Как да предпазим колелото от кражба

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да предпазим колелото от кражба

Мнениеот diksi_p » Чет Мар 22, 2007 1:38 pm

Аз за момента съм с нещо подобно на това: http://www.trelock.de/trelock/t2/en/produktdetails.php?id=ll400&pfad=schliess#
Мисля и за аларма на помещението, в което го държа.
Давайте идеи (колкото и нестандартни да са те) как да предпазваме велосипедите си от кражба, защото мися, че всички имаме интерес от това, а и като гледам темата "Откраднати велосипеди!" непрекъснато расте за съжаление.
diksi_p

Рейтинг: 1200

Мнениеот Krismars » Чет Мар 22, 2007 1:52 pm

Еми дръж го със себе си. няма по-добра защита от това. Проблема е ако си на 15 и няма да имаш шанс срещу някой на 22-23 който си е харесал байк-чето ти :crap: дано да не се случва на никой. да чукна на дърво на мене още не ми се е случвало и дано да не се случва.
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот diksi_p » Чет Мар 22, 2007 2:10 pm

Е, прав си в това, което казваш, но съгласи се, че няма как да спя с колелото. По една или друга причина не мога да го държа в апартамента ми.
Под това как да предпазим колелото от кражба имам предвид не само докато го караме, но и в помещението, в което го прибираме. Преди няколко месеца се оказа, че за тъпите крадци не е никакъв проблем да разбият патрона на вратата на стаята, в която го държа, да отрежат катинара с най-обикновени клещи (беше от тези гъвкавите, с които е всяко второ колело) и да си тръгнат без никой да ги усети.
diksi_p

Мнениеот fhristo » Чет Мар 22, 2007 3:11 pm

Помисли добре да го държиш в апартамента, защото от мазета и гаражи редовно се крадат колелета.
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот Black cat » Чет Мар 22, 2007 3:16 pm

Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Re: Как да предпазим колелото от кражба

Мнениеот sharky » Чет Мар 22, 2007 3:42 pm

diksi_p написа:http://www.trelock.de/trelock/t2/en/produktdetails.php?id=ll400&pfad=schliess

Колко пара е едно такова???
ИзображениеИзображение
Аватар
sharky

Рейтинг: 1834

Мнениеот diksi_p » Чет Мар 22, 2007 4:04 pm

Ами за абсолютно същото не знам. Моето е подобно, но го няма на сайта на Trelock. Спомням си, че беше също четвърти клас на защита и изглежда по почти същия начин.
Иначе го купих за 20 лева от Пловдив (един магазин за велосипеди срещу хотел "Санкт Петербург").
Иначе за идеята с пистолета - добре, но пак ще ми се налага да спя при колелото. :nono:
diksi_p

Мнениеот Admin » Чет Мар 22, 2007 5:19 pm

А потърси ли в ЧЗВ, има вече няколко теми по въпроса ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Snyder » Чет Мар 22, 2007 5:39 pm

Ако става въпрос за активна защита...Мойта е примамлива но пак трябва да сте внимателни...Като го оставям пред магазин и си слагам по едно пиронче между дръжките на спирачките и така едно циганче яде доста бои защото го яхна и я да върти ама видя зор.Но ако си се заблеял или си в някой голям магазин незнам.А за удома нямам предложения мойто седи в къща и е на сигурно място поне така мисля де :).Това с пирона трудно се забелязва и крадеца си мисли че колелото е свободно защото ако си сложил катонар те просто ще го вдигна и ще го отнесат апък така се получава заблудата че колело няма защита и ако сте на щрек може да си отбиете после :D
Sprint Safary 2000г.
Аватар
Snyder

Мнениеот SpoileR » Чет Мар 22, 2007 7:42 pm

ако искаш да не може да се движи като хората, правиш горепосоченото със спирачката или слагаш 2-3 кламера между ролките на веригата...

това не пречи да го вдигнат ;)

Ако искаш 100% да остане стационарно, нищо не пипаш, само ти трябва 10 метра верига която:

Започва през предното колело, минава през 6-7 спици, минава веднъж през ботушите на вилката, след което и между двете корони(ако е двукоронна), от там през средата на рамката и задния шок, от там през кръга на веригата между курбелите и венците, от там през задните спици, след което през кобилиците, от където леко отклонение нагоре, през шейните на седалката (ако има такива), след което през задния ротор, след което между двата педала в процепите, от където и през предния ротор и накрая я омотаваш 5 пъти заедно с колелото за някое вековно дърво...

аааа не...чакай...няма да стане.... могат да ти откраднат лапата... :irked:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот axelmax » Чет Мар 22, 2007 8:02 pm

Black cat написа:с това ;)

някойи са много крайни

:D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот diksi_p » Пет Мар 23, 2007 2:20 pm

Продават се също така и едни аларми. От тях излиза нещо като жило за спирачките (може и по-дебело да е). Колелото се опасва с това жило. Ако някой го среже или отскубне от алармата, тя започва да пищи. Това, естествено няма да спре крадецът, но поне ще го забави, а и ще привлече вниманието все на някой.
diksi_p

Мнениеот axelmax » Сря Апр 25, 2007 11:29 am

http://www.ducharmealarmsystems.com/?OV ... C=advanced

изгледайте клипчето
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот JoK3rA » Сря Апр 25, 2007 7:40 pm

За вас незная , обаче аз мойто колело го държа в стаята си , така съм най-спокоен , а що се отнася до заключването , в училище съм с много мизерно заключващо устройство и се осланям на пазача :dunno: :dunno:
http://youtube.com/watch?v=5TNTq3nhuh0 <=ВИЖТЕ :rofl: :rofl:
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Мнениеот kapitango » Сря Апр 25, 2007 8:02 pm

Не мога да открия сайта, на който имаше много интересни руски патенти за предпазване от кражба. Едното беше за абтомобил при което ако не въведеш за 30сек. верния код изпълва колата с преспивателен газ.
За колело представляваше седалка с колче на което има мини клавиатурка с диплей (големи колкото електронен ръчен часовник) След като седнеш на седалката започва да писука, което значи че трябва да въведеш кода, в противен случай след 30-тата сек. ти инжектира отзад преспивателно. Можеш да акиварш устройството от бутонче и имаше опция за въвеждане на какъв интервал от време да се задейства "алармата" за да не се налага да въвеждаш кода при всяко ставане от седалката.
Спомням си, че предприемача беше писал за проблеми с патентоването понеже методите му за охрана на собствеността били нехуманни. Ако го намеря сайта ще дам препратка.
Последна промяна kapitango на Сря Апр 25, 2007 8:06 pm, променена общо 1 път
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Мнениеот did » Сря Апр 25, 2007 8:05 pm

аз пък преди месец видях пред един супермаркет в Германия едно доста скъпо колело, което стоеше "заключено" с едно малко катинарче, забучено в един от отворите на ротора на предната спирачка Ö
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Чет Апр 26, 2007 8:14 am

did написа:аз пък преди месец видях пред един супермаркет в Германия едно доста скъпо колело, което стоеше "заключено" с едно малко катинарче, забучено в един от отворите на ротора на предната спирачка Ö

Доста разпростатрени са тези типове заключвания за мотоциклетите, но там теглото е такова, че е трудно да се отнесе на рамо, докато за колелото е напълно реална възможност! :crap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот aleksandro » Съб Апр 12, 2014 10:32 pm

Хмм изглежда от 7 години хората спят с колелата си :idea:
aleksandro

Мнениеот floydogi » Нед Апр 13, 2014 6:14 am

И след още 7 пак ще спят заедно. Така до 2030 год. Иначе - важната тема най-отгоре.
floydogi

Рейтинг: 1260

Назад към Общ форум