Слави Трифонов

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 12:23 am

Айде сега да ми кажете кои са авторите на народната музика, та да видим кой точно е ограбен...? Не намесвайте фолклорната музика, всеки има право да я пее и интерпретира без да има правото да я представя за своя. И случая не е такъв...

Истината си остава. Куку Бенд са ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ музиканти, няма лъжа, няма измама... Не съм казал, че Слави е най-добрия певец, а че ми въздейства с пеенето си, което аз търся във всяка музика.

Иначе немам против да се посмея още няколко страници :D

Емзо, за тебе знаем :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот EmZo » Сря Апр 25, 2007 12:51 am

Автор на народната музика е народната култура. Сега не искам да коментирам, комерсиализациите на г-н Трифонов конкретно. Принципно идеята ми беше за "съвремената интерпретация" на фолклорната музика, че орпеделено ме дразни и лично за мен е подигравка с българската култура. Да не се ограбва конкретен човек, а по-скоро българската култура като цяло, но това е по-лошо.

Айде стига офтопик, оставям те сам да се забавляваш, мисля че ще ти е интересно:

Изображение
:D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот PtD » Сря Апр 25, 2007 4:30 am

@bluskanie - едно е да се поддържа народната музика жива, като се изпълнява както си му е редът, друго е да увие в станиолче, с панделки и джувки и да се изложи на битака като "съвременна интерпретация". "Съвременни интерпретации" правят тези, които не могат да сътворят собствени композиции.

@ЕмЗо :agree:

@Мъро, уви в морето от посредствени музиканти островчетата на наистина оригинална музика са малко. Тези, които ти изброи, правят най-обикновена музика за масите. Очевидно, няма как да не е посредствена, иначе масите няма да я купуват. ТЕ, Д2 и прочие групички също правят халтура, щото трябва да ядат, пък ако може и някоя друга парица да спастрят. Нормално. Но да кажем на черното - бяло, не можем - халтурката си е халтурка и нищо друго. Можели да свирят ейсид джаз, ми похвално... Що не записват ейсид джаз тогава, ами продават ширпотреба?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Мъро » Сря Апр 25, 2007 6:20 am

'Щото някои хора твърдо са решили, че за да е хубава една музика, трябва да е убер-сложна от музикална гледна точка, както и да бъде заплетена от лирическа. Което е тъпо. Защото красотата на музиката е именно в разнообразието й и в това, че не влиза в някакви конкретни параметри.

@Rancid, ако са ти толкова смешни класиките... не виждам смисъл да продължаваме да спорим :)
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 7:05 am

PtD написа: "Съвременни интерпретации" правят тези, които не могат да сътворят собствени композиции.

Еми ако Куку не могат, кой ли...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот WrathChild » Сря Апр 25, 2007 8:12 am

bluskanie сигурно дължиш всичко на Слави и Кукубенд...
Sometimes the same is different but mostly it's the same.
Аватар
WrathChild

Рейтинг: 1711

Мнениеот axelmax » Сря Апр 25, 2007 10:29 am

@bluskanie-били ми казал ,защо Слави наема предимно хора ,от провинцията (малки градове,села)?

селянинът е силен в селото си,ей за тва ги наема от там,а така си остава пак селянин

Валдес-лоша компания намери това парче и ми кажи ,кое не е истина

Слави показва ,че един посредтвен селянин като него може да направи нещо,но си остава селянинът в него като дори се гордее,че е селянин ,а неможе да проуме,че да си селянин не е нищо особено,просто си такъв и толкова.Човек може да се гордее едиствено с това ,което е постигнал и как се отнася към хората,но това те ще кажат като се държат с него подобаващо. :agree:

за гражданите важи същото:agree:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 10:31 am

Леле, чета и се смея със сълзи. Да живеят НОВИЯ фолклор и трубадурите му...

@EmZo, PtD: :agree::agree::agree::agree:
@EmZo: за махалото :thumb:

@bluskanie:
Някой ако иска да чуе ИСТИНСКИ певец и ИСТИНСКИ НАРОДЕН ФОЛКЛОР да слуша изброените от EmZo певци и певици. Другото е поп-фолк, демек популяризиран чрез маркетинг псевдо-фолк, демек откраднато народно изкуство (или поне зле имитирано) и комерсиализирано. Явление известно още като ЧАЛГА.

Това че някои хора не си знаят корените и произхода, хубаво. Ама айде моля не ми превъзнасяйте комерсиални идоли и celebrities като истински певци. Щото г-н Трифонов е точно celebrity и нищо повече. А според Daniel J. Boorstin, който първи е дефинирал това понятие, celebrity е личност известна с това, че е известна. И нищо повече. EmZo ти го каза в прав текст - култ.

Та господа продуцентите решили да подменят народното изкуство с култ към celebrity като Слави, за да направят пари - хубаво. Тяхна си работа. Ама айде само да не ми поднасяте култа към една комерсиална личност (култ основан на парите и "успеха" му) като резултат от неговото изкуство.
Култа си е култ, изкуството си е изкуство.
Халтурата си е халтура, културата си е култура.

Стига с това смесване и подмяна на ценности!!! По-критичен тест за БЪЛГАРЩИНА от това, здраве му кажи!!!

@WrathChild: bluskanie се опитва да си точи маркетинг-ноктите тук във форума и да се упражнява. No passaran! Не и с тия ценности!!!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот gnao » Сря Апр 25, 2007 11:02 am

@bikerider: Бобре казано!

В моята компания имаше една гавраджийска фраза по въпроса: "Ако не харесваш Слави Трифонов, значи не си патриот и си анти-бългериън!" :dgrin:
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 11:05 am

@gnao: Още по-добре казано!
Последна промяна bikerider на Сря Апр 25, 2007 11:19 am, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Апр 25, 2007 11:06 am

За мен не е много важно дали Слави може или не може да пее и не е в това въпроса. Основния проблем е, че той е вреден. С всичко, което прави - с политическите си плювни, с елементарните манипулации, с постоянното заменяне на културата с халтура... Неговото присъствие в обществения живот е нанесло на България МНОГО вреда, даже повече отколкото разните корумпирани политици, защото те работейки користно за себе си, поне не са разсипвали ценностната система на толкова много хора. Заради него и разните вестници и телевизии, които играят на същото хоро, в България "политика" е мръсна дума. Всъщност, всичко, срещу което Слави плюе, той сам си го създава и отхранва най-систематично.

Жалко за хората, които се учат на гражданска позиция и политическо мислене от един циничен шут. Жалко и за хората, които си мислят, че Слави пее фолклорна музика. Най-жалко е обаче за тия, които го ненавиждат, но са принудени да живеят в общество, настроенията в което се създават от Слави и разни други славиподобни манипулаторчета.
Последна промяна did на Сря Апр 25, 2007 11:33 am, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 11:15 am

did написа:Най-жалко е обаче за тия, които го ненавиждат, но са принудени да живеят в общество, обществените настроения в което се създават от Слави и разни други славиподобни манипулаторчета.

Аз обаче няма да бъда толкова коректен и директно ще кажа - славиподобни манипулаторчета като bluskanie!!!! Той човека си го е написал дори в подписа си.
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Сря Апр 25, 2007 11:52 am

Хм, сигурно би било коректно да разгледаме Трифоноф И като продукт на обществените настроения :dunno:
Не мисля, че връзката е причинно-следствена: Трифоноф -> обществени настроения. По-скоро взаимно си влияят и взаимно си индуцират съответно акани обществени настроения и славиподобни манипулаторчета и се радват на симбиозата. Съответно има повече или по-малко заразени от обществени настроения хора и по-влияещи или по-малко влияещи манипулаторчета. Трифоноф най-вероятно не би имал такъв успех в едно различно общество. И ако не беше той дали някой друг нямаше да заеме неговото място :dunno: Все пак, идеята за такъв вид шоута не е от вчера. Той просто се е случило пръв да налази неналазена територия, за която има добри данни, че може да носи добри печалби. Та сигурно bluskanie го уважава заради нюхът му към златни, неналазени територии.

Нещо такова ще да е връзката:
[Манипулаторчета] <---някакви много преплетени стрелки тук, ама много, при това променящи се с времето---> [Обществени настроения]

Иначе и аз споделям идеята, че обществените настроения са акани, но не ми харесва да търся конкретен виновник за целта... просто защото смятам, че такъв няма. Чалгата, например, е доста абстрактно нещо за да я нарека виновник. Виж, бих я нарекъл "акана" :)
Аватар
halcor

Мнениеот did » Сря Апр 25, 2007 11:54 am

:) :agree:

и все пак, той е вреден. ако беше по-некадърен, щеше да е по-малко вреден.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Сря Апр 25, 2007 12:18 pm

@did
Мите, не знам кой може да го каже по-точно
дълбок респект!!!

@bikerider, PtD. EmZo
съгласен до болка

Лично мнение
1. КУКУ БЕНД са наистина невероятно музиканти
2. Слави Трифонов и досега щеше да си е дълга суха мижитурка с кече
ако не бяха Росен Петров и Евгени Димитров
3. Няма виц, който са ми преразказвали от негово шоу, който да не съм срещал доста преди това в нета
4. СТ запази минута мълчание в националния ТВ ефир в памет на убития мутренски бос Георги Илиев /без коментар/
5. СТ залага на класическия БГ пиянски патриотизъм на ниво народни песни и македонски въпрос
6. Това че има музикално образование и свири на виола /не мога да оценя качеството на изпълнението му, поради доказана от ТЕЛК първа група музикална инвалидност на моя милост;)/, не го прави музикален критик и добър певец

това е
няма да си спра децата от детска градина за това че е болен
съчувствам му
както съчувствам на хилядите болни хора
но няма да си изгубя съня заради това
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Апр 25, 2007 12:20 pm

:agree:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 12:29 pm

@halcor:

did написа:Всъщност, всичко, срещу което Слави плюе, той сам си го създава и отхранва най-систематично.

Говорим за приноса на г-н Трифонов към халтурата, не за вина :)
Точно както го каза PtD - като е такъв певец, що не пее в опера? Там се печелят не по-малко пари.

@kotka12: Аз не му съчувствам. Всичко се връща. Пък и имам по-ценни хора около себе си, на които да съчувствам и да помагам в беда.

На г-на Трифонова да му съчувстват тия дето му се кланят като на идол.
Аватар
bikerider

Мнениеот WrathChild » Сря Апр 25, 2007 12:55 pm

Като си е селяндур г-н Слави да си селяндурства (не можем да му забраним, а нямамме и право) но ние сме за убиване че го правим гуру!
А не е ли по добре да го бяхме оставили да продава мартеници - което е неговото истинско призвание ???
Аватар
WrathChild

Мнениеот WrathChild » Сря Апр 25, 2007 12:57 pm

Колко много болшевики в такава малка държавица, умът ми не го побира...
Аватар
WrathChild

Мнениеот halcor » Сря Апр 25, 2007 1:52 pm

Ама аз съм съгласен за приноса на Трифоноф към халтурата (много готин термин :)). Просто исках да обърна внимание, че халтурата се е развивала, развивала и по едно време се е пръкнал един виртуален образ Трифоноф (ама не чрез дизайн от страна на висша сила, а просто чрез еволюция на халтурата), който е бил заместен от един конкретен Трифоноф (който първи се усетил и е имал необходимата харизма за да поеме ролята на виртуалния образ). И халтурата и Трифоноф заживели в симбиоза - халтурата растяла, а Трифоноф лапал пачки :)
И 3 дена яли, пили и се веселили.
- Какво са яли?
- Пили (може и със зели).

Тезата ми е, че процесът не е еднопосочен - Трифоноф -> халтура, и че виртуалния Трифоноф би могъл да бъде зает от произволен конкретен Трифоноф, отговарящ на дадени критерии и че по-интересният въпрос (от "Допринася ли Трифоноф за халтурата?") според мен е "Можем ли така да се намесим в халтурата и културата, че появата на Трифонофци да бъде поне затруднена и те да не могат толкова силно да дърпат халтурата в посоки, които ние не желаем?". Според мен можем, но май много се разфилософствах и се спирам :)

:beer: на всички заинтересовани

Edit: Оу, забравих горещо да препоръчам Виктор Пелевин - Generation Pi, на тези, които не са я чели... не мога да обясня защо има общо с тази тема, но го усещам ;) А дори и да няма - книжката определено си струва (и Пелевин като цяло).
Последна промяна halcor на Сря Апр 25, 2007 1:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
halcor

Мнениеот Admin » Сря Апр 25, 2007 1:57 pm

@did, kotka12
Много точно го рекохте! :agree: :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот shaggy86 » Сря Апр 25, 2007 2:03 pm

http://www.vbox7.com/play:8cac7dbd
ет ви малко култура ,че не ви разбират главите от нищо! :D аллах ,алахх
:rofl:

да се обърне внимание на културните коментари :V:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 4:31 pm

Има ли още...? :popcorn:

Ама големи дървеняци сте, без да се обиждате :) Ся... разбирам, че имате време и нужда да дисекцирате личността на Славчо, ама не ме намесвайте мен само. Бил селянин, бил нам кво, нам що... бе пука ми къв е, Куку свирят и композират добре, а Слави пее с чувство. Освен това е успял човек в професията си, което само по себеси изисква някакво уважение.

bikerider, хахах надминаваш се :) За всичко е виновен Волен, нали?:)

did, не виждам кой се учи от Слави на гражданска позиция. Човека определено има качества и ги използва прекрасно. Знае си цената и НЕ парадира с успехите си, както и НЕ твърди, че е интелигентен или музикално надарен свише. Най-важното и трудно нещо в живота е да използваш таланта си (а няакъв талант има всеки) точно по предназначение...

kotka12, Слави ако не беше такъв, нямаше да чуеш за Росен Петров и евгени Димитров...

halcor, определено уважавам търговския му нюх.

Дрънканията за манипулаторчетата, обществените мнения ги запазете за дечицата пред блока, моля...

Последно, човек да не сподели мнение, и на живо ли сте така? :confused:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 4:38 pm

:offtopic:
bluskanie написа:bikerider, хахах надминаваш се :) За всичко е виновен Волен, нали?:)

Виж, ако няма какво да кажеш, по-добре не дрънкай глупости...

bluskanie написа:Последно, човек да не сподели мнение, и на живо ли сте така? :confused:

Що, ти очакваш винаги всички да са съгласни с теб ли? :dunno:
Или нямаме право на различно от твоето мнение?
И на живо ли си така? :confused:
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Сря Апр 25, 2007 4:41 pm

1. Слави има невероятен екип около себе си
2. Ку-ку бенд са страхотни музиканти
3. Умее да разказва стари вицове страхотно ;)

Аз лично не го гледам , не харесвам и грам музиката която прави ... но горните три факта според мен са неоспорими :beer:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 4:42 pm

bikerider написа::offtopic:
bluskanie написа:bikerider, хахах надминаваш се :) За всичко е виновен Волен, нали?:)

Виж, ако няма какво да кажеш, по-добре не дрънкай глупости...

Е, то няма и нужда, ти така и така ще си ги кажеш твоите... ;)

bluskanie написа:Последно, човек да не сподели мнение, и на живо ли сте така? :confused:

bikerider написа:Що, ти очакваш винаги всички да са съгласни с теб ли? :dunno:
Или нямаме право на различно от твоето мнение?
И на живо ли си така? :confused:

Разбрах какво мислите още на първата страница и се съгласих... сега е трета, ама коментарите не спират :)
На живо съм така :D
Последна промяна bluskanie на Сря Апр 25, 2007 4:47 pm, променена общо 2 пъти
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 4:44 pm

MOD написа:1. Слави има невероятен екип около себе си
2. Ку-ку бенд са страхотни музиканти
3. Умее да разказва стари вицове страхотно ;)

Аз лично не го гледам , не харесвам и грам музиката която прави ... но горните три факта според мен са неоспорими :beer:

Ето за това говорех, само дето харесвам някои от песните му, заради кукувския аранжимент и трактовка. С това не омаловажавам или пък не харесвам по-малко фолклорната музика, която той преработва...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 5:01 pm

@bluskanie: кат няма нужда, недей дрънка глупости за Волен Сидеров. Пък дали аз дрънкам глупости... по-добре да не коментираме, нека другите тук преценят ;)

Ако наистина си толкова повърхностен на живо... жалко.
Ако не си - "act as a fool long enough and you will become one" :)

bluskanie написа:С това не омаловажавам или пък не харесвам по-малко фолклорната музика, която той преработва...

Той го прави, а ти му се възхищаваш. Както казах - истински фен :)

Айде аз съм дотук. Няма нужда от караници. Нещата са ясни.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Апр 25, 2007 5:10 pm

bikerider написа:Ако наистина си толкова повърхностен на живо... жалко.

Не виждам нищо повърхностно :)
bikerider написа:
bluskanie написа:С това не омаловажавам или пък не харесвам по-малко фолклорната музика, която той преработва...

Той го прави, а ти му се възхищаваш. Както казах - истински фен :)

Доста често срещано е тук, както и преди съм споменавал, да се разделят идеите, нагласите на два сектора. Черен и бял... разбира се, аз в повечето случаи "оглеждам" и двете възможности и изграждам МОЕТО лично мнение, което не съвпада с режима "черно-бяло" :) ма тва е друга тема...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 5:12 pm

bluskanie написа:
bikerider написа:Ако наистина си толкова повърхностен на живо... жалко.

Не виждам нищо повърхностно :)

Трябва ли да ти цитирам Кърт Вонегът, мир на праха му?

bluskanie написа:и изграждам МОЕТО лично мнение, което не съвпада с режима "черно-бяло" :)

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други