въпрос за част от чашки и вкарване ма маркуч в стрежена

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

въпрос за част от чашки и вкарване ма маркуч в стрежена

Мнениеот Nazgull » Нед Фев 18, 2007 11:58 am

Имам един доста глупав въпрос, но просто не съм бил запознат досега с тази част от материала :)
Примерно в момента на колелото ми си имам монтирана вилка, с чашки. На вилката има набит на стрежена един пръстен, който е част от чашките.
Сега си купих нова вилка, която съответно няма още нищо набито на нея. Мога ли да си купя само такъв пръстен, нов да го набият в някой сервиз или няма да стане номера? Ще трябва да чегъртат старата вилка, да го извадят и да го пренабият на новата? (освен ако не реша изцяло наново чашки да купувам)
Та това ми беше въпроса :D :D :)

А сега втория :D Продават ли се някъде нужните части, да вкарам маркуча на предната спирачка да минава през стежена на вилката?
Тоест пеперудката и тапата трябва да са някакви други :dunno:
едит: нещо подобно http://www.pinkbike.com/photo/343900/
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 18, 2007 12:14 pm

този пръстен се вади за 1-2 минути, ако нямаш специален инструмент. а после няма никакъв проблем да бъде набит отново...

тва за марку4а можеш и сам да си го направиш- изисква се просто да разпробиеш капачката, и евентуално 4аст от пеперудката... :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Nazgull » Нед Фев 18, 2007 12:23 pm

Благодаря :agree:
Брат ми ония ден ходи, да му свалят малко части от колелото в байкцентъра, и там като е казал да махнат тоя пръстен от стрежена (защото искаше да си продаде вилката и го направи...) са му казали, че става гадно да не го маха. Сега до колкото разбирам нови чашки трябва да си търси :crap:

А относно разпробиването на тапата- отгоре защо винаги слагат такава бурма?
Последна промяна Nazgull на Нед Фев 18, 2007 12:58 pm, променена общо 1 път

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Мнениеот TOYAGA » Нед Фев 18, 2007 12:57 pm

Nazgull написа:А относно разпробиването на тапата- отгоре защо винаги слагат такава борма?

Ми за да е по-удобно да се разпробие после с бормашината - то за кво мислиш се нарича борма...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Nazgull » Нед Фев 18, 2007 12:59 pm

:offtopic:
TOYAGA написа:
Nazgull написа:А относно разпробиването на тапата- отгоре защо винаги слагат такава борма?

Ми за да е по-удобно да се разпробие после с бормашината - то за кво мислиш се нарича борма...

Добре, извинявам се за наистина глупавата правописна грешка :offtopic:

Аватар
Nazgull

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 18, 2007 1:04 pm

Nazgull написа: са му казали, че става гадно да не го маха. Сега до колкото разбирам нови чашки трябва да си търси :crap:

А относно разпробиването на тапата- отгоре защо винаги слагат такава бурма?

а? кое ставало гадно бе? е, сигруно ако се опитат да го махнат по "аграрише методе"ТМ ше стане гадно, несъмнено... :)

за каква бърма става дума??? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Nazgull » Нед Фев 18, 2007 1:06 pm

MAN6 написа:
Nazgull написа:

http://www.pinkbike.com/photo/343900/ ето тук се вижда, какво излиза от тапата и вътре влиза маркуча

тук също: http://www.pinkbike.com/photo/652945/

Аватар
Nazgull

Мнениеот SpoileR » Нед Фев 18, 2007 1:08 pm

TOYAGA написа:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

абе честно казано, ако я пробиеш в крайщата ще седи селско...
ако пък я пробиеш в центъра не знам как ще я свалиш после ако се наложи :D
А пък ако я пробиеш в центъра и не уцелиш точния размер бургия ще падне капачката :rofl:
то вече май всяка пеперудка шестограмния болт и е по тънък от спирачното жило, така че кажи речи падна ти капачката :)
Ако намериш пеперудка с по голям М диаметър + съответна капачка и болт може и да стане амаа....
АБЕ Я СИ Карай там с жилата от вън като бял човек ... :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 18, 2007 2:07 pm

Nazgull написа:
MAN6 написа:

http://www.pinkbike.com/photo/343900/ ето тук се вижда, какво излиза от тапата и вътре влиза маркуча

тук също: http://www.pinkbike.com/photo/652945/

е това е просто разпробит болт... ??? :)
и съответно сигурно няма пеперудка ами цял "headlock"
не виждам какво те притеснява да разпробиеш капачката, а пеперудката между някой чифт "крила" :)
т'ва че няма да ти е У центъра дупката... бОли те :)
xund
Аватар
MAN6

Назад към Веломеханик