Velokatinar + ogledalo

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Velokatinar + ogledalo

Мнениеот Smiley » Чет Юни 10, 2004 12:20 pm

Здравейте,

считайте ме за лаик на тема MTB

Наскоро си взех непретенциозно колело /не е cross спокойно :)/, което ми върши много добра работа за града и лек Cross Country. За да продължи да ми върши работа обаче трябва да заключвам добре когато го оставям насаме в софия :) Това е и 1-ия ми въпрос.
1. Дайте съвет за добър велокатинар. Не съм решил колко пари да дам. всичко зависи от съотношението цена/качество. /е, да не супер скъп, за да не изглейда като на свинче-звънче/

2. Второто нещо, което си търся е огледало за задно виждане, но не от тези, които са като огледало на камион :). Трябва ми нещо малко, елегантно и да върши работа, за да мога да си карам колелото още дълго време :), а не да се въртя като пумпал по улиците :)

Благодаря Ви предварително.
"The Best ideas are always the simplest"
Smiley

Рейтинг: 1200

Мнениеот velco » Чет Юни 10, 2004 1:09 pm

[quote="Smiley"]
1. Дайте съвет за добър велокатинар.
[/quote]

Моят съвет: не си купувай, дръж си колелото на една ръка разстояние.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Smiley » Чет Юни 10, 2004 1:23 pm

Отговорът ти провокира още един мой въпрос.

Колчето на седалката ми е от типа за лесно регулиране на височината, а си купих от седалките с гел - SelleRoyal. Мога да кажа, че с нея все едно карам друго колело, но това е отделна тема. Въпросът ми е какво да направя, за да не може някои "приятел" просто да оттегне колчето и да си я вземе? /освен заварка :)/
Smiley

Мнениеот did » Чет Юни 10, 2004 1:27 pm

[quote="Smiley"]

Отговорът ти провокира още един мой въпрос.

Колчето на седалката ми е от типа за лесно регулиране на височината, а си купих от седалките с гел - SelleRoyal. Мога да кажа, че с нея все едно карам друго колело, но това е отделна тема. Въпросът ми е какво да направя, за да не може някои "приятел" просто да оттегне колчето и да си я вземе? /освен заварка :)/
[/quote]

Нищо! И заварка не помага! Същото се отнася за бързия демонтаж на предното и задното колело, велокомпютърчето и куп други неща... Спазвай съвета на Велко! Другия вариант е като си оставиш колелото (т.е. рамката) някъде, да помъкнеш със себе си останалите части, дето могат лесно да се свалят. Трети вариант е из града да караш колело, дето никой не ще да го краде, ама тогава има риск ти пък да не искаш да го караш...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот MOD » Чет Юни 10, 2004 1:32 pm

Колелото - на максимум 2-3 метра от теб ! - нищо друго не помага !!!

За огледало за обратно виждане провери при Нина ( магазина на Веломания на ъгъла на Княз Борис и Екзарх Йосиф ) - имаше едни на Sigma Sport мисля че бяха - малки и много удобно изглеждащи ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Smiley » Чет Юни 10, 2004 1:44 pm

Благодаря
Лек и спорен на всички
Smiley

Мнениеот PzNike » Чет Юни 10, 2004 4:10 pm

[quote="did"]
Трети вариант е из града да караш колело, дето никой не ще да го краде, ама тогава има риск ти пък да не искаш да го караш...
[/quote]

Според мен колелото, за да не ще никой да го краде, ще трябва ти да го [b]носиш[/b], вместо да го караш :P
Всичко друго се краде на общо основание :xx(:
Achtung Panzer!
PzNike

Рейтинг: 1700

Мнениеот Smiley » Чет Юни 10, 2004 4:22 pm

.... е-ее жалко, че в нашата страна само по цени се опитваме да достигнем западните държави... ,а не и с нещо под шапката.
Smiley

Мнениеот AgentOrange » Чет Юни 10, 2004 4:49 pm

[quote="Smiley"]

.... е-ее жалко, че в нашата страна само по цени се опитваме да достигнем западните държави... ,а не и с нещо под шапката.

[/quote]

Защо си мислиш, че в чужбина не се краде? :) Там дори и на екипировката на големите отбори дето ходят по състезанията посягат. Имаше случай с откраднат цял микробус с части преди време а отделните изчезнали колела са безброй... Наскоро дори четох за някакъв кретен, който успял да задигне цяло колело от витрината на байк-магазин (през работно време!) и да избяга с него преди персонала да реагира. Така че положението е същото както и тук, ако не и по-зле.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Smiley » Чет Юни 10, 2004 4:56 pm

разбира се, че и там се краде.
Въпросът е, че тук ще ти откраднат едно далеч не толкова хубаво колело. Такава ни е народо психологията. Какво си мислим, когато отидем в големите магазини /хипер- и супер-маркети/: "е-ее- ми то тук няма кой да ни види я да си сложим в джоба някоя и друга дреболийка"

Някъде дори колите си оставят отворени...

Вярно е, че и там се краде, но тези, които си мислят да крадат там имат много по-различен обществен статус от тези тук. :)
Smiley

Назад към Архив