Нова жертва

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Teodor40 » Нед Мар 25, 2007 12:05 am

Днес докато отивах към хладилника от околовръстното по "Черни връх" ми се наложи за малко да сляза на пътното платно а насреща отдалече идваше бетоновоз. Като ме видя малоумника натисна газта и без да има кола в насрешното за него мина на една педя от мен поне със 80км/ч. Колелото ми направо спря от вчтъра а се бях засилил стабилно за да мина по-бързо спрелите на тротоара коли. Добре, тези шофиори имат ли нещо в галавата въобще? Истината е, че КАТ не си вършат рабтата! "0" пътна култура за огромна част от водачите!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Grash » Нед Мар 25, 2007 1:52 am

А представи си аз се прибирам от работа по околовръстното и в участъка между бул. Европа и разклона за Филиповци срещу мен в насрещната лента има тир, в това време доста тромаво го изпреварва друг тир. Тоя дето го изпреварват в случая решава, че е много умно и той да настъпи, и какво се получава... тесен път и два тира срещу мене с поне 120 км/ч... Веднага слезнах от пътя и се каширах, но това е просто безобразно... а говорим за "професионалисти"...
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот Shady™ » Нед Мар 25, 2007 2:01 am

:V: RIP
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Нед Мар 25, 2007 10:06 am

@Teodor40, Grash: нужно ли е? :dunno:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот LiXe » Нед Мар 25, 2007 1:58 pm

@bikerider

:) нещо си в грешка... грешно заключение си си направил относно мен

никога неможеш да предвидиш всичко...
но можеш да предвидиш някаква част....

май ти живееш с илюзията, че нещата не могат да се предвидят, всички НЕ но някаква част от тях могат...

не се опитвай от едничко мое изказване относно "предвидимите и непредвидимите изходи и тн.." да си правиш заключение дали живея в илюзия или не.... ;)

ако ти успееш да предвидиш колкото се може повече изхода от една ситуация, ами това говори само по себе си за това колко ти сече пипето..
:beer:
...НЯМА граници, има само ВЪЗМОЖНОСТИ... Изображение
Аватар
LiXe

Рейтинг: 1260

Мнениеот axelmax » Нед Мар 25, 2007 2:28 pm

щом е станало значи не е могло да се предвиди ,и обратното

@Grash-професионални пияници са
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bluskanie » Нед Мар 25, 2007 2:47 pm

axelmax написа:щом е станало значи не е могло да се предвиди ,и обратното

Ти от колко време караш кола???
И всъщност когато караш колело и паднеш...предвиждаш ли го? Тоест щом е станало (падането) значи си могъл да го предвидиш? Защо тогава си паднал бе?
Този шофьор ако е могъл да предотврати случилото се, мислиш ли, че нямаше да го направи? Въобще мислиш ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Нед Мар 25, 2007 2:49 pm

LiXe написа:понеже гледам има доста хора който смекчават вината на шофьора....

Нещо съм в грешка, казваш? :dunno:
Я кажи като си бил там как точно е станало...
Аман от ясновидци... засрамете се малко бе, човек е загинал!!!!

@bluskanie: мани ги...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Нед Мар 25, 2007 4:45 pm

bluskanie написа:

И всъщност когато караш колело и паднеш...предвиждаш ли го? Тоест щом е станало (падането) значи си могъл да го предвидиш? Защо тогава си паднал бе?
Този шофьор ако е могъл да предотврати случилото се, мислиш ли, че нямаше да го направи? Въобще мислиш ли?

зле си :(!:

прочети пак какво съм написъл и ако не го разбереш ,върви да пасеш овце
Аватар
axelmax

Мнениеот V8 » Пон Мар 26, 2007 8:39 am

bluskanie написа:

Колко шум заради едно недоглеждане...
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот bluskanie » Пон Мар 26, 2007 8:50 am

Съжалявам, не съм видял не-то...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Пон Мар 26, 2007 2:27 pm

bikerider е прав, тъпичко е да коментираме конкретната ситуация, без да знаем какво и как точно се е случило.
Не отричам ниската култура на шофиране у нас, обаче хайде кажете ми с ръка на сърцето колцина от вас на главен (доколкото разбирах) междуградски път, където ограничението е 90км/ч ще намалят до 30-40км/ч? (Поправете ме за скоростта, не знам с колко се движат нормално шосейките?). Ако примерно е пиян човек, или изобщо нещо, което да очакваш да кривне на пътя, разбира се, че ще намалиш, ама ако си се движи плътно вдясно?
Разбира се, възможно е шофьорът да е превишил ограничението. Или да е минал твърде близо. Или да е направил друга грешка - ние не знаем. :dunno:
А пък силата на вятъра не бива да се подценява. До скоро карах Шкода 120L - за тези, които не знаят, на нея двигателят й е в "багажника" отзад и поради това предницата е доста лека. Случвало ми се е да спирам и да проверявам за спукана гума заради пориви на вятъра - колата буквално се опитваше да кривне от пътя. Какво остава за лек колоездач с леко колело...
Мир на праха му и дано повече хора да си извадят повече поуки - само това може да помогне в бъдеще, а не безцелното хвърляне на вина върху този или онзи. :V:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LOWRIDER » Чет Апр 05, 2007 9:04 pm

ddevil написа:
axelmax написа:жалко за момчето:bawling: ,нищо особено не е видяло от живота

шофьора е 100% виновен,и за кой ли път колата е от типа ,карат ни само ГОВЕ*А
П.С и спирам до тук

Нямаш никакво право да приказваш така! Бил ли си там че да знаеш кво е станало, ако момчето е шарило наляво-надясно по шосето за кво е виновен водача на МПС-то:той си кара по главен път и извън града най-малкото,в правото си е да не кара с 30км\ч. Може и водача да е виновен,нито ти, нито аз сме били там така че продължаването на тва е безсмислено.Лесно е наизуст да се приказва колко са некадърни днешните шофьори,да...наистина има много големи екземпляри,но не всички са такива,така че по-спокойно с разсъжденията кой е виновен и кой не...

малко не ми се вярва че момчето е шарило наляво надясно по пътя. за 3 години със сигурност са о научили да кара много добре

Това е само друга гледна точка,защото малко ме издразва тва айдее...момчето е починало виновен му е водача на МПС-то. Надявам се ме разбираш, че не защитавам никого в момента...

:V:
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

Мнениеот LOWRIDER » Чет Апр 05, 2007 9:09 pm

опа малко вмъкнах в цитата мнението. не ми се вярва момчето да е шарило наляво надясно по пътя. когато автомобил а най-вече по големи превозни средства мине с по-висока скорост покраи колоездач на пътя на растояние да ре4ем 50 сантиметра до метър е напълно възможно да го повлече въздупната струя под колелата

но все пак не знаем подробности така че няма смисал да се коментира. много жалко за момчето и за близките и приятелите му
страшно нема...ако има, файдъ нема
Аватар
LOWRIDER

Рейтинг: 1769

Мнениеот axelmax » Чет Апр 05, 2007 9:39 pm

май някой не четът (bikerider)
шоферът е карал с по висока скороост от позволената,от тук на татък няма какво да говорим

ако дори ,момчето да е било поместено от внезапно силен вятър и е засякло колата ,вината пак не е момчето

преди някоко дена пак е бил блъснат и убит колоездач
причината е,че шофера не е спазил странична дистанция и после го закачил и ....................(това чух по радиото рано сутрин )

един колега беше ударен по същия начин ,и тва тъпо копеле не спря дори(за щастие е жив и здрав)
Аватар
axelmax

Мнениеот quiker » Чет Апр 05, 2007 10:51 pm

axelmax написа:шоферът е карал с по висока скороост от позволената,от тук на татък няма какво да говорим

ако дори ,момчето да е било поместено от внезапно силен вятър и е засякло колата ,вината пак не е момчето

Прав си , факт е че шофьорите стават все по-безрасъдни в оптитите си да покажат колко са бързи .. или и аз не знам каква е причината да крат така , факт е също че всяка година се отчита прираст в загиналите в ПТП :V:
ЖИВЕЯ за да КАРАМ, КАРАМ за да ЖИВЕЯ

NEW NAME: MpaBka ABuaTop
Аватар
quiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пет Апр 06, 2007 6:28 am

преди една година или две имаше доста място на нашия паркинг

сега е лудница ,спират в градинките ,по тротуарите ужасно грозно е,а най тъпото е ,че на 10 м има къде да паркират ,ама не

иде ми да строша на някой стъклото

трябва да се направи някакво ограничение за тея коли,такситата да се намалят,маркировките да се опресннят,курсовете да се увеличат на 3 месеца

ебаси анархията :V:
Аватар
axelmax

Мнениеот squat » Пет Апр 06, 2007 8:23 am

axelmax написа:преди една година или две имаше доста място на нашия паркинг

сега е лудница ,спират в градинките ,по тротуарите ужасно грозно е,а най тъпото е ,че на 10 м има къде да паркират ,ама не
:V:

Ти да не живееш в нашия блок ;)
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот klmn » Пет Апр 06, 2007 9:09 am

Просто живее в София..,пренаселена със селяни.. :popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Апр 06, 2007 10:09 am

Рецептата:

1 Identification of the risks (External risks and Internal risks );

2 Assessing the risks (Probability and Impact);

3 Analysis and interpretation and setting a risk tolerance level (Critical risks, Contingent risks, Housekeeping risks, Irrelevant risks);

4 Risk mitigation (Risk avoidance, Diversification, Controlling the risk, Sharing the risk, Transferring the risk, Accepting the risk);

5 Monitoring the risk and regularly controlling the situation.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот chill » Пет Апр 06, 2007 10:19 am

NovemberCharlie написа:Рецептата:

3 Analysis and interpretation and setting a risk tolerance level (Critical risks, Contingent risks, Housekeeping risks, Irrelevant risks);

4 Risk mitigation (Risk avoidance, Diversification, Controlling the risk, Sharing the risk, Transferring the risk, Accepting the risk);

М'ноу сложну туй, уа !!! По-арну'й да си мрънками!!!
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Апр 06, 2007 10:31 am

chill написа:
NovemberCharlie написа:Рецептата:

М'ноу сложну туй, уа !!! По-арну'й да си мрънками!!!

Напротив!Елементарно. Всеки го прави подсъзнателно. Но често се прави грешно.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Lubo » Пет Апр 06, 2007 10:36 am

klmn написа:Просто живее в София..,пренаселена със селяни.. :popcorn:

Към това добавяш и факта, че всеки иска да се качи на кола, лесно се взимат заеми от банките и резултат е много Golf 2 карачи.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

ПОТРЕСЕН ! !

Мнениеот Fanatico » Нед Авг 01, 2010 9:16 pm

Съжалявам, че изкарвам тема от дълбините, но .. нямам думи, дълбоко възмущение.
Той не е от най-вманячените колоездачи, не е дал хиляди за зверчето си, но се грижеше за него и обичаше да покарва за удоволствие и релакс. Още не може да повярва, тъкмо се беше сдобил с вилката и толкова й се радваше.
По обяснение на момчето, случката става на 30 Юли, около 14:30 часа в уличка на кв. Левски, Варна. Чакащ приятел, на тротоара, бива блъснат от шофьор, за който се предполага, че бил пиян. Дори не намалил унищожава предницата на колелото и събаря момчето, по което за късмет няма последици. За жалост не се загледал да запомни номера на колата, която била някакво малко Рено, тъмно синьо на цвят. Шофьорът дори не спрял ..
Искренно му съчувствам, че е бил сам, а и наоколо не е имало хора, в момента на случката.
:xx(: - http://img138.imageshack.us/img138/6038/p1010694v.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/8162/p1010695u.jpg
http://img814.imageshack.us/img814/2485/p1010696.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/5819/p1010697d.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/6446/p1010700e.jpg
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Re: Нова жертва

Мнениеот uaz_95 » Пон Авг 02, 2010 1:25 pm

Вчера на пътя Бургас-Смолян по магистралата с 120км/ч с колата и взе да се залюлява от вятара. Но пък и тъпите кметове не направиха по 1 авариино платно по второстепенните пътища за да се избегнат тия работи. В нашият град дори няма велоалея, нито парк нито трасета нищо. А когато започнем да си правим някое леко ДХ трасе в някоя гора веднага идват горски морски сякви типове и почват да ни се карат. ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.
Град Тетевен за връзка с мен 0882626753 или скайп alfata_95. Може и ЛС
Еконта също може да помогне.
Ето ви и снимките : http://www.album.bg/chasti_ttv/
Аватар
uaz_95

Рейтинг: 1089

Re: ПОТРЕСЕН ! !

Мнениеот veskoz » Пон Авг 02, 2010 3:54 pm

Fanatico написа:...и наоколо не е имало хора, в момента на случката.

Ако не ме лъже паметта във Варна си имате камери по пътя в града превъзхождащи по брой тези в БНТ. Нищо ли не е заснето или точно там не е имало :confused:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Re: Нова жертва

Мнениеот Ozzie » Пон Авг 02, 2010 6:47 pm

камери в града бол, но само по основните булеварди и улици
кварталните улички често им липсва и осветлението
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Други