delyo написа:Сега четох във форума на mtbr, че спейсърът за 80мм ход е 50мм, а за 100 е 30мм. Това ме навежда на две мисли: едната е, ако го срежа ще стане от 50 на 30, а другата е дали, ако го махна изобщо няма ходът да стане 130мм
?
delyo написа:Пристигна ми вилката и съм 99% убеден, че ходът може да стане повече от 80мм. Някой да знае къде да я занеса на майстор, за да махне въпросния спейсър? Мен ме е страх да я отварям най-малкото, защото нямам опит с маслени вилки.
HepBeH_XaMcTep написа:реалният ход на този модел(както и други) се настройва посредством спейсъри при хидравликата
В сайта на СРАМ би трябвало да има полезен менюъл за извършването на тази операция;
delyo написа:Преди малко го четох внимателно. Май не е особено трудно. Процедурата е част от профилактиката на вилката и ме притеснява маслото - ако се излее ще стане свинщина, ще трябва да купувам ново и т.н. В такъв случай е по-добре майстор да се занимава. Но ако няма да имам вземане даване с хидравличното масло може и сам да го направя.
delyo написа:Сега четох във форума на mtbr, че спейсърът за 80мм ход е 50мм, а за 100 е 30мм. Това ме навежда на две мисли: едната е, ако го срежа ще стане от 50 на 30, а другата е дали, ако го махна изобщо няма ходът да стане 130мм
?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта