SpoileR написа:Ама евала...всее пак има някакъв прогрес...има вече и хибридни двигатели браво...и бензин и ток...
kotka12 написа:@bluskianie
Дрън-дрън ...
kotka12 написа:
ОБЩАТА тенденция е за УВЕЛИЧАВАНЕ размера на ледниците в света
bluskanie написа:Та... професорът беше категоричен, че нивото на водата може да бъде измерено с точност до сантиметрър-два, и разбира се, каза че тенденцията в последните 10 години е към УВЕЛИЧАВАНЕ обемът на океана.
За това въздейства и високата температура, като увеличава обема на водното тяло...
kotka12 написа:абсолютно отказвам да се занимавам повече с тая тема
защото ми писна от параноични предубедени типове
преди беше Студената война
после световния тероризъм
а сега и глобалното затопляне
аре у лево
bikerider написа:bluskanie написа:Та... професорът беше категоричен, че нивото на водата може да бъде измерено с точност до сантиметрър-два, и разбира се, каза че тенденцията в последните 10 години е към УВЕЛИЧАВАНЕ обемът на океана.
За това въздейства и високата температура, като увеличава обема на водното тяло...
bluskanie, само в този пасаж има два силно спорни момента, но няма да се заяждам. Чудно ми е само професора Белберова знае ли за методите за измерване на налягането на дъното? Нещо спътникови измервания ала бала, това онова?
Това те репликирам зарадикъм професора. Иначе почитания към професора.
После, добре, доказано е, че обема се увеличава. Не виждам връзката с края на света? Не виждам доказана връзка с човешката дейност. Че има НЯКАКВА връзка е ясно и на лапетиите, а макро-факторите? Макро-климата? Нещо за момента с това, че все още излизаме от последния ледников период?
Изобщо, не твърдя, че не си прав за обема на водното тяло, прав си. Само че не виждам какво потвърждава това, освен идването на Антихриста![]()
Edit: понеже не съм професор по метеорология и прочие, и ми е любопитно, би ли обяснил как работи уреда мариограф, за който говориш? Най-вече ме интересува спрямо какво измерва едновременно и слягането на дъното и покачването на морското равнище? Нали дето се вика понеже явно говориш с нещо зад себе си, та да ми обясниш. Не се заяждам, наистина не знам как работи това чудо и затова питам
bluskanie написа:Само не искам да се отрича този факт и изявления от типа "ледовете увеличават обема си" просто ... не знам.
Браво на вас!PtD написа:И ние, от Royal Dutch Shell, не виждаме!
bikerider написа:Пък ако догодина ни скове лют студ, значи Гълфстрийм е спрял за една година...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта