от Brave » Сря Фев 21, 2007 4:04 pm
Най-близкия контейнер за разделно събиране е на около 5 км от вкъщи и все пак се опитвам поне хартията и метала да предавам за рециклиране. Лошото на моя "елитен" столичен квартал в полите на Витоша е, че на по-голямата част от него, включая моя дом, липсва каквото и да е сметосъбиране, да не говорим за разделно. Което ме принуждава всеки ден да си нося пликче с битов боклук в багажника на колата, за разлика от 90% от комшиите, които хвърлят боклука директно в поточето пред нас или пък го горят. Като добавим и липсата на канализация, можете да си представите каква екология цъфти, бедна ви е фантазията. На фона на това, разделното събиране е леко далечно за местните "граждани". А, общината не пропуска да ни събира такса смет де.
Иначе, хубаво е, че най-накрая се сложиха такива контейнери, единственото ми възражение срещу тях, освен малкия брой е, че отворите им не са добре съобразени с размера на потенциалния боклук и преди няколко дена ми се наложи да натроша една стъклена бутилка с помощтта на найлоново пликче и камък, за да мога след това да изсипя парчетата в контейнера, без да оставям остри стъкла извън контейнера.