S.T.A.L.K.E.R. батка

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот EmZo » Вто Апр 24, 2007 12:57 am

Alien написа:Побърквам се. НЕ е възможно да е ТОЛКОВА гениална тази игра. К'во колоездене, бе, СТОЛКЪР е истината в тоя живот... баси.

Са, надявам се да не те ядосам, ама тука гледах съседа докъто цъка Столкър и общо взето ми се струва че атмосферата в играта е като на един добър адвенчър, с тая разлка че основната цел на Столкър е да "пуцаш"!

:D
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Вто Апр 24, 2007 8:04 pm

EmZo написа:
Alien написа:Побърквам се. НЕ е възможно да е ТОЛКОВА гениална тази игра. К'во колоездене, бе, СТОЛКЪР е истината в тоя живот... баси.

Са, надявам се да не те ядосам, ама тука гледах съседа докъто цъка Столкър и общо взето ми се струва че атмосферата в играта е като на един добър адвенчър, с тая разлка че основната цел на Столкър е да "пуцаш"!

:D

Атмосферата в тази игра е това, което я прави гениална. Просто е толкова реална, че се пренасяш в нея истински. МНОГО малко игри могат да направя нещо подобно... Фолаут, Балдърс Гейт, Ксеногиърс, Плейнскейп, Халф-Лайф... има още, но наистина са малко. Ужасно малко. Е, тази не отстъпва на НИКОЯ от гореизброените. Което директно я праща в Топ 10 на най-великите игри евър за мен. А за това, което е, направо я турвам в петицата. Абе, няма такава игра, това е.

А ФИЪР колко е тъпа и скучна в сравнение с нея... поиграх малко Екстракшън Пойнт... скука, скука та дрънка... ужас. А преди се кълнех в тази игра?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот RAM-FR » Вто Апр 24, 2007 8:29 pm

Ебати тъпата игра :V:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Апр 24, 2007 8:42 pm

Всъщност....да,яко тъпа е.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Alien » Вто Апр 24, 2007 8:48 pm

Господи, какво правя в този забравен от теб форум? Що ли се занимавам изобщо с някакви... КОЛОЕЗДАЧИ... които ДОРИ не играят игри...?! Божееееее.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот RAM-FR » Вто Апр 24, 2007 8:51 pm

Защото си некъдърен извън земен който не може да се справи със земната гравитация и за това е намерил начин да я преодолее... ВИРТУАЛНО
Аватар
RAM-FR

Мнениеот Alien » Вто Апр 24, 2007 8:53 pm

Ще ти го напиша и тука: игрите носят ДРУГ вид, но не по-МАЛЪК като размер, удоволствие от колоезденето. Какво е лошото да ги практикувам и двете? От цялата работа губите ВИЕ, които НИКОГА няма да се докоснете до Брейн Скорчъра, няма да видите Чернобил, няма да усетите тръпката от войната около вас... колкото до гравитацията - ти не я мисли нея, аз съм имал близки срещи от първи вид с нея дори преди теб. ;)

Edit: Кажете какво да играя? Екстракшъна ще го врътна, после Сайлънт Хил 3, ама и нещо "смислено" ми се играе, но не ЧАК толкова, колкото Невъруинтър 2 или нещо такова... :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот RAM-FR » Вто Апр 24, 2007 9:13 pm

Като искаш да усетиш войната защо не отиде в армията а стойш пред компютъра и пълниш форума с глупости ?
Аватар
RAM-FR

Мнениеот Alien » Вто Апр 24, 2007 9:21 pm

Що се заяждаш? Като не ти харесва - не играй. На мен ми - много даже - не ти взимам много от личното място на сървъра, че да ми казваш какво да правя.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот EmZo » Вто Апр 24, 2007 10:53 pm

Alien написа:Атмосферата в тази игра е това, което я прави гениална. Просто е толкова реална, че се пренасяш в нея истински. МНОГО малко игри могат да направя нещо подобно...

Ами точно де, и аз това викам - в Syberia I и Syberia II които пък за мен за в топ 5 евър, също има атмосфера, в Still Lifе - също има атмосфера, в Paradise (Бахти, яко съм фен на Benoit Sokal:D) също, както и в много други но пък имат далеч по-голям смисъл (за мен). Не искам да отхвърлям Столкър като игра, просто прокарвам моята гледна точка на нещата. :beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Velio » Сря Апр 25, 2007 7:38 am

Alien написа:Edit: Кажете какво да играя?

ако не си го играл:
Изображение
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот chill » Сря Апр 25, 2007 10:18 am

Вижте к'во сега, пичове, тази била добра, онази била тъпа, тази посредствена, онази въздействаща и потопяваща ... бла-бла

Пробвайте някое ММО (ама не абсолютната боза WoW), където насреща си имаш мръсен, подъл и хитър ЧОВЕК/ТИЙМ, а вие сте също така мръсна, подла и хитра група ЧОВЕЦИ, където се играе ГОДИНИ наред и storyline си го правите сами, и даже не е един storyline, ами хиляди. Битки, стратегии, политика, предателства, икономика - неща, които не са по силите на никой сценарист.

www.eve-online.com :bowdown:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот MOD » Сря Апр 25, 2007 10:21 am

@chill - WoW не е боза ; предполагам никога не си я играл сериозно ( имам предвид в сериозна гилдия насочена към PvE прогрес ) .. Аз имам сериозен опит и мога да ти кажа, че е невероятна краста .. и много интересна :beer:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот chill » Сря Апр 25, 2007 11:25 am

MOD написа:@chill - WoW не е боза ; предполагам никога не си я играл сериозно ( имам предвид в сериозна гилдия насочена към PvE прогрес ) .. Аз имам сериозен опит и мога да ти кажа, че е невероятна краста .. и много интересна :beer:

PvE е боза по дефиниция. Опитай да играеш срещу хора, а не срещу тъпи ботове, които всеки път правят едно и също.

PvP-то в WoW пък е безкрайно тъпо, защото зависи не от уменията, а от това кой има по-голям меч. За мен истинско PvP е когато всяко умение/оръжие/оборудване/т.н. си има противодействие и е възможно вчерашен играч може да победи ветеран при съответните условия.

Не, не съм играл WoW, само съм слушал разкази и описания от хора, които са играли - както от хора, които харесват WoW, така и от такива, които не я харесват.

ПП. Като пример за игри, със истинско PvP, такова което зависи от уменията на човека, а не от оборудването му[1], мога да посоча EVE Online, GuildWars и Magic: The Gathering - те и трите има много общо помежду си.

[1] под оборудване разбирам всичко - мечове, секири, брони, щитове, магии, пистолети, снайпери ...

ППП. Между другото, EVE Online има 14-дневен безплатен trial, опитайте, няма да съжалявате.
Последна промяна chill на Сря Апр 25, 2007 11:34 am, променена общо 1 път
Аватар
chill

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 11:33 am

Alien написа:няма да усетите тръпката от войната около вас

Гарантирам ти, че ако някой те обстрелва с Калашник или миномент, ама в истинския живот!!!, ще се напикаеш на секундата. Вярвай си, че изживяваш реални неща....
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Сря Апр 25, 2007 11:39 am

bikerider написа:

Гарантирам ти, че ако някой те обстрелва с Калашник или миномент, ама в истинския живот!!!, ще се напикаеш на секундата. Вярвай си, че изживяваш реални неща....

Без ни най малко да си мисля, че изживявам реални неща, само ще ти кажа, че преди и по време на битка в EVE ми треперят ръцете, а пулса ми е до небето. След време претръпваш, но съм чувал старите играчи да казват, "Man, I'm really missing the shakes."
Аватар
chill

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 11:41 am

chill написа:
bikerider написа:

Без ни най малко да си мисля, че изживявам реални неща, само ще ти кажа, че преди и по време на битка в EVE ми треперят ръцете, а пулса ми е до небето. След време претръпваш, но съм чувал старите играчи да казват, "Man, I'm really missing the shakes."

Това е ясно.
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Сря Апр 25, 2007 3:01 pm

bikerider написа:

Еееееееее, ти па сИя от единия край в другия. Сигурен съм, че Борката има предвид усещането за реализъм като за игра пред компа ;) :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот bikerider » Сря Апр 25, 2007 3:11 pm

Е как да се удържи човек да не го бъзне :P

Tрябваше да цитирам Оби-Уан - "Only in your mind, my very young apprentice" :D
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Сря Апр 25, 2007 3:14 pm

:evil:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Alien » Сря Апр 25, 2007 10:40 pm

bikerider написа:Е как да се удържи човек да не го бъзне :P

:))

@chill - ММО и история? ММО и атмосфера? ММО и герои? Това може да го каже само човек, който не е пипвал истинско РПГ.

Едит:
@Velio - мда, бях я почнал Арканума веднъж, ама стигнах до първия голям град, който беше по-грамаден от София и аз я зарязах... но ми е в списъка със задължителни игри, разбира се. ;) Просто сега ми се играеше нещо не толкова... ангажиращо като супер-сериозно РПГ.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Апр 25, 2007 10:53 pm

chill написа:
MOD написа:@chill - WoW не е боза ; предполагам никога не си я играл сериозно ( имам предвид в сериозна гилдия насочена към PvE прогрес ) .. Аз имам сериозен опит и мога да ти кажа, че е невероятна краста .. и много интересна :beer:

PvE е боза по дефиниция. Опитай да играеш срещу хора, а не срещу тъпи ботове, които всеки път правят едно и също.

PvP-то в WoW пък е безкрайно тъпо, защото зависи не от уменията, а от това кой има по-голям меч. За мен истинско PvP е когато всяко умение/оръжие/оборудване/т.н. си има противодействие и е възможно вчерашен играч може да победи ветеран при съответните условия.

Не, не съм играл WoW, само съм слушал разкази и описания от хора, които са играли - както от хора, които харесват WoW, така и от такива, които не я харесват.

ПП. Като пример за игри, със истинско PvP, такова което зависи от уменията на човека, а не от оборудването му[1], мога да посоча EVE Online, GuildWars и Magic: The Gathering - те и трите има много общо помежду си.

[1] под оборудване разбирам всичко - мечове, секири, брони, щитове, магии, пистолети, снайпери ...

ППП. Между другото, EVE Online има 14-дневен безплатен trial, опитайте, няма да съжалявате.

Мдам,Guild Wars понеже е невероятното ММОРПГ. :D+Всичките му клонинги които има вече под път и надпът.
Щях да купя,но накрая навих братовчеда да си даде парите,понеже WOW му се видя много скъп с месечните си такси,после го пробвах от неговия акаунт.:)Бозицаааа.

А за ВОВ-а,явно найстина не си я пробвал.А и явно си слушал личните приживявания в играта на хора,който също не са я играли. :D
Да,графиката,моделите,текстурите изглеждат доста детински.Като цяло,визуално играта няма НИЩО с което да радва(за разлика от Гилд Уорса),но пък управленийцето си е арно,камерата не те кара да кълнеш на всички познати на човечеството езици,уменията са удобни и всяко си има плюсовете и минусите,нещо съвсем типично за Близз игра.Да,има оплаквания към почти всеки клас,че оня е имба,другия е нърфнат и тн.Непрекъснато има промени в класовете,което е и лошо и добро.
ПвЕ е дибилно,това съм съгласен.Но за ПвП....тц.:)Не е само до предмети май френд.Бил съм в "честен" двубой(е,все пак съм Rogue ;))играчи с по 5 нива над мене.Случвало ми се е и обратното...даже по-често.:)Има ОГРОМНО значение кое умение кога точно ще използваш в двубоя.Малко да подраниш с нещо или да закъснееш и си заминал.Но ако уцелиш точния момент,дори с няколко нива над теб,с по-добри предмети,даже да кажем,че играча е реролва(има намсиколко по 60 и 70 герой вече) ,ще го скъсаш,няма да знае какво е станало.
По този случай,МОД,ти в кой реълм си?:)И смяташ ли ей така,съвсем случайно да реролнеш в нашУ село. :D

@Извънземни,мани го тоя Сталкър вече бе,превъртя го,продължи с живота си.:)Така и едно време като превъртях Fallout-a & BG2-то,ликувах,кефех се,ама след малко ми мина и така :).
Запретни ръкавки сега за Halo 2 май френд.Запомни датата 18-ти.:).От Пулсар ми го задумаха....докато си зимах WOW:TBC днес. :D
А и земи изиграи Арканум ако верно не си.Не бъди смешен.:)
Аватар
Metal_Psycho

Мнениеот chill » Чет Апр 26, 2007 11:25 am

Alien написа:@chill - ММО и история? ММО и атмосфера? ММО и герои? Това може да го каже само човек, който не е пипвал истинско РПГ.

Нещо не ти схванах мисълта? Само разбрах, че не си пипвал MMO :D
Аватар
chill

Мнениеот Crimson » Чет Апр 26, 2007 12:08 pm

chill написа:
Alien написа:@chill - ММО и история? ММО и атмосфера? ММО и герои? Това може да го каже само човек, който не е пипвал истинско РПГ.

Добре ще е да не се сравнява ММО със СП. Някак си несериозно ми звучи на мен :)
Аватар
Crimson

Мнениеот chill » Чет Апр 26, 2007 1:20 pm

Crimson написа:
chill написа:

Абсолютно сериозно е. СП < МП < ММО :idea:
В едно ММО има всичко, което го има в аналогично по жанр СП, само дето няма "Easy Mode" и "ботовете" са къде-къде по-интелигентни. За мен да играеш СП има смисъл горе-долу колкото да играеш пачинко.
Аватар
chill

Мнениеот Alien » Чет Апр 26, 2007 1:23 pm

chill написа:
Crimson написа:
chill написа:

В едно ММО има всичко, което го има в аналогично по жанр СП, само дето няма "Easy Mode" и "ботовете" са къде-къде по-интелигентни. За мен да играеш СП има смисъл горе-долу колкото да играеш пачинко.

Това ДИРЕКТНО прекратява спора, поне от моя страна. :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Crimson » Чет Апр 26, 2007 1:45 pm

Alien написа:
chill написа:
Crimson написа:
chill написа:

Да, няма смисъл.
Аватар
Crimson

Мнениеот chill » Чет Апр 26, 2007 6:47 pm

Alien написа:
chill написа:В едно ММО има всичко, което го има в аналогично по жанр СП, само дето няма "Easy Mode" и "ботовете" са къде-къде по-интелигентни. За мен да играеш СП има смисъл горе-долу колкото да играеш пачинко.

Защо ?
Аватар
chill

Мнениеот Crimson » Чет Апр 26, 2007 7:26 pm

Защото идея си нямаш за какво иде реч. Защото ти казах, че да сравняваш ММО и СП е безмислено ама ти реши, че трябва да се правиш на капацитет по въпроса. ММО и СП е като да сравняваш книга игра и нормална книга. Разбираш ли? :beer:
Аватар
Crimson

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 26, 2007 9:58 pm

Crimson написа:Защото идея си нямаш за какво иде реч. Защото ти казах, че да сравняваш ММО и СП е безмислено ама ти реши, че трябва да се правиш на капацитет по въпроса. ММО и СП е като да сравняваш книга игра и нормална книга. Разбираш ли? :beer:

И двете си имат чар.
@Чил,незнам кво толкова те дразни наличието на ботове?В крайна сметка има пребогат избор.Примерно,надали ще навия...1000-2000 човека да се наредят в примерно 20 нива един след друг,в очакване да мина и да ги изтребя,нали?Това е когато найстина искаш да следваш един главен стори плот,а не триста събплота с главен просто нагрухване,тип ММО.ММО-тата реално нямат край,край като едно СП,завършен на главната история.И примерно ако си като мене,днес ми се рацъква нещо с начало и край,утре ми се разцъква в мрежа с глутница говеда да си мерим фраговете,а вдруги ден ми се разцъква безкрайното ММО.Но само ММО да ми достави всичко което искам,като геймър...тц,нЙмое.:)
Ся,разбрахме колко е ВЕЛИКА ЕВЕ и тн,но малко след прочитането на твоя пост,реших все пак да се запозная със заглавието.Безрой прозорчета с некви инфота,политики,бизнес,търговия,окомплектовки на кораби,тва онова.
Тва просто си е некво хибридче между Homeworld,Freespace...и там едно спейс рпг( :rofl: ) с елементи точно на търговия политически и тн отношения,но СП.
Не се и съмнявам,че е готина,но употребата на повече от едно ММО едновременно не ми понася,пробвал съм....с три.:)
Пък и ми изглежда прекалено ангажираща.Тва не се отразява добре на карането. :D
Аватар
Metal_Psycho

ПредишнаСледваща

Назад към Други