гледат да ти привличат вниманието.
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Сря Фев 14, 2007 10:49 am

kotka12 написа:Велизар Стоилов, зам.-кмет по транспорта на София: "...въпросът е в това, че няма кой да сложи ред и да се спазва Законът за движение по пътищата..."

Ми важи поговорката за лудия и зелника. Тоя дето дава зелника сам се изтъпани в пресата и обясни как е наредил бакшишите да не бъдат спирани за каране без колан. И това ПРЕДИ да са приети промени в закона.

Това е още по-ключово... това беше едно-към-едно директен и демонстративен публичен отказ от прилагане на закона. В нормална страна този министър щеше вече да е заврян в на кучето гъза... да ама не.
Аватар
bikerider

Мнениеот CRAZY RIDER » Сря Фев 14, 2007 11:37 am

Днес пак ще има простотия!Пенсиите ще стачкуват за акциза върху домашната ракия:crazy: .Сега е 12часа сутринта имах работа кам 10ч и беше лудница още преди да почне протеста,представям си като почне,таке че които има работа по центура ако може да я отложи само ще хаби нерви! :(!:
BikePorn
RAM Bikes
Аватар
CRAZY RIDER

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 14, 2007 11:52 am

по въпроса за ракийката ми хрумна нещо много интересно
не чух някой да протестира като вдигнаха цената на хляба, но виж за ракийката...
да ти е*а и народа и чудото...

Аватар
kotka12

Мнениеот CRAZY RIDER » Сря Фев 14, 2007 11:56 am

kotka12 написа:по въпроса за ракийката ми хрумна нещо много интересно
не чух някой да протестира като вдигнаха цената на хляба, но виж за ракийката...
да ти е*а и народа и чудото...
прав си жалки са :V:
BikePorn
RAM Bikes
Аватар
CRAZY RIDER

Мнениеот did » Сря Фев 14, 2007 3:20 pm

bluskanie, понеже съм в настроение (днес е 14 февруари, а и сега се връщам от завода на SCHOTT, в който правят оптичните влакна и беше много интересно, имаше и безплатен обяд), та реших да ти разкажа една приказка. Тя е от тези приказки, които и 100 пъти да я прочетеш и да я разбереш, няма да се съгласиш с "поуката". Но ... то с всички приказки е така.

Та всичко почнало преди мноооого години, когато се появили първите хора. Те били социални същества и бързо установили, че е по-лесно и по-безопасно да живеят не поединично, а в групи. Така се появили племената. Тогава обаче възникнал един проблем: при наличие на конфликт в племето бързо се стигало до разправии, употреба на пръчки, кремъци и т.н. и лоши последствия и работа за шаманите-лечители. Та в тоя момент хората установили, че по-малко кръв ще се лее, ако племето си има вожд. И си избрали такъв.

Вождът имал 3 основни функции:

1. да ги организира, когато друго племе ги нападне и да води ордата (сигурност)

2. с помощта на мъдреците да създава правилата (законите) на племето и да следи за спазването им, а при спор, съобразно тези правила, да отсъжда кой е прав и кой-крив (законодателна, съдебна и изпълнителна власт)

и

3. да организира племето, когато възникнат проблеми с недостиг на храна, вода, студ и т.н., така че народа да не измре (минимална социална подкрепа).

Това били задачите на назначения за вожд. Нищо друго! Той евентуално е бил също и природно надарен, кадърен лекар, но неговата работа не е била да лекува, а да си върши работата по точки 1,2 и 3. Лекуването е било работа на шаман. Ако вождът си губел времето по цял ден да събира билки в гората и да маже раните на порязали се туземки, вместо да си гледа работата по трите точки, работата с племенните проблеми закъсвала...

Е, имало и племена без вожд, но те бързо бързо изчезнали. Имало и такива племена, на които вождът имал много повече функции, като например да опложда девойките. Те също изчезнали в момента, в който се появил първия импотентен вожд.

В един момент обаче народонаселението нараснало до толкова, че някои племена стигнали над милиард туземци, а други – по около 7 милиона, та се оказало, че един вожд не стига. Около него се завъртели разни мъдреци да му помагат и си основали фирма, която с наличния си щат да поеме функциите на вожда. Да я наречем, например, “България” ЕООД. Всъщност, още се спори дали един вожд стига или не стига и разни племена продължават експериментите в тази посока, пердашейки с бързи стъпки в направление, перпендикулярно на здравия разум.

Но както и да е. Не ми е за това приказката. Важното е, че фирмата “България” ООД била създадена, за да получава от туземците пари под формата на данъци, а срещу тези пари да им осигурява услуги по горните 3 точки. И толкова! Нищо друго не се изисквало от тази фирма, само качествени услуги в областите, за работа в които и се плаща.

Мъдреците, обаче, понеже нали са много мъдри, решили към основните 3 точки да добавят и още:

4. Здравеопазване
5. Образование
6. Енергетика
7. Управление на туризма и проституцията
8. .....

....

151. Раздаване на безплатни GSM-и и GPS-и на всеки рицар на жълт кон
...

и т.н. и т.н...

Всъщност, нямало нищо лошо фирма “България” ЕООД да се набърква и в тия области, но там тя трябвало да се конкурира и с други ООД-та, ЕТ-та и ЕООД-та, на които това им било основната работа и услугите на нашите мъдреци не били с особено добро съотношение цена-качество. Туземците обаче някак си свикнали точно “България” ЕООД да ги обслужва. Пък и това все пак била тяхната родна фирма, в любов към която били възпитавани от малки.

Всъщност, доста странни същества били тези туземци и като станело време за избори и смяна на борда на директорите на "България" ЕООД, туземците обикновено предпочитали този мениджърски екип, който имал списък от дейности с повече точки. От “БСП & Co” например предлагали списък от 175 точки, други – 190, трети имали само списък от дейности, които няма да вършат, щото той бил по-кратък от другия. Е, имало и някакви си там мизерници, които приказвали нещо за намаляване на намесата на “България” ЕООД в области, където не и е работата да се бърка, но техният списък бил само 3 точки и не привличал особено много вниманието на туземците.

От броене на точки в списъкът на предлаганите дейности, туземците съвсем спрели да се интересуват за качеството на услугите по първите три – тези, заради които “България” ЕООД била основана.

Тогава се появил един клиент на жълт кон ( не бил zk, друг бил), влезнал в офиса на “България” ЕООД и казал “Дайте ми един GSM!!!”. Служителката му отговорила, че това е офис на фирма за услуги, а не магазин за GSM-и. Той се ядосал, насинил и дясното око с един ляв прав и си тръгнал. На следващия ден пак отишъл там с жълтия кон, пак поискал GSM, пак му казали че тая услуга не е в списъка на дейностите на фирмата и служителката се сдобила със синина и под лявото око. На третия ден като влезнал, служителката се усмихнала изпод бинтовете и извадила от чекмеджето един GSM с 3 камери и 4 бъркалки за уши. Нашият клиент с жълтия кон обаче казал: “Аааа, не ща GSM. Аз GSM вече си купих от аптеката. Ти ми дай едно кило сирене!”.

Та така се появила точка 151 в списъка с предлаганите услуги. После и 152, 153, 154, ... Оказало се по-евтино да добавят точки, отколкото да купуват мазила и бинтове. Чудно защо обаче не сетили, че офисът има СОТ и охрана, които би трябвало да пазят служителките от подобни навлеци. При това хората от охраната добри заплати получавали, а и функциите им били свързани точно със сигурността (точка 1)... но всъщност, като вече стана въпрос, от първите три точки никой не се интересувал, защото те били вече демоде.

Постепенно се оказало, че в офиса а “България” ЕООД може да си купиш въглища, да пиеш една ракия или да се подстрижеш докато ядеш пица. Невъзможно било само да искаш правосъдие, ред, законност, сигурност. Тези артикули, поради слаб икономически интерес, били снети напълно от списъка с услуги.

Пазарът обаче празно не търпи и след като “България” ЕООД спряла да предлага съответните услуги на клиентите си, те започнали да се насочват към конкурентни фирми – “Германия” ООД, ЕТ “САЩ” и много други, които все още помнели с каква цел са създадени и не се занимавали с търговия с GSM-и, кюмюр и сирене.

Краят на приказката не го знам. Чух само, че броят на точките в списъка от дейности на “България” ЕООД вече бил четирицифрено число с тенденция к повишение реки Дуная соншонжмо. Четох някъде също че някой си Владо бил щастлив от това, че “България”ЕООД се е намесила в още една област, добавила е нова точка в списъка си и има намерение да продължава да работи в същата посока.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 14, 2007 4:21 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
РЕСПЕКТ !!!!!!!
:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Аватар
kotka12