Консултация за Trek SU 300

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Консултация за Trek SU 300

Мнениеот goldbug » Пон Фев 19, 2007 4:25 pm

Понеже не съм много специалист по материята и карам основно шосе и леки горски пътеки - как смятате, дали тоя модел, с тая вилка ще е удачен и за по сериозно натоварване по черни пътища и даже леко крос-кънтри. Искам колело с което хем да ходя на работа - 30 км на ден из асфалтовата джунгла, хем да мога да правя разни преходчета смесено асфалт и горски пътчета, но без ексцесии :)
Благодаря предварително
Карай умно-прибери се вкъщи жив
goldbug

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 19, 2007 7:45 pm

Точно в тази окомплектовка, дори и по леки горски пътеки ще ти е доста некомфортно с тесните гуми и твърдата вилка. Курбелите с тези плочи (26/36/48 ) също едва ли са най- доброто решение. Ще ти е тегаво по нагорнищата и в набирането на скорост по равно. Относно ходенето на работа- не бих си съсипвал дробовете ежедневно по 30 км. в "градската джунгла". :):agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот hlebarka » Пон Фев 19, 2007 9:11 pm

Мисля, че mih може да даде добро мнение по темата. Според мен колелото е много хубаво за градско каране, а ако положението извън пътя е много тежко, може да му се сложи мека вилка.
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот mih » Вто Фев 20, 2007 7:06 am

@goldbug
Ми, ей ме на и мен (като карал и продължаващ да кара велосипеди от този тип) да помисля, че това колело ще пасне добре на изискванията ти :) с подобно карах и на няколко по-сериозни планински карания и си издържа (аз също) :)
Между другото, намирам го малко "разкрачено", тоест с малко повечко разстояние между осите на колелата и средното, но това ще ти е по-скоро предимство, ако държиш да имаш стабилно поведение на скорост и не си падаш по трикове или маневри на място; също, както отбеляза hlebarka, геометрията оставя възможносттa да сложиш мека вилка в случай, че решиш да наблегнеш на "черното".
btw за коя година модел става дума точно ? :idea:
ако може и линк, да не говорим съвсем наизуст :)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот goldbug » Вто Фев 20, 2007 1:04 pm

мерси за отзивчивостта :)
Става дума за най-вероятно за модела 2006, защото едва ли вече са докарали във Варна 2007цата.
http://www2.trekbikes.com/bikes/bike.ph ... 35060&f=21 - това е линк към сайта. Иначе аз съм карал малко техни колелета, ама само пистови на колодрум и представа нямам как са в другите модели.
Иначе аз обичам яко да катеря големи баири и тия плочи не ме притесняват толкова, колкото наистина дали шините няма да се накривят из гората, колкото и да не съм екстремен карач :)
Иначе за асфалтовата джунгла - живея в Галата и половината път е съвсем прилично чист от миризливи коли, а после се шмугвам в Морската и изобщо маршрута го бива ;)
Карай умно-прибери се вкъщи жив
goldbug

Рейтинг: 1200

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ