F1 2007 започна!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

F1 2007 започна!

Мнениеот airborneone » Нед Мар 18, 2007 1:00 am

Полпозишън за Кими, Алонсо веднага след него , Хайдфелт и Хамилтън на 2ра редица....
Сезон 2007 започна! Предлагам ако има фенове на формулата, тук да споделяме впечатления, мисли и чуства за сезона , очертаващ се като един от най-интересните през последните години.
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Kitolino » Нед Мар 18, 2007 10:02 am

Здравейте, след изгледаното състезание ми се стори че няма да е чак толкова "интересен" сезона. Пак борбата ще се води от бокса, а не на самата писта чрез пилотите.
Новите правила не разбирам честно казано с каква цел са въведени(сезирам това с гумите само на Bridgestone- меки и твърди?
И все пак :
"However, the biggest story of the day was rookie British driver Lewis Hamilton's superb drive in claiming the final podium position on his Formula One debut." - Прекрасно се представи "новака" в отбора на Сребърните стрели :)
Ето две снимки на новата кола - тук и тук, която за мен е прекрасна :)

Ако ви попаднат данни с различните параметри на колите от сезон 2007, ще се радвам да ги споделите с нас :D
Дано с развитие на сезона се получи изравняване на силите и силни битки на самата писта, с изпреварвания и надгонвания.

airborneone - много ми харесва темата ;)
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот Ozzie » Нед Мар 18, 2007 10:18 am

На Айсмен му беше толкова скучно начело на колоната, та чак задряма за малко накрая. :popcorn: :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот FUNN™ » Нед Мар 18, 2007 11:05 am

Оле неска не го гледах сутринта щото ми се спеши ужасно но само не разбрах повторението кога е 12:30 или 16:30 ???

п.п. Малко ми е тъпо ся без Шуми ама кво да се прай :)
THE BEST BIKE
Skype - nicksan90
Местонахождение : Пловдив
Аватар
FUNN™

Рейтинг: 1200

Мнениеот quiker » Нед Мар 18, 2007 12:38 pm

Аз така и не разбрах в края на миналия сезон , кой ще го замести :dunno: (или то си беше тайна)
ЖИВЕЯ за да КАРАМ, КАРАМ за да ЖИВЕЯ

NEW NAME: MpaBka ABuaTop
Аватар
quiker

Мнениеот did » Нед Мар 18, 2007 1:00 pm

quiker написа:Аз така и не разбрах в края на миналия сезон , кой ще го замести :dunno: (или то си беше тайна)

момче, спри да караш с тоя darkrider_fr. почваш да прихващаш лоши работи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот quiker » Нед Мар 18, 2007 2:57 pm

мдааа усетих, че казах простотия, но беше твърде късно :V: Просто не бях гледал Ф-1 от както Шумахер напусна, но току ще гледах съзтезанието и вече знам :idea:

П.П. Нямам нищо общо с darkrider_fr :crap:
ЖИВЕЯ за да КАРАМ, КАРАМ за да ЖИВЕЯ

NEW NAME: MpaBka ABuaTop
Аватар
quiker

Мнениеот TOYAGA » Нед Мар 18, 2007 3:00 pm

... мисли и чуства...
... изпреварвания и надгонвания...
... ми се спеши ужасно...
... чак задряма накрая...
... Малко ми е тъпо...
... така и не разбрах...

Ибаси сизона! :rofl: :rofl: :rofl:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот airborneone » Нед Мар 18, 2007 7:44 pm

Следващо състезание 08.04 в Малайзия пистата "Сепанг".
Тояга, ако не ти е интересно, можеше просто да не пишеш, що трябва да пълниме форума (темите) с офтопици? Надявам се да не ми се обидиш , ама принципно твоите мнения са смислени и интересни за четене.
Аватар
airborneone

Мнениеот TOYAGA » Нед Мар 18, 2007 9:26 pm

Мнението ми е по същество. Базирано е изцяло на цитати. F1 гльедами с бати. Ебати! :D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот airborneone » Пон Мар 26, 2007 10:04 am

Ферари 07 нелегално?
С новия сезон идват нови обвинения срещу Ферари, твърдящи че колата нарушава правилата. Този път се говори, че подът на новото Ферари е подвижен аеродинамичен елемент. Очевидно подът на Ферари е проектиран да се спуска надолу, доближавайки колата до състезателната настилка, като по този начин се намалява въздучния поток под колата. Последното от своя страна увеличава скоростта на болида на правите. Освен това, така може да се намали площта на крилата и все пак да се запази високата скорост.

Разбира се, този под би бил незаконен, тъй като той представлява подвижен аеродинамичен елемент. За момента ФИА не е излязла с мнение по въпроса. Въпреки това, стюардите на ФИА бяха забелязани, по време на Гран При на Австралия, да обръщат специално внимание на подовете на колите и особено на този на Ферари.

Спекулациите относно законността на Ферари може да са дошли от Рон Денис (шеф на Макларън), тъй като той гласно изказа мнението си, че много коли са незаконни, когато даваше интервю за американската SPEED TV:,, Ще видим как стоят нещата след две, три състезания. Огромен брой неща излизат на светло през първото състезание и тогава може да се види какво е законно и какво не е. Наблюдаваш чуждите коли и не винаги си на мнение, че интерпретацията на правилата е стриктно приложена. Тогава си задаваш въпроса ,,Чакай малко, какво е разрешено да правим и какво не е разрешено да правим?" и това винаги се случва в първото състезание. Може да се каже, че отнема две, три състезания, докато се установи, кое е разрешено и кое не e."

Говорителят на Ферари отговори на критиката, заявявайки пред SPEED TV: ,,Това е част от играта всеки път, когато Ферари са най-бързи. Не за пръв път има въпроси относно нашата легалност. Ако някой има оплаквания, винаги може да се обърне към ФИА.
Източник bgformula1.com
Аватар
airborneone

Мнениеот Black cat » Пон Мар 26, 2007 10:55 am

Вярно ли и че около Шабла - Каварна се строй писта за F1 :confused:
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот airborneone » Пон Мар 26, 2007 11:28 am

Black cat написа:Вярно ли и че около Шабла - Каварна се строй писта за F1 :confused:

Писта за ф1 се строи над драгалевци , около района на бай-кръстъо . Наклона на пистата е 45% + , именно заради това ще се строи там.
Църна котка :crazy:
Аватар
airborneone

Мнениеот Atari » Пон Мар 26, 2007 4:09 pm

Black cat написа:Вярно ли и че около Шабла - Каварна се строй писта за F1 :confused:

Кмета Цонко на Каварна може и космодрум да ти каже, че ще се строи - само и само да се чуе по новините. Засега има само 3 голф-игрища и купища нови хотели.
I ain't got nothing to be scared of...
Аватар
Atari

Рейтинг: 1205

Мнениеот Black cat » Пон Мар 26, 2007 7:58 pm

Бях гледал по тв че англичани ще са спонсорите за изграждането му , а не кмета на Каварна.
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 26, 2007 9:08 pm

И май няма да е за F 1, а просто писта, на която хората с бързи коли и много пари да си карат с кеф.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Подовете на Скудерията незаконни?

Мнениеот airborneone » Пет Мар 30, 2007 12:40 pm

Още от първите тренировки на Албертпарк, обвиненията към Ферари започнаха. Въпреки, че колите на скудерията преминаха успешно тестовете на ФИА , все още не е ясна съдбата на "огъващия се под" .

ФИА ще разглежда специално подовете на Ферари и BMW Заубер по време на състезанието в Малайзия следващата седмица.

След запитване на Макларън стана ясно, че двата тима вероятно използват подове, чиято предна част се движи в зависимост от скоростта. По време на състезанието в Австаралия ФИА провери специално предната част на пода на колите на двата екипа. По силата на точка 3.17.4 от регламента и двата пода са били подложени на записаната там проверка. Били са приложени по 500 Нютона сила и те не са поддали повече от допустимите 5 мм. Затова колите са били обявени за редовни и резултатите са окончателни.

Всичко за възможните ефекти от това движение може да научите от специален анализ в новия брой на Club F1.

Историята получи своето продължение, когато сайтът на британското списание Aутоспорт публикува факсове до тимовете на ФИА, в които ясно се казва, че за Малайзия ще бъдат направени нови проверки и най-вече ще бъде забранено използването на пружини, които “държат” пода към корпуса.

Въпреки че колите са издържали на статичния тест по точка 3.17.4, според техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг тези елементи нямат никаква друга роля освен да влияят на аеродинимаката. Това е в разрез с точка 3.15 от техническия регламент, според която е забранено използването на подвижни аеродинамични елементи.
Източник Слуб F1
Аватар
airborneone

Мнениеот airborneone » Пон Юни 18, 2007 5:17 pm

Хм, отдавна не сте писали в тази тема.
Сребърните стрели направо ме шашнаха, да не говориме за Хамилтън ... в това момче има хляб
Аватар
airborneone

Мнениеот did » Пон Юни 18, 2007 5:27 pm

airborneone написа: Сребърните стрели направо ме шашнаха

просто нещата си идват на мястото.

airborneone написа:да не говориме за Хамилтън ... в това момче има хляб

http://dnevnik.bg/show/?storyid=350753

На мен ми се чини, че малко рано развяват байрака и го сравняват с Фаджо и Джеки Стюарт. Дано продължава така де, браво на него, но не е добре да слуша много-много на медиите, които го превъзнасят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот airborneone » Пон Юни 18, 2007 5:49 pm

did написа:

хмм , не съм много съгласен ,но това е защото съм пристрастен. Пък и точно в САЩ се очакваше скудерията да има голямо предимство... е то това се казваше и за Жил Вилнъов де ама не стана преди 1 седмица.
Та, дид, сподели .... :)
п.п
вярно си е че английската преса реагира пресилено на не един въпрос касаещ хамилтън.
Аватар
airborneone

Мнениеот did » Пон Юни 18, 2007 6:02 pm

airborneone написа:
did написа:

хмм , не съм много съгласен ,но това е защото съм пристрастен.

ми... мисля така, защото и аз съм пристрастен. Крайно време е да има и малко радост за хората, мразещи Ферари :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 18, 2007 6:12 pm

Еми и аз мразя Ферари, ама пак нема радост :V: Хондите са мега слаби :V:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот airborneone » Пон Юни 18, 2007 6:32 pm

did написа:хмм , не съм много съгласен ,но това е защото съм пристрастен.

ми... мисля така, защото и аз съм пристрастен. Крайно време е да има и малко радост за хората, мразещи Ферари :D[/quote]
добре, всеки с вкуса си. Мен много ме дразни алонсо, ама срещу Хамилтън нищо няма против, даже ме кефи, нищо че е дете на Мкларън , не на Скудерията.
@ блъскание, мда хондите са гола вода. А най-смешното, е че супер агуритат ги изпреварват :)
Аватар
airborneone

Мнениеот Velio » Пон Юни 18, 2007 6:37 pm

Аз съм за Ферари, но пък се кефя, че в момента изостават - ще стане по-интересно :) Нека малко си напънат задниците, та да догонят конкуренцията.

Иначе според мен е крайно време да се вземат по-драстични мерки и по-някакъв начин да поизравнят силите на отборите. Много по-интересно ще е да се гледат повече пилоти да се борят за титлата.
Честно казано в последно време ми е по-интересно да гледам битките между малките отбори. Там поне силите са по-изравнени. Гонят се, изпреварват се... борят се да вземат 1-2 точки :)

Предния уикенд загледах 1 състезание от супер байк - еми последните 7-8 обиколки 3-ма пилоти бяха на сантиметри 1 от друг и се бореха за първото място... Тръпката беше на ниво. За съжаление във ф1 отдавна не е така..
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот airborneone » Пон Юни 18, 2007 7:01 pm

@Velio
хм, не съм съгласен че не е интересно, просто е несръвнимо. При едните аеродинамиката играе много по-голяма роля. Няма как да е същото.
За скудерията.... те от 2005 нещо не могат много , много да се съвземат.
Аватар
airborneone

Мнениеот Velio » Пон Юни 18, 2007 7:13 pm

airborneone написа:@Velio
хм, не съм съгласен че не е интересно, просто е несръвнимо. При едните аеродинамиката играе много по-голяма роля. Няма как да е същото.
За скудерията.... те от 2005 нещо не могат много , много да се съвземат.

е то всички отбои си имат подеми и спадове :) тъпото е, че разликата почти винаги е голяма дори и при водещите отбори...
абе не, че няма да продължа да гледам състезанията де, но все си мисля, че може и доста по-интересно да е :dunno:
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот thekidtwist » Пон Юни 18, 2007 7:44 pm

При 13 години подготовка, не е като да е баш дебютант но ;) , кара стабилно момчето.Това което одобрявам най-много е че не пропусна "първия" пилот на "сребърните стрели" пред себе си, а се бори докрай. :)

(мноого ми напомня на младия Шумахер, когато им разтриваше ушите още със Бенетон)
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот kotka12 » Вто Юни 19, 2007 1:49 pm

thekidtwist написа: че не пропусна "първия" пилот на "сребърните стрели" пред себе си, а се бори докрай. :)

мдам
друго си е Баричело да каже, че не е видял Шумахер на последния завой
и оня го е изпреварил точно преди финала :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Spurs » Вто Юни 19, 2007 1:58 pm

did написа:
quiker написа:Аз така и не разбрах в края на миналия сезон , кой ще го замести :dunno: (или то си беше тайна)

момче, спри да караш с тоя darkrider_fr. почваш да прихващаш лоши работи.

Кой е този darkrider_fr :dunno: а за формула 1 винаги съм бил за Михито Шумахер :agree:
Изображение
Аватар
Spurs

Мнениеот obelia » Нед Юни 24, 2007 10:34 pm

Аз бях за Шумахер още докато караше Форд , но след като отиде при конете го отписах .
Аватар
obelia

Следваща

Назад към Други