Нова жертва

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Нова жертва

Мнениеот squat » Чет Мар 22, 2007 5:31 pm

16-годишен колоездач загина на пътя преди Ахелой
сряда, 21 март 2007 17:04
16-годишен колоездач от Ахелой загина на пътя, след като беше блъснат от варненско "Ауди А4" на 300 метра преди селото по пътя Несебър - Бургас. Инциденът стана около 11.00 часа днес. Момчето се прибирало от тренировка по колоездене.
Полицията съобщава, че катастрофата е възникнала поради несъобразяване със силния вятър от страна на велосипедиста, който е изгубил управление над велосипеда и е излязъл по средата на пътната лента, както и движение с несъобразена скорост от страна на водача на лекия автомобил при наличие на велосипедист на пътното платно.
16-годишното момче е членувало в колоездачен клуб "Несебър" от близо три години, като негов личен треньор е бил Тодор Ангелов. Тренировките обикновено са се провеждали в района на хотел "Бургас" в Слънчев бряг, където се е намирала базата на колоездачния клуб. След приключване на днешните занимания, треньорът дал изрични препоръки на момчето да се прибере към Ахелой по пътя през Тънково. Младежът обаче е избрал главния път Несебър - Бургас.
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот Krismars » Чет Мар 22, 2007 5:52 pm

R.I.P.
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 22, 2007 6:33 pm

:(!: :unhappy:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот axelmax » Чет Мар 22, 2007 6:48 pm

жалко за момчето:bawling: ,нищо особено не е видяло от живота

шофьора е 100% виновен,и за кой ли път колата е от типа ,карат ни само ГОВЕ*А
П.С и спирам до тук
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ddevil » Чет Мар 22, 2007 6:59 pm

axelmax написа:жалко за момчето:bawling: ,нищо особено не е видяло от живота

шофьора е 100% виновен,и за кой ли път колата е от типа ,карат ни само ГОВЕ*А
П.С и спирам до тук

Нямаш никакво право да приказваш така! Бил ли си там че да знаеш кво е станало, ако момчето е шарило наляво-надясно по шосето за кво е виновен водача на МПС-то:той си кара по главен път и извън града най-малкото,в правото си е да не кара с 30км\ч. Може и водача да е виновен,нито ти, нито аз сме били там така че продължаването на тва е безсмислено.Лесно е наизуст да се приказва колко са некадърни днешните шофьори,да...наистина има много големи екземпляри,но не всички са такива,така че по-спокойно с разсъжденията кой е виновен и кой не...

Това е само друга гледна точка,защото малко ме издразва тва айдее...момчето е починало виновен му е водача на МПС-то. Надявам се ме разбираш, че не защитавам никого в момента...

:V:
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот Grash » Чет Мар 22, 2007 7:04 pm

Ужасна трагедия :crap: :(!: :bawling:
Бих повярвал, че една от причините за катастрофата е несъобразителността на велосипедиста с вятъра, ако знаех, че същия се качва за пръв път на колело, но факта, че се състезава от 3 години изключва този вариант. И ми е интересно от къде са решили, че е станало заради вятъра, сигурно това е версията на шофьора на колата или са отворили черната кутия на колелото... Просто нямам думи...
Аватар
Grash

Мнениеот mih » Чет Мар 22, 2007 9:36 pm

Колко жалко за момчето :V:

Този участък между Несебър и Бургас определено е сред най-черните в България.
Най-отвратителното е, че въпреки честите злополуки с велосипедисти, никой не прави нищо за безопасността им (поправете ме ако греша). Споделям мнението на Grash, който изрази съмнение за версията с вятъра.

Но който и да виновен, не е от особено значение, когато един живот се е прекъснал по най-нелеп начин...

Лека му пръст... :V:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот boi4ka » Чет Мар 22, 2007 10:07 pm

mih написа:Колко жалко за момчето :V:

Лека му пръст... :V:
:V: :V:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Мъро » Чет Мар 22, 2007 10:51 pm

:/
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот ahileas » Пет Мар 23, 2007 2:15 am

R.I.P :dunno: :offtopic: :offtopic: t1pi 6ofiori
Аватар
ahileas

Рейтинг: 1200

Мнениеот Lubo » Пет Мар 23, 2007 10:10 am

Лека му пръст :V: :V: :V:
Състезава се от три години + шари по пътя заради силния вятър = ТЪПО

Не мога да съдя шофьора, защото не ми е това работат, но това момче е било на педалите сигурно последните 10 години.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот spinsession » Пет Мар 23, 2007 12:38 pm

Леле отвратителна и нелепа работа! :crap:
Тук не може да съдим никой! Обяснението с вятъра обаче наистина звучи ТЪПО!

Да Почива в Мир!
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот Black cat » Пет Мар 23, 2007 1:01 pm

spinsession написа:Обяснението с вятъра обаче наистина звучи ТЪПО!

Незнам какво искаш да кажеш с това "ТЪПО" ,но на мен ми се е случвало изведнъж да ме удари вятъра и да се отклоня от пътя.

Нека почива в мир...
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот RAM-FR » Пет Мар 23, 2007 1:26 pm

Лека му пръср :V: :V: :V:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот chill » Пет Мар 23, 2007 2:35 pm

Язък за момчето ...

И не знам какви са причините, но едва ли има съмнение, че велосипедиста е бил по средата на пътя. Версията с вятъра не е ни най-малко съмнителна, става дума за пориви, не за постоянен вятър, не можеш да го предвидиш, независимо колко години си карал колело. То и в автомобил с 120км/ч се усеща, камо ли на колело ... Зa съжаление, шофьора също ще го отнесе, без вина.

ПП. И направете справка какви ветрове духаха вчера (и продължават да духат, малко отслабнали) в Бургаско.
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Пет Мар 23, 2007 4:57 pm

Твърде нелепо, твърде жалко...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Пет Мар 23, 2007 6:30 pm

Много жалко за горкото момче :V:

И жалко, че ние не сме организирани като таксиметровите шофьори да блокираме центъра задето са убили един от нас.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пет Мар 23, 2007 7:33 pm

kagami написа:убили

:disagree:
Аватар
bikerider

Мнениеот V8 » Съб Мар 24, 2007 9:47 am

axelmax написа:шофьора е 100% виновен,и за кой ли път колата е от типа ,карат ни само ГОВЕ*А

Абе то теб ако те слуша човек едва ли не всяко МПС произведено през последните 10 години е карано от говеда... което разбира се няма нищо общо с истината. Това че ти си завършен ****** обаче смятам че е безспорен факт :finger:
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот V8 » Съб Мар 24, 2007 10:01 am

Grash написа:Бих повярвал, че една от причините за катастрофата е несъобразителността на велосипедиста с вятъра, ако знаех, че същия се качва за пръв път на колело, но факта, че се състезава от 3 години изключва този вариант. И ми е интересно от къде са решили, че е станало заради вятъра, сигурно това е версията на шофьора на колата или са отворили черната кутия на колелото... Просто нямам думи...

И какво като се "състезава" от 3 години, да не би през тия 3 години всеки ден да се бори с поривист страничен вятър? Колкото и добър да е бил напълно реалистично е една внезапна промяна на посоката на вятъра да го хване неподготвен и да го премести метър-два преди да успее да реагира. Ако това се случи точно преди Audi-то да го подмине то удара му е неизбежден, без значение скоростта на колата...
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот Brave » Съб Мар 24, 2007 11:58 am

Много жалко за момчето.

Всеки месец обикалям цяла България по служебни прични и минавам и през този участък. Целия път между Слънчев бряг и Бургас е отвратителен - изключително натоварен, тесен, а засиленото строителство през последните години го натовари допълнително с тежки камиони. Минаването от там с колело при силен вятър е било голяма грешка... Много жалко наистина. Тази трагедия обаче ме навежда на мисълта, че в цяла България, съм виждал този знак Изображениесамо на едно две места. Натовареността на пътната мрежа, ширината на пътищата и състоянието и в момента за съжаление прави употребата на велосипед твърде опасно в някои участъци. Просто в нормалните страни не би следвало човек сам да преценява откъде не е разумно да минава, ами да има регулация, контрол и наказания при неспазване.
Brave

Мнениеот LiXe » Съб Мар 24, 2007 12:18 pm

:V:

понеже гледам има доста хора който смекчават вината на шофьора....

когато на пътят има велосипедист, шофьорът ако е съобразителен тип,
ще заобиколи по-отдалече на по-голямо разстояние от велосипедиста
а ако има коли в насрещното ще намали и ще извърши за по-дълго време подобната маневра....
миналата събота когато си се връщахме, (една групичка веломаняци :) ) към Асеновград, повечето шофьори правеха точно това... но имаше ГОВЕ...А който (няма значение с какъв автомобил са) просто минаваха на метър от нас с голяма скорост...
в случая кой не се съобразява ???
интересно ми е какво е обвинението към виновният шофьор, да не забравяме, че Българското правосъдие.... ами не е такова каквото трябва да бъде.....
на шофьора му се е разминало леко а семейството на момчето и приятелите му са съкрушени....

незнам колко от вас имат книшки и колко са си ги взели по начинът по който трябва да севзимат... защото ще си спомнят какво пише в учебника.... водачът на мпс трябва да кара със съобразена скорост и да пази другите участници в движението.... дали са пешеходци, велосипедисти.... или животни....
...НЯМА граници, има само ВЪЗМОЖНОСТИ... Изображение
Аватар
LiXe

Рейтинг: 1260

Мнениеот bluskanie » Съб Мар 24, 2007 12:46 pm

Абе вие били ли сте там, за да знаете какво точно и как се е случило, че да обвинявате този и онзи. На пътя винаги може да се случи нещо непредвидено, а времето за реакция обикновено не е никак много. Може да има много причини за трагичния край на момчето и вината може да е у всеки. И велосипедистите и шофьорите трябва да с по-внимателни, а инфраструктурата променена, за да се намалят тези случаи.

Наистина жалко за един жиеот.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Съб Мар 24, 2007 3:24 pm

жалко за момчето...

Нещата хич не са прости и едва ли има категорично доказуема вина само у шофьора или пък само у у велосипедиста. Просто така е станало.

Миналата неделя ми се наложи да се придвижа с колелото по едно сравнително тясно и много натоварено шосе от Geisenheim до Wiesbaden. Груба грешка - на 500 метра над шосето върви байк-маршрут, но поради грешка слезнах рано долу до реката, а трябваше да бързам, та реших да не се качвам обратно, а и пътят отначало изглеждаше, че има отстрани достатъчно широк банкет... обаче после се оказа друго. Нямаше банкет, само мантинела на ръба на платното, а беше и тесен, а и трафикът и в двете посоки беше сериозен...

Това, което ме учуди беше, че нито веднъж автомобил не ме изпревари, без да даде мигач, на влезе в насрещното платно и да ме заобиколи от 2-3 метра (поне). Пътят беше достатъчно широк, за да се разминат едновременно 2 коли и един колоездач, но това просто не се случи. Ако се случеше зад мен да има автомобил и в насрещното движение също да има движение, тези зад мене намаляха до 25-30 км/ч (моята скорост с попътен вятър), караха бавно зад мен докато не се появи възможност за изпреварване и тогава си ме подминаваха. В един момент бях направил колона, която се движи зад мен около 500 метра, но никой не тръгна да минава на 1 метър от мен. Просто изчакаха подходящ момент и тогава си ме подминаха - без клаксони, без простоти.

Докато не видя подобно поведение и по българските пътища, винаги ще избягвам шосетата, доколкото е възможно. В този смисъл, самото тръгване по това натоварено шосе към Бургас с колело, сам, при силен вятър, при силен трафик, ... това вече си е дърпане на дявола за опашката.

Жалко за момчето... :V:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот EmZo » Съб Мар 24, 2007 4:57 pm

Моите съболезнования за момчето! Много нелепа смърт наистина. :crap:

По въпроса с културата на болшинството български автомобилисти, миналата събота поради леко объркване на една пътека, ни се наложи да караме известно време по главния път между Мездра и Враца, на място където пътят беше четирилентов разделен с мантинела - по две платна от страна, имаше малоумници, които прелитаха буквално на две педи от нас, при цяло свободно само за тях платно!
На такива ако им запомня номерата, и после случано ги видия паркирани някъде, минавам на по малко от 0,00000000000001мм от колата с металните тапи на кормилото.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот LiXe » Съб Мар 24, 2007 6:29 pm

@ did :agree:

@ EmZo :agree:

разликата между Българските шофьори и тези от западните страни е от тук до небето...
ВЪПРОС на КУЛТУРА.....
...НЯМА граници, има само ВЪЗМОЖНОСТИ... Изображение
Аватар
LiXe

Рейтинг: 1260

Мнениеот PtD » Съб Мар 24, 2007 7:35 pm

LiXe написа:разликата между Българските шофьори и тези от западните страни е от тук до небето...
ВЪПРОС на КУЛТУРА.....

ВЪПРОС на ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЕДНАКВО СПРЯМО ВСИЧКИ.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Съб Мар 24, 2007 10:23 pm

@LiXe: ти явно живееш с илюзията, че всичко може да се предвиди :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Съб Мар 24, 2007 11:27 pm

по правилник и по логика ,шофьорът е длъжен да намали скороста и да има готовност да спре като задминава пешеходец или велоипедист,моторист или пък спряла кола

шофьора е карал с повече от разрешената ,какво повече да кажа за вината

за внезапния порив на вятъра съм го изпитвал лично,късмет че не стана нищо

онзи ден докато бачках,внезапно от нищото ,толкова силен вятър за 2 секунди се появи ,че и на кола ще се отрази при движение ,а за колело да не говорим
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Съб Мар 24, 2007 11:31 pm

axelmax написа:шофьора е карал с повече от разрешената ,какво повече да кажа за вината

Ами ако момчето е било зад завой????
Аман от "очевидци"... :puke:
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други