мисля че е с добри характеристики, но нека все пак тези който разбират и се занимават с това да кажат

dulbokia написа:lumix-ите доста мажат.
did написа:
@GNK: Още като видях, че е с 4 броя АА батерии, а не с литиево-йонна, затворих страницата. Ще даваш за батерии повече пари, отколкото за ленти, ако ползваш лентов апарат. ОСвен това винаги ще трябва да мъкнеш по 20 батерии с тебе, ако искаш да напълниш една 2GB карта със снимки (примерно).
bluskanie написа:did написа:
@GNK: Още като видях, че е с 4 броя АА батерии, а не с литиево-йонна, затворих страницата. Ще даваш за батерии повече пари, отколкото за ленти, ако ползваш лентов апарат. ОСвен това винаги ще трябва да мъкнеш по 20 батерии с тебе, ако искаш да напълниш една 2GB карта със снимки (примерно).
Моя апарат също е с АА батерии. Купих си 4 броя recharge Ni-Mh 2700 mAh и с единия комплект (моя апарат работи с две батерии) пълня 1GB. После само ги ръгам в зарядното, докато изщракам другия комплект и готво. Не съм дал нито един лев повече за 7-8 месеца вече...
Да не говорим ако си някъде, където няма ток и литиево йонната батерия издъхне??? Всеки си има предпочитания, ама за мен АА батериите са по-удачни, що се отнася до фотоапаратите.
SpoileR написа:
За около 600лв най- доброто според мен (което аз бих избрал) е този модел:
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09023961
did написа:dulbokia написа:lumix-ите доста мажат.
Щом казваш
Може да поспорим де! Ако просто щракаш на Auto и като върха на фотографската импровизация ти е минаването в режим с приоритет на скоростта, нищо чудно и да маже.
Виж обаче тази снимка:
http://bikedir.com/usr/did/Germany2/target42.html
Правена е с Lumix, в момента на снимането детето се е засилило от около 15 метра височина и скоростта е вного сериозна, а тунелът е една тъмна тръба, в която няма никаква външна светлина.
Та, ... ще ми покажеш ли къде е замазано?
Ако тая снимка не ти харесва като пример, потърси в същата друга, която е замазана заради апарата, а не заради некадърността на фотографа. Всичките са снимани с Lumix FZ30.
Друго за този апарат не мога да ти кажа, защото не съм ползвал такъв.
GNK написа:ами изискванията са ми да прави снимки веднага щом натисна копчето да снимам а не да се забавя
GNK написа:да не се размазва ако снимам нещо в движение
GNK написа:и да има добро оптично увеличение без като приближа да се размазва образа.
NovemberCharlie написа:Айде и аз да хакна едно въпросче. Търся фотоапарат до около 700 лв. За любителски снимки. НЕ РАЗБИРАМ от фотоапарати. Държа, обаче, на оптически зуум над 10.
NovemberCharlie Пуснато на: 13 Май 2007 10:09 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Айде и аз да хакна едно въпросче. Търся фотоапарат до около 700 лв. За любителски снимки. НЕ РАЗБИРАМ от фотоапарати. Държа, обаче, на оптически зуум над 10.
NovemberCharlie написа:Това ми допада http://www.photopavilion.com/?page=sear ... 8&x=12&y=2
Може ли да му се сменя обектива?
NovemberCharlie Пуснато на: 13 Май 2007 14:30 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Ако приемем, че изборът се свежда между FZ 8 и Canon PowerShot S3 IS и не обръщаме значение на цената, кой е като цяло по-добър?
dulbokia Пуснато на: 13 Май 2007 15:13 Заглавие:
Като цяло... най-добре е да си вземеш приличен апарат, но да ИМА ръчни настройки. Колкото повече ръчни настройки има - толкова по-добре.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта