Задната ми шина

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Задната ми шина

Мнениеот oVo » Пет Авг 08, 2003 2:40 pm

Задната ми шина здава багажа...AIR SPRINT made in taiwan...>5000km ... разцепила се е на мястото на снадката от вън навътре. Сега в момента цепката е точно до улея (има улей в средата на равната част). Те са цепки защото са от двете страни... Лошото е че никаде не заменят стари шини за нови...:( Не знам с кой акъл още я карам тази, но си представям зловещи сцени на пребиване... Така де какво ще кажете за чешките шини REMERX? Има ли някой доволен или недоволен от тях ... и кой модел е за препоръчване ако въобще има избор... А между другото самата шина доста се е изтъркала кадето спират спирачките.
oVo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Чет Авг 14, 2003 1:20 am

Аз съм карал Remerx Jumbo (всъщност отпред още съм с такава). В началото се държеше прилично, но в края на живота й не.
Оснвният проблем на Jumbo е мекият материал – конструкцията й не е лоша и като се наплете хубаво, издържа добре без да се криви много странично или радиално. Обаче на подбиване не издържа – оръбва се, понякога направо жестоко.
Аз лично бих ти препоръчал нещо по-скъпо: Mavic от Веломания (според мен тези за 30лв. ще са доста по-здрави от Remerx) или Sumo от БАС. Remerx си вземи, ако нямаш пари за по-скъпи.
Разбира се, може новите модели на Remerx да са от по-твърд материал, не знам.

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот LiFo » Чет Авг 14, 2003 1:06 pm

Az izpolzvam Sumo ot BAS i njamam nikakvi problemi.Kude li ne sum karal.Poslednija put bjah na Kamendel i napravih edno spuskane ottam do kulata i ot kulata kum Boiana.Shinite ne sa mrudnali, dori i pri po-agresivni spuskanija!Mavic oshte ne sum gi probval.

Heil MTB!
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот oVo » Чет Авг 14, 2003 3:56 pm

Значи нещо съм се объркал защото в сервиза ми казаха, че всъщност този тип шини, а може би всички се правели като в кръглите канали на шината се слагат щифтове и след това се сглобява за да се получи окръжност и така не се заварявала въобще! Т.е. аз мойта шина още я карам...просто може би в последно време малко са се отворили тези цепки и ми е направило по-силно впечатление. А иначе бих си купил нови шини ама ... както казвате хубавите са скъпи.
А на мойте шини всъщност пише made in italy аз се обърках...та са ми от както си взех Аполото 2001 год. и са здрави... толкоз! :D
Аз малко панически писах тук ама таман топика беше изостанал някъде и Admin ми отговори :) и сега всичко си признавам...:I
oVo

Мнениеот oVo » Чет Авг 14, 2003 4:05 pm

А като е станало приказка каде си центровате шините и да сте доволни след това. Щот последния път така ми центроваха гумата че останаха няколко спици да скърцат. Шината е центрована но няколко спици са толкова хлабави че скърцат и страшно ме тормозят...а според мен това не е добре!
oVo

Мнениеот screamBoy » Чет Авг 14, 2003 9:59 pm

центровам ги където намеря време и място да обърна колелото и да го тормозя 15-20 мин. До сега ми се е случвало на 2 места: у нас и в работата.
да спомена и още една много прилична капла на прилична цена - ZAC2000, купих такава Октомври'2001 от БАС за 40лв, черна, с нитове, 12мм спирачна площ, 26 или 28мм ширина, май за 32 спици (не съм най-убеден), за 6-7 месеца не можах да я кривна хем ми беше задна на твърдо колело, поносимо тежка

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот uha_rampage » Чет Авг 14, 2003 11:39 pm

Ako she zimash REMERX si zemi Grand Rock,
s takava sum ska4al sus spukana zadna guma ot bordiuri i ne e mrudnala :)
sled 1 godina karane se naloji da i zategnem spicite i tfa e :&gt;

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Tanuco » Пет Авг 15, 2003 12:30 am

Айде стига си глупости.
Скачал от бордюри и не е мръднала....сигурно и от Алеко си слезнал със спукана гума преди това.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот koko » Пет Авг 15, 2003 10:33 am

Edin glas za Sumo.Ve4e 2 sedmitzi karam takava i brat mi dori q karal sas spukana zadna-be6e si absolutno tolkova raztzentrovana kolkoto v na4aloto.Leko i se liu6ti boyta na borda (s V-break sam o6te :() no ina4e e extra.+ tva ima mnogo lepenki.:D
koko

Мнениеот LiFo » Пет Авг 15, 2003 10:44 am

Koko e prav, s lepenkite izglejda mnogo po-dobre!

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот uha_rampage » Пет Авг 15, 2003 8:22 pm

tanuco,
em ako ne vqrvash pitai [UHA]thefatcat
slizal sum s izkrivena kapla, sus spukana guma oshte ne sum probval :&gt;

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Tanuco » Пет Авг 15, 2003 10:27 pm

да бе, ей сега тичам да питам дебелата котка.
Нема нужда, аз ти вЕрвам.
И полекичка по баирите с 60.
Tanuco

Рейтинг: 1653

Мнениеот uha_rampage » Нед Авг 17, 2003 6:57 pm

az sum mnogo leko,
tova 4e te e shube ne zna4i 4e drugite ne karat s tolkoz nali?

plobluema e 4e vednuj shte padna i nqma da stana :P

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот LiFo » Нед Авг 17, 2003 9:30 pm

Hehe!
Stiga ste se karali, oVo se nujdae ot suvet, a ne da vi chete hitrite reply-cheta.Zatova mu daite njakakav suvet i are...

Heil MTB!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот Yasen » Пон Авг 18, 2003 2:24 pm

Karaj s tazi shina dokato saberesh pari za hubawa. W serwiza prawilno sa ti kazali. I mojta airline tragna taka oste predi lqtoto ama oste ne se e razdelila, a ottogawa sym q mychil poweche otkolkoto trqbwa da se machi takawa. Wse pak skoro ste q smenqm.
Yasen

Рейтинг: 1235

Мнениеот oVo » Пон Авг 18, 2003 2:42 pm

Карам я, скърца (щот не можели да се оправят спиците) и понеже само ме дразни сигурно за това за последите няколко дни пукам няколко пъти задната гума (няма буклуци по външната гума) не знам що и днес пак...
абе направо постепено ми създава спукофибия...;)Ще бъде сменена няма как! Скоро...:(
oVo

Мнениеот uha_rampage » Вто Авг 19, 2003 9:07 pm

abe sho e shina nad 20lv na4i e ubavo!:&gt;

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Назад към Архив