Боядисване?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Боядисване?

Мнениеот NoNe » Вто Май 25, 2004 10:22 am

Със съгурност вече е говорено по този въпрос, но нещо не мога да намеря инфо...

Значи вчера му дръпнах лепенките на моето (от много време ме дразниха тези "Bachini")... а рамката е в два цвята -бяло и черно, като черната боя е нанесена над бялата. При разлепянето на места черната се напука и отдолу се вижда бялата. Не че е особен проблем но не е красиво :(

Да ми кажете как се сваля боя от алуминиева рамка... и приблизително какви пари може да излезе едно пребоядисване... още не съм решил де... но все пак да знам.
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот boi4ka » Вто Май 25, 2004 6:04 pm

Не се коси,карай си я със здраве!
Майната и на боята!
Гледай да смазваш и да поддържаш редовно движенията,вилката и другите по-важни чаркалъци:D
Но това си е мое мнение,ако си решил боядисай я,лошо нема!
Айде със здраве!
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот axelmax » Сря Май 26, 2004 4:27 pm

eto bash boqdjiqta ti go kazva /boi4ka ;):D;)/ne se zanimavai sas vtorostepenni nesta i dai parite sa nekoq chast
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот screamBoy » Сря Май 26, 2004 8:38 pm

40лв праховото на рамка, не съм сигурен обаче дали ти си я изчистваш или те ти я изчистват
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот King.of.nothing » Сря Май 26, 2004 9:28 pm

NoNe: Според мен ще е по добре да послушаш савета на @axelmax и да ги дадеш тези пари за някоя част (даже мога и да ти кажакаква: Задна главина, венци, верига, дерайльор).

Но боята можеш да си я свалиш и сам с водна шкурка и няма да ти излезе повече от 4-5 пък ако имаш шкурка нищо няма да ти излезе. Ама може да се надраска или поне да остане на малки черти. Един от тия пичове дето светят из центъра си свали боята така и след тва само си лакира рамката и тя остана по алуминиевия си чвят но стояще леко на черти. А за болядисването не знам колко пари ще ти излезе. Той тос същия пич преди няколко месеца я боядиса тас рамка ама не знам колко пари му е излязло и казаха че станала на шупли и било грозно.

Така че си е риск ако не попаднеш на майстор само ше се набуташ с парите и пак ще ти е грозно. Така че идеята за частите според мене е по добра ама ти си решаваш.
King.of.nothing

Рейтинг: 1200

Мнениеот NoNe » Чет Май 27, 2004 8:14 am

Абе така си е... аз пари немам за съществените части...
Имаше едно метално фолио с лепка... или пък ще намеря неква друга и ще му я лепна отгоре... стига му ;)
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот King.of.nothing » Чет Май 27, 2004 6:10 pm

На улицата на която е новата поща малко по надоло като тръгнеш към ПМГ или Френска гимназия има един долям магазин за техника (колоно осиложатели и такива работи) точно до него има рекламна агенция и там можещ да си направиш лепанка по твой избор само им носиш на ена дискаета какво искаш да е и те ти го правят. Смятам че ако ня я много голямо няма да ти излязе пожече от 3-4 лева.
King.of.nothing

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Чет Май 27, 2004 6:47 pm

znachi az si boqdisah staroto kolelo prahovo ,mi ne ezle dosta edebel sloq ,ama imashe malko maslo na edno mesto i stana edna ama mi q opraviha i mi q pranaha na novo ,neznam kolko sruva stoto ne sam plastal ,no ne mislq che tochno prahovoto e ai podhodesto za kolelo
Аватар
axelmax

Мнениеот bio » Съб Май 29, 2004 6:05 am

[quote="screamBoy"]

40лв праховото на рамка, не съм сигурен обаче дали ти си я изчистваш или те ти я изчистват
[/quote]

Туй да не те плаши :>. Праховото боядисване не е толкова скъпо, цената се калкулира на базата на квадратен метър. Колелото едва ли има един квадрат.
Задължително е да се махне старата боя и да се обезмасли(това последното го правят пичовете дето ти я мацат). На мен боядисването ми излезна 2.70 лв ама почерпих и отиде 5 лв.
Просто един съвет ако боята е здрава и нямаш някви кой знае какви лайна по нея по-добре си спести труда. Още повече, че рамката е алуминиева и не се знае на какво ще заприлича след изпичането.
Успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Съб Май 29, 2004 9:52 am

mi v nas imam travna masa ot alu i e pruskana ot tezi hora, koito mi prasnaha ramkata moga samo da kaja che pokritieto e fantastichno ,vse edno gledash plasmasa i super gladka ,a ramkata ot stomana ne e taka ,no pak mnogo mi haresva neznam dali zavisi ot materiala ili ot obrabotkata predi tova kato shlaifane ,stoto ramkata q beh napravil dosta dobre ,nema znachenie ne si struva da mahash vsichko ot koleloto ,no tova e edna prichina za celostna profilaktika ,koqto moje da napravish po vseko vreme bez osobena prichina
Аватар
axelmax

Назад към Архив