predpazvane na ramkata ot verigata

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот тучо чучо » Чет Апр 22, 2004 10:53 am

И аз имам едно предложение, което е що-годе приемливо. След като нямаш възможност да сложиш Lizard Skins, можеш да ползваш евтин неопренов грип, от китайските, които се продават на тротоара при Женския пазар. Струват 1-2 лв., дълги са около 30-35 см. Режеш по дължина и закрепваш със свински опашки. Леко е, не е грозно, пък и неопрпена обира по-добре вибрациите от повечето от гореизброените материали.
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladko » Чет Апр 22, 2004 1:49 pm

ei, tva s neoprenite e mai naisitna nai-dobria variant, no shte triabva da nameria chisto cherni
vladko

Рейтинг: 1200

Мнениеот King.of.nothing » Чет Апр 22, 2004 10:18 pm

Az lichno namerih reshenie vav edno staro cherno danki otriazah si ot edini krachol i dadoh na shivach da mi sloji 2 lepanki (ne znam tochno kak sa kazvat tes lepenki imashe edno vreme obuvki s takiva lepenki da de to oshte ima i na gashti gi ima eni tekiva ot enata strana sa mahesti pak ot drugata po tvardi za kvo li obesniavam vii ste ma razbrali sigurno) i tva cialoto neshto si go slagam na ramkata i zalepiam chrez tia lepenki a drugia variant e kato tova na snimkata:

[img]C:\Documents and Settings\Ivan Kostadinov\Desktop\0005.jpg[/img]

Tova e napraveno po sashtia nachin samo che ne e ot dunki a ot niakakav neoprenov plat i prosto mu e slojena shtampa.

Chesno kazano sas neopren e po udobno shtoto e raztegliv i se stiaga mnogo po dobre na ramkata chrez tezi lepki dokato dankio triabva da se izmeri mnogo tochno predi da se ushie shtoto posle ne mojesh da go razpanesh.Az primerno ne go izmerih kato horata i sega ne e zalepeno mnoo dobre na lepkie i sam go hvanal sas 2 mishi opashki/svinski opashki/shvetski skobi (ne znam kvi sa tochno shtoto seki po razlichen nachin im vika) vav dvata mu kraia.

Nadiavam se da sam pomognal.
King.of.nothing

Мнениеот King.of.nothing » Съб Апр 24, 2004 12:16 am

Eno vaprosche samo ave vie taia snimka deto sam ia slojil vijdate li ia ili se samozablujdavam.Ako ne ia vijdate obesnete mi kak se slaga snimka i vazmojno li e tia da e ot harda mi.
King.of.nothing

Мнениеот TOYAGA » Съб Апр 24, 2004 12:33 am

[quote="King.of.nothing"]

Eno vaprosche samo ave vie taia snimka deto sam ia slojil vijdate li ia ili se samozablujdavam.Ako ne ia vijdate obesnete mi kak se slaga snimka i vazmojno li e tia da e ot harda mi.
[/quote]

Не я виждаме :D, щото не може от харда ти. Трябва да я качиш на някой сървър.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот King.of.nothing » Съб Апр 24, 2004 1:25 am

Abe i az taka si pomislih ama vikam moje da ima niakav drug chalam.E togava jalko che hit.bg mahnaha kopieto na MTB-BG inache mojeshe i da ia vidite:D:D:D.

Nadiavam se pone kato zamisal da se e razbralo kvo iskam da obesnia:):):)
King.of.nothing

Мнениеот Damian » Сря Апр 28, 2004 11:11 am

Nai dobroto re6enie e- vzima6 vruzka za maratonka(ako ima6 niakoi stari)i ia oviva6 okolo ramkata i v krai6tata ia vurzva6 sus svinski opa6ki
Damian

Мнениеот db » Съб Май 01, 2004 11:36 pm

Az li4no si predpazih ramkata s izolaciq za Trybi < Ba4kam po hotelite i tam Bol takiwa par4eta ;) + Malko izolirban i stana super hem zdrawo hem izolaciqta meka i NO pRoblemos[:p]
fen ot Vn;)
db

Мнениеот eruption » Вто Юни 08, 2004 5:40 pm

niakoi shte me svetne li kakvo e tova "svinski opashki"?

ot vaprosa se vijda, che niamam bike ot mnogo otdavna... i vse pak, adski dosadno e tova trakane na verigata v ramkata.. ;)
eruption

Мнениеот King.of.nothing » Вто Юни 08, 2004 9:48 pm

Ми те тес работи не си знаят името секи им вика както му доиде. Чувал сам "Свински опашки, миши опашки, френски скоби, шветски скоби и магарешки ушички има сигурно" в крайна сметка тва са тея скобички дето се затягат и след това не излизат на обратно направо се режат.
King.of.nothing

Мнениеот rujiru » Чет Юни 10, 2004 6:01 pm

мъъдаааа
да кажа и аз сега начи

взех от сървърната най-скапаната подложка за мишка "BE Dell", взех една ножица, срязах си нужното парче и със 5-6 свински опашцици закрепих парчето "подложка за мишка" за рамката :8D: ГООТ :^:

сега нема звук нема трак като се минава през стълби, спущания и тем подобни друсавици
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Пет Юни 11, 2004 10:34 pm

ето и мойта дивотия
[img]http://free.bol.bg/hlebarka//p1.jpg[/img]
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот PzNike » Пон Юни 21, 2004 9:47 am

[quote="rujiru"]

мъъдаааа
да кажа и аз сега начи

взех от сървърната най-скапаната подложка за мишка "BE Dell", взех една ножица, срязах си нужното парче и със 5-6 свински опашцици закрепих парчето "подложка за мишка" за рамката :8D: ГООТ :^:

сега нема звук нема трак като се минава през стълби, спущания и тем подобни друсавици
[/quote]

Това е доста хитро според мен - и аз си направих моята рамка така - с подложка от мишка. Изглежда добре и върши работа, само не знам колко ще изтрае, като я снимам може да постна катринката :D:I
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот rujiru » Пон Юни 21, 2004 10:21 am

[quote="PzNike"]

[quote="rujiru"]

мъъдаааа
да кажа и аз сега начи

[/quote]

Това е доста хитро според мен - и аз си направих моята рамка така - с подложка от мишка. Изглежда добре и върши работа, само не знам колко ще изтрае, като я снимам може да постна катринката :D:I
[/quote]

Ами моята след 2-3 седмици каране леко се забели ;), но предполагам че ще изкара поне сезон два ;)
rujiru

Мнениеот eXtremer » Чет Юни 02, 2005 8:54 pm

Abe da vi kaja nai dobre 6te stane s bi-shop,taka se kazva.Hem e debel kato guma i mnogo lesno se slaga posle nqma mardane .Ima go na vsqka jelezariq i e nai-dobroto za men prosto.I nqma nujda ot opa6ki ami napravo se slaga kato izolirbans ama nqma lepilo na nego ami s upuvane zalepva THE BEST!:thumb::thumb:
Аватар
eXtremer

Мнениеот skiman » Пет Юни 03, 2005 12:56 pm

Ако може и аз да предложа едно практично и привлекателно решение.Отиваш на Сточна гара(или в която и да е железария) и си купуваш изолация за PVC тръби(едно такова поресто)...с диаметър колкото ти е диаметъра на рамката.Разрязваш го по дължина,поставяш и отгоре го покриваш с изолирбанд.Евтино,практично и почти вечно.Освен това е леко и премахва всички шумове от допирането на веригата до рамката!Можеш и без изолирбанд да минеш,а да използваш двойнолепяща се лепенка,която е залепена предварително на добре почистената рамка и само залепваш отгоре изолацията.Перфектно става,но малко се цапа от маслото на веригата.Според мен варянта с изолирбанда е по-удачен!:angel2:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот shotlandetsa » Нед Юни 05, 2005 11:11 pm

моя начин е лесен, без лепенки и е много надежден и семпъл. вече съм го обяснил подробно тук -> http://www.all4smartphone.com/forum/vie ... 9983#19983
наздраве :)
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Рейтинг: 1720

Предишна

Назад към Веломеханик