Ти живял ли си някога навънbluskanie написа:NovemberCharlie написа:Не се заяждам. Наистина ми е интересно какво имаш предвид.PtD написа:NovemberCharlie написа:Ъъъ, кои по-точно?
Ами не ми се обяснява. Всеки, който е имал вземане-даване с чужденци, може да види разликата - в много отношения превъзхождаме, но и в много отношения сме назад.
Не знам той какво има предвид, но средностатистическия българин е с класи над английския такъв, немския такъв и всякакъв друг средностатистически гражданин. Простащината, за която много говорите наистина в чист вид може да се забележи у повечето чужденци, които пребивават тук. Друг е въпроса, че щом са тук, то те не са стокаНо все пак са нормални хора...
Именно, заради това не смятам, че българите са мръсни, неграмотни, глупави и каквито там казвате... въпреки, че има и много такива, наистина. Като казваме българите имаме предвид някаква цялост на изображението, нали?
Alien написа:@bluskanie - съвсем сериозно и честно ти казвам: за първи път ти пишеш абсолютни глупости, с които тотално не се съгласявам...
bluskanie написа:Alien написа:@bluskanie - съвсем сериозно и честно ти казвам: за първи път ти пишеш абсолютни глупости, с които тотално не се съгласявам...
Искаш да кажеш, че с другите ми глупости си съгласен ли?
bluskanie написа:Crimson, що, как е навън? Много ли са подредени градинките? А по крайните квартали как е? Глобяват ли много, като замърсяваш? Чистят ли редовно? Не саъм живял навън, но ти явно си, та кажи как е? И нека не даваме за пример София, защото тя наистина е мръсна, или по-точно центъра на София е мръсен, което е недопустимо за една столица. Такова нещо в другите градове аз не съм виждал...
bluskanie написа:Alien написа:@bluskanie - съвсем сериозно и честно ти казвам: за първи път ти пишеш абсолютни глупости, с които тотално не се съгласявам...
Искаш да кажеш, че с другите ми глупости си съгласен ли?
Crimson, що, как е навън? Много ли са подредени градинките? А по крайните квартали как е? Глобяват ли много, като замърсяваш? Чистят ли редовно? Не саъм живял навън, но ти явно си, та кажи как е? И нека не даваме за пример София, защото тя наистина е мръсна, или по-точно центъра на София е мръсен, което е недопустимо за една столица. Такова нещо в другите градове аз не съм виждал...
Вероятно под "нискокултурен" човек имаш предвид недисциплиниран, което е съвсем вярно за българите. Не говорим за тоталната селска простащина, щото тя не определя културата на българите... има много културни и сдържани хора. Поне повечето млади хора, които аз познавам са такива... с малки изключения.
Alien написа:Навън е коренно различно. Много са подредени, явно идея си нямаш. За крайните квартали не знам, но селата са им такива картинки, че се чудиш това на живо ли е или сънуваш. Ок, не коментираме София, кажи какво друго? Навсякъде е безумна кочина. БЕЗУМНА. Аз лично съм безкрайно възхитен каква е разликата м/у Европа и България... и дума не може да става за сравнение.
Alien написа:Навън е коренно различно. Много са подредени, явно идея си нямаш. За крайните квартали не знам, но селата са им такива картинки, че се чудиш това на живо ли е или сънуваш. Ок, не коментираме София, кажи какво друго? Навсякъде е безумна кочина. БЕЗУМНА. Аз лично съм безкрайно възхитен каква е разликата м/у Европа и България... и дума не може да става за сравнение. Но явно не си ходил, за да говориш подобни врели-некипели.
bluskanie написа:Тва май няма много общо с клутурата на хората или...?
По-скоро е въпрос на недоимък...
Crimson, простаци винаги е имало и ще има, и то навсякъде по света. Игнорирай ги, общувай с културни хора, имаш този избор.
......
И с всичката тая глупост, която е от най-големите ми (Alien) искам само да кажа, че не сме чак такива селяци
bluskanie написа:В крайна сметка сме достигнали до правото на избор, когато всеки може да живее и работи на друго място...
Тва май няма много общо с клутурата на хората или...? По-скоро е въпрос на недоимък...
и освен това, красотата на едно място може и да не се изразява в това, колко е подредено и изравнено е то, нали?
bluskanie написа:дори смятам, че доста добре се справяме с оглед духовните щети, които са ни били нанасяни с годините...
Alien написа:Аз лично съм безкрайно възхитен каква е разликата м/у Европа и България...
bluskanie написа:В крайна сметка сме достигнали до правото на избор, когато всеки може да живее и работи на друго място...
bikerider написа:Напротив има - освен, че имаш правото на избор къде да живееш, имаш и задължението да плащаш там данъци и такси. Стига с тия абсолютни права!
PtD написа:в кое точно публично помещение се събират хората и какво правят там?
bluskanie написа:Добре, съгласен съм, но когато си плащам данъците, а отсреща нищо, какво да правя? Ти какво предлагаш?
kotka12 написа:PtD написа:в кое точно публично помещение се събират хората и какво правят там?
мисля, че имаш предвид читалището
bikerider написа:bluskanie написа:Добре, съгласен съм, но когато си плащам данъците, а отсреща нищо, какво да правя? Ти какво предлагаш?
Нищо не предлагам, освен да спреш да ревеш, че столицата е мръсна.
------
Ми като не ти харесва, другарю, като не виждаш нищо насреща, моля иди в друг град, където ще виждаш нещо насреща. Да ама... ?
bluskanie написа:Обясни ми ти, който си плащаш данъците и билетите... с какво точно допринасяш за просперитета на държавата, при положение, че години наред всички си плащаме таксите, но промяна няма?
bluskanie написа:Е, като всички си мълчат как да има...? Не, че аз съм тръгнал да протестирам, нямам такова време... ама и твоята "крайност" не ми се нрави...
bikerider написа:... не аз дискриминирам нормалните граждани, които искат някакси да преживеят и разбират, че с такива първосигнални "бунтове"... положението само се влошава.
NovemberCharlie написа:Не се заяждам. Наистина ми е интересно какво имаш предвид.PtD написа:NovemberCharlie написа:Ъъъ, кои по-точно?
Ами не ми се обяснява. Всеки, който е имал вземане-даване с чужденци, може да види разликата - в много отношения превъзхождаме, но и в много отношения сме назад.
bluskanie написа:под "нормални хора" има предвид "нормални овце"... дето да си шарят за всичко, за да не затрудняват и без това затруднената държавица. Ми тия кражби дето стават... кой може да ги спре ако не хората със своята ясна непоколебимост и нетърпимост?
кой може да ги спре ако не хората със своята ясна непоколебимост и нетърпимост?
bluskanie написа:
Разбирасе, че щом си плащаш си овца, но само ако срщу парите ти, не получавяаш ОБЕЩАНОТО, необходимото качество/количество. Това е кражбата...
bluskanie написа:
... нормалните хора райш ли си цакат и си траят. Ми за мен такива хора не са нормални и пак за мен, тези хора ощетяват мен, много повече отколкото аз тях, защото косвено подпомагат неспирането на кражбите.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта