въпрос към тези които се занимават с музика (ако има такива)

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

въпрос към тези които се занимават с музика (ако има такива)

Мнениеот tx3m » Нед Фев 18, 2007 12:20 pm

някой знае ли програма, за разделяне на звук на различни канали? търсих в нета но не можах да намеря такава.
Аватар
tx3m

Рейтинг: 1371

Мнениеот SpoileR » Нед Фев 18, 2007 1:35 pm

разделяне на звук на канали? я кажи по точно какво искаш да правиш...
ако е да земеш една песен и да и отделиш говора от нея да стане инструментал...еми много трудно ;)

иначе аз правя dance кавъри на песни чат пат там всеки инструмент си е на отделен канал ама тoва няма много общо мисля...

Мога да ти кажа няколко програми но не знам до колко ще ти помогнат...

PropellerHeads ReasoN 2.5, Fruity Loops Studio 6 XXL, Steinberg Nuendo, Steinberg Cubase SX
Първите две са за компилиране по скоро и не знам изобщо имат ли нещо общо с това което ти търсиш...

Иначе за SOUND FORGE 7 и NERO WAVE EDITOR не мисля, че има какво да говорим :agree: ...

ако такова... пиш пм...не тука...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мъро » Нед Фев 18, 2007 3:18 pm

Reason, FT и щейнбергските софтове няма да му свършат работа :)

Всичко е според зависи какво искаш, защото на мен не ми става много ясно. Ако целта ти е да хванеш някоя готова песен и отделни фрагменти от нея да я разхвърляш по панорамата (стерео или съраунд), трудно ще стане, освен ако нямаш сериозни познания по честотните регистри :)
Иначе - Adobe Audition e най-компромисния вариант, от гледна точка на това, че е с лесен и в същото време задоволителен интерфейс. А панорамата там е направена много интересно - по линеен начин, тоест можеш буквално да разкарваш отляво до дясно дадена писта, с каквато скорост пожелаеш :)

П.П. Колкото до разелянето на вокалите от инструментала - не само е много трудно, но на практика е и невъзможно. Освен ако нямаш наистина жесток слух, с който можеш да усетиш и минималните разлики в честотите. Но човешкия глас е доста богат инструмент (особено ако певеца знае как да го ползва) и се шири дооста по регистъра, та си е направо перверзия да тръгнеш да го кормиш от другите инструменти ;-)
Иначе повечето програмки за звукова обработка предлагат т.н. "Vocal Remover"-и, но те просто се гаврят с трака.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот tx3m » Пон Фев 19, 2007 2:30 pm

еми да всъщност точно това ми беше целта - да отделя вокала от инструментала, но явно няма да стане :) нищо де. все пак благодаря за отговорите :beer:
Аватар
tx3m

Рейтинг: 1371

Мнениеот SpoileR » Вто Фев 20, 2007 10:16 pm

Знам аз ;)

И на мене ми беше мерак до едно време амаа...така и не стана :D
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мъро » Вто Фев 20, 2007 11:26 pm

Пусни едно търсене из гуугъл и разните фрий сървъри/dcpp мрежи за изпълнител песен karaoke и може и да намериш каквото ти трябва ;-)
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Назад към Други