Голямо чудене падна ша знаете

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Голямо чудене падна ша знаете

Мнениеот nikolay_ko » Чет Май 10, 2007 5:10 pm

харесал съм рамка RAM HT2, но и вилка Suntour rux, която е с 15mm ход. за рамката пише, че максимално допустим ход за вилка е 13мм, та дали като ще взимам размер 21'(щото съм висок); дали тия 2 сантиметра (които са на вилката отгоре на 13-те допустими)няма в някакъв момент да причинят откъсване на челото или просто много ще надигат носа и няма да ми е удобно да въртя нагоре?

малко объркано звучи въпроса, но част от отговора е че ще карам главно кроскънтри, фрирайд (и може би малко трейл).
nikolay_ko

Рейтинг: 1207

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 10, 2007 5:43 pm

НЕ КАРАЙ рамка с максимално допустим ход 13 см. с вилка с максимален ход 15 см.!
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 6:03 pm

Принципно ти ако караш ХС с тази 21 инчова рамка защо ти отпред 150 ход? :)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Рейтинг: 1660

Re: Голямо чудене падна ша знаете

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 6:09 pm

nikolay_ko написа:харесал съм рамка RAM HT2, но и вилка Suntour rux, която е с 15mm ход. за рамката пише, че максимално допустим ход за вилка е 13мм, та дали като ще взимам размер 21'(щото съм висок); дали тия 2 сантиметра (които са на вилката отгоре на 13-те допустими)няма в някакъв момент да причинят откъсване на челото или просто много ще надигат носа и няма да ми е удобно да въртя нагоре?

малко объркано звучи въпроса, но част от отговора е че ще карам главно кроскънтри, фрирайд (и може би малко трейл).

Така сглобено колелото няма да става за нищо.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Чет Май 10, 2007 6:49 pm

did написа:
nikolay_ko написа:харесал съм рамка RAM HT2, но и вилка Suntour rux, която е с 15mm ход. за рамката пише, че максимално допустим ход за вилка е 13мм, та дали като ще взимам размер 21'(щото съм висок); дали тия 2 сантиметра (които са на вилката отгоре на 13-те допустими)няма в някакъв момент да причинят откъсване на челото или просто много ще надигат носа и няма да ми е удобно да въртя нагоре?

защо? Ако е заради хода на вилката, на тази рамка - грешиш.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 10, 2007 6:59 pm

bluskanie написа:
did написа:

Не греши.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот axelmax » Чет Май 10, 2007 7:09 pm

bluskanie написа:
did написа:

променя се ъгъла на атака на вилката и няма да работи нормално
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот nikolay_ko » Чет Май 10, 2007 7:35 pm

Много благодаря на всички! Работата е, че един приятел пусна оферта за тоя сънтур ръкс на 15 см и исках да комбинирам с РАМ-а, но сега видях в сайта, че има и 13-ка със същите параметри и ще се поогледам още.

Знам че това не е най-точното място, но може ли да ми препоръчате рамка за не повече от 200 лв, която да комбинирам с ръкс-а, щото на драг сайта не бачка от 3 дни. Мерси.
nikolay_ko

Мнениеот axelmax » Чет Май 10, 2007 7:39 pm

ако няма да взимаш вилката на твоя човек имам интерес да я взема или просто твоя приятел ти е споменал за тая вилка

моделът от 06 е с 130мм ход,вземи него
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 8:28 pm

Може да земеш клаймър и със ръкса 130мм може да караш> :agree: :agree:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот nikolay_ko » Чет Май 10, 2007 8:34 pm

Ама тоя клаймбър е много добър, но е малък – 14” ако има по-голям кажете, щото аз не намерих. Вярно, че е скосен при седалката ама няма ли е ми е гърчав?
nikolay_ko

Мнениеот Admin » Чет Май 10, 2007 9:41 pm

Дори да ти препоръчаме рамка за вилка с 15см ход, тази рамка няма да е за ХС, както и вилката не е.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 10:49 pm

Admin написа:Дори да ти препоръчаме рамка за вилка с 15см ход, тази рамка няма да е за ХС, както и вилката не е.

Да даже и 13 см да е :agree: :agree: :agree: А я кажи кво ще правиш с колелото да знаем какво да ти предложим. ;)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот ACID BURN » Пет Май 11, 2007 8:10 am

nikolay_ko написа:харесал съм рамка RAM HT2, но и вилка Suntour rux, която е с 15mm ход. за рамката пише, че максимално допустим ход за вилка е 13мм

хммм интаресно. :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот nikolay_ko » Пет Май 11, 2007 9:35 am

:offtopic:
Acid burn, не виждам що трябва да се подиграваш на ИНТАРЕСНИЯ ми пост :) . случва се човек да обърка буква.

on topic now
STOMANCHO, фен съм на крос кънтри, но обичам повече да се спускам бързичко надолу. често се случва като видя скок да се пробвам, а на всичкото отгоре се опитвам и малко трейл. знам, че универсална рамка няма, но се спрях на РАМ НТ2. офертата беше за тоя сънтур, ама пусто с много ход - това няма да може да се върти нагоре и ще прецака цялата геометрия на колелото.

чуденето е голямо, защото сега си сглабям ново колело и за сега се спрях на РАМ НТ2 с вилка suntour duro DJ E(за около 200 лв) или тоя AXON s rl, стига тоя приятел да ми направи голяма отстъпка. в крайна сметка всеки си има някакъв бюджет и ако има нещо, за което си заслужава да дам повече - дали си заслужава да вадя праи от окомплектовката(гуми, движение и т.н.). но това са си мои кахъри и исках да оправдаете лошото ми предчувствие за ръкс-а. мерси много
nikolay_ko

Назад към Веломеханик