[quote="F1-MAN"]
Може би не се изказах пълно. Вярно че можеш да се накефиш и на пистовото колоездене, особено ако обикаляш из страната, но мисля че известна част от състезтелите го правят за постижения и успехи, просто колкото и да е , многочасовите тренировки са по-скоро много изморителни, отколкото носещи удоволствие.
Докато по планината е друго, за мен само да на се намирам в гората ми е кеф, още повече като се кача някъде на високо на самоход и погледна към София, а пък още повече когато се спусна, защото за мен е много готино сам да съм си качил байр, от където после да се спусна.
[/quote]
Е, много съжалявам щом не разбираш кефа от изморителните многочасови тренировки, обаче това е спортът, човече - да даваш всеки ден повече и повече и да надхвърляш собствените си граници. За съжаление единственият начин да надхвърлиш границите си е първо да ги достигнеш, а след това да направиш още малко, та без тежки тренировки не може да се мине.
Освен това мисля, че си противоречиш, ако те кефи просто в планината, спокойно можеш да си караш по обиколната и няма да ти се налага да качваш никакви баири на самоход. Хем готино, хем лесно. Обаче не. Явно ти харесва да има някаква трудност, която да преодолееш. Ами и шосейкаджиите така ги кефи, само че при тях трудността е да въртят дълго време с висока скорост. Ти че не се кефиш на това, не значи че те нищо не разбират.
А и между другото, пистови велосипеди трудно можеш да видиш по шосето. Първо, че пистовите нямат скорости и на баир е почти невъзможно да се качиш, второ, че нямат спирачки. Затова пък изродите ги карат със 60км/ч средна скорост НА РАВНО и то със старт от място. Хайде опитай ти да вдигнеш такава скорост на равно, да я задържиш минута-две, пък после пак ги одумвай
И последно, щом искаш да се развиваш, значи го правиш за [b]постижения и успехи[/b]. Това се нарича [b]мотивация[/b]. Те могат и да нямат материална награда, но без да искаш да постигнеш нещо (постижение) и да успееш (успех), няма и да започнеш, май, май...