Чукане в средното :)))

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Чукане в средното :)))

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 11, 2004 3:25 pm

Сериозно! Качвам се сутрин на колелото и при малко по-голямо усилие на определено място от пълния оборот усещам и чувам леко почукване някъде откъм средното движение. След известно каране шума заглъхва. При подновяване на карането същото. Какво може да е това?
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Пет Юни 11, 2004 4:00 pm

Вероятно е куц полтъргаист, който в началото успява да те гони и да ти трака по рамката, ама после изостава по надолнището.

Отстранява се обикновено със смазване на всичко подвижно за което се сетиш около мястото, което си мислиш, че чуваш почукването (без каплите и ако има - дисковете) с подходящи смазки и затягане на същото всичко. Ако не помогне, помисли си дали наистина чуваш почукването оттам, откъдето си мислиш!

Ако и това не помогне, ходи да му баят на колелото:angel:.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Smiley » Пет Юни 11, 2004 4:55 pm

[quote="did"]

Вероятно е куц полтъргаист, който в началото успява да те гони и да ти трака по рамката, ама после изостава по надолнището.

Отстранява се обикновено със смазване на всичко подвижно за което се сетиш около мястото, което си мислиш, че чуваш почукването (без каплите и ако има - дисковете) с подходящи смазки и затягане на същото всичко. Ако не помогне, помисли си дали наистина чуваш почукването оттам, откъдето си мислиш!

Ако и това не помогне, ходи да му баят на колелото:angel:.
[/quote]

:^::):D Това определено ми хареса :)!!!
"The Best ideas are always the simplest"
Smiley

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Съб Юни 12, 2004 7:55 am

Провери да не е от педалите.
Предполагам си с касета, нали?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bestbg » Съб Юни 12, 2004 5:12 pm

извинете че не е по темата ама като стана дума за смазки се сетих че главината ми за да се разглоби и трябва ше един спец. ключ (не е гайченм) можете ли да ми кажете от къде да го намеря и за колко?
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Admin » Нед Юни 13, 2004 5:30 pm

[quote="bestbg"]

извинете че не е по темата ама като стана дума за смазки се сетих че главината ми за да се разглоби и трябва ше един спец. ключ (не е гайченм) можете ли да ми кажете от къде да го намеря и за колко?
[/quote]

Средното движение ли имаш предвид или задната главина? Иначе инструменти можеш да намериш във Веломания например.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Пон Юни 14, 2004 9:30 am

Миналата събота и при мен имаше някакво чукане-стържене-хруптене-скърцане и накрая се оказа зле занитено звено от веригата.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 14, 2004 3:41 pm

Благодаря! Средното не е касета, затова и се опасявам, че при последното каране в планината са настъпили някакви качествени промени във вътршността му. Надявах се да е от веригата, но онзи ден я почистих, огледах и смазах, а този странен пси-феномен :) продължава. Мисля, че без отваряне няма да се размине.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Назад към Архив