[quote="kagami"]
Ето малко информация за цените на билетите за влака, която научих на гишето "Изпращане на багаж" на Централна Гара:
- еднопосочен билет София - Бургас 11.60лв
- двупосочен билет София - Бургас - София 16.50лв.
За колелата - таксуват се като багаж, като има основна транспортна такса от 4.40лв в едната посока и към нея се приспада сума в зависимост от това каква стойност на колелото сте декларирали. Ако сте казали, че колелото ви струва 50лв - към 4.40 се доплаща 1.50лв, значи общо 5.90лв за колелото като багаж.
За декларирана стойност на колелото 100лв се доплащат 2.50лв, значи общо 6.90лв.
за 150лв - 3.50лв, общо 7.90лв;
за 200лв - 5лв, общо 9.40лв.
[(Кой ще направи програма за опраделяне на сумата за доплащане?

]
По принцип колелата се водят като багаж и би трябвало да се натоварят в товарния вагон (не всеки влак има товарен вагон - това също трябва да се проверява. Нашият влак София - Бургас, който тръгва вечер в 11ч без нещо, си има товарен вагон). Обаче ако не искаме да си товарим байковете при пощенските колети и другите неща, можем да ги качим в последния вагон и да стоим при тях, но това трябва да се уговори с началник-влака.
Lubo, имаш ли нещо против да ходим за билетите малко по-рано? В 11:45 под часовника удобно ли ти е?
За парите за билетите няма проблем. Аз ще ги платя, а който не е дал пари ще ми даде после. Но трябва да знаем кой ще идва със сигурност.
[/quote]
чудесно, само да вметна, че за мен "байк в товарен вагон" не съществува

:D:D
Аз твърдо ще идвам

:banana::banana::banana:
Освободих и вторника

:^::^: