Странджа, от 24 юни

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот axelmax » Пет Юни 18, 2004 8:12 pm

PEACE
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот velco » Пет Юни 18, 2004 8:55 pm

Нема проблеми :peace:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOD » Пет Юни 18, 2004 9:57 pm

Благодаря и на двама Ви :angel::beer::banana:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот axelmax » Пет Юни 18, 2004 10:07 pm

касно ли е вече за да се вклуча,и колко пари сте излезне на чожек горе долу ,за да знам
Аватар
axelmax

Мнениеот kagami » Пет Юни 18, 2004 10:13 pm

[quote="MOD"]

Предлагам окончателната среща да я направим във вторник, от 19:30 пред Одеон .. или малко по-късно на Баба-Яга
[/quote]

ОК - вторник на обичайното място ;)

А, все забравям да кажа - направих застраховките. Като се видим във вторник или утре (събота) в 1145 на гарата за билетите ще ви дам копия.

Хайде чао за сега! Ако има нещо пишете смс-и, защото до понеделник сигурно няма да влизам в И-нет.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Пет Юни 18, 2004 10:18 pm

alexmax - да, около 100 лв като една приемлива граница ( по-скоро долна ) ще се съберат разходите - 5 нощи и 6 дни , висок сезон по морето ( все пак планираме да прекараме малко време и в Созопол ) ...
Не твърдя, че с по-малко не може, но може би от моя гледна точка няма смисъл ...

MOD

Мнениеот MOD » Пет Юни 18, 2004 10:19 pm

[quote="kagami"]

[quote="MOD"]

Предлагам окончателната среща да я направим във вторник, от 19:30 пред Одеон .. или малко по-късно на Баба-Яга
[/quote]

ОК - вторник на обичайното място ;)

А, все забравям да кажа - направих застраховките. Като се видим във вторник или утре (събота) в 1145 на гарата за билетите ще ви дам копия.

Хайде чао за сега! Ако има нещо пишете смс-и, защото до понеделник сигурно няма да влизам в И-нет.
[/quote]

ОК, до вторник ...

MOD

Мнениеот Lubo » Пет Юни 18, 2004 11:14 pm

Абе като се върнем ще ти кажем по колко ни е излезнало. Ама сега няма как да познаем :)))
Аз ще съм на гарата в 11:45 под часовника, но вторник съм на работа и ще пропусна.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот MOD » Съб Юни 19, 2004 9:21 pm

Какво стана, купихте ли билети днес ?

MOD

Мнениеот Lubo » Съб Юни 19, 2004 11:07 pm

Билети взехме ;)))) В четвъртук от 22 часа тръгва влака. Значи по мои скроми изчисления трябва да сме там към 20:30 под часовника и АТАКУВАМЕ :D:D:D:D
Аватар
Lubo

Мнениеот MOD » Пон Юни 21, 2004 8:58 am

урааа !!!! :^:

Прогнозата също е добра - вижте [url=http://weather.yahoo.com/forecast/BUXX0001.html]това[/url]

MOD

Мнениеот Lubo » Пон Юни 21, 2004 12:09 pm

Правя СОЦИОЛОГИЧЕСКО проучване - КОЙ с по колко литра вода мисли да кара?
Понеже аз си приготвих багажа (без храната и водата) и трябва да ви кажа, че обема никак не е малък при все че УЖ най-важното съм слагали няма излишни неща. А ако можете и да споделите на две на три по коко и ккава храна мислите да носим със себе си.

АЗ мисля да карам с 2 литра вода. По половинка хляб, кашкавал и малко ядки. МОже би и лютеница .....ама ама тези буркани маи е по-добре да не ги нося. КАто мисля във всяко село да попълваме провизиите.
Аватар
Lubo

Мнениеот bestbg » Пон Юни 21, 2004 1:12 pm

селата толкова ли са на често че 2л. ще стигат от село до село?
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот NoNe » Пон Юни 21, 2004 1:56 pm

ами може и една 5л. туба да си вземеш ;)
то май и с водата си е индивидуално... аз лично за 15 - 20км. изобщо нямам нужда от вода...
btw може да си вземете... чувал съм че има някакви таблетки за дезинфекциране на вода...
а иначе селата около Бургас са по-начесто... вторият ден - към с.Кости мисля че може да видите малко зор с водата, но не ми изглежда проблемно
Е все пак аз не съм го карал този маршрут... ;) предполагам
NoNe

Мнениеот Seymour » Пон Юни 21, 2004 2:43 pm

Поне по две села ще минавате на ден, а има и чешми по пътя....така че няма страшно...:8D:
Seymour

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пон Юни 21, 2004 4:09 pm

:hbang2::guiter::hbang2:аиде аиде ,морето до жас вие за вода се притесняжате ,

приятно каране и без никакжи контузии:combust:,и да пазите дамите

:guiter::hbang::hbang2::hbang::hbang::hbang2::guiter::hbang::hbang2::hbang::guiter::hbang2:
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Пон Юни 21, 2004 4:39 pm

А да питам взехте ли под внимание комарите като лястовички, дето виреят около блатата и рекичките в района? Само питам. Щото ако тая година са пак толкова много и такива големи като миналата (имам много цветни спомени от южното черноморие), ще има :bawling:.

Искрено ви желая безаварийно и приятно прекарване!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Пон Юни 21, 2004 7:03 pm

Айде и от мен приятно прекарване. То няма начин да не е де. :D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Cveti » Вто Юни 22, 2004 9:05 am

И така-аз съм поръчала противозмийския серум,днес трябва да е дошъл.Ще взема и бинтове,йодасепт,аспирин и аналгин,както и нещо за стомах.Много се замислих над забележката на did за комарите и ще помисля по въпроса.Брат ми имаше някакво нещо,което вибрира на определена честота и се предполагаше да гони комарите.
Аз мисля да не взимам храна освен вафли,ядки и бонбони (и витамини).Предлагам да ядем по селата-пък и друго си е да седнеш и да хапнеш кебапчета вместо вафли,а когато има вероятност да се забием дълбоко извън цивилизацията ше си купя нещо от последното село.
Днсе в 19:30 пред Одеон!
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот NoNe » Вто Юни 22, 2004 9:19 am

леко извън темата... прави ми впечатление че редовно говорите за вафли и ядки... Аз лично бих си взел:
по 100гр. протеин + 50гр. захар + 2бр. ампули женшен + 1т. Супрадин
на ден ;)
NoNe

Мнениеот velco » Вто Юни 22, 2004 9:29 am

Да бе. И апарат за хемодиализа.:D:D:D
velco

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 22, 2004 10:36 am

[quote="velco"]

[/quote]

Аааа, не така!:nono:
Много добро предложение даже. Аз точно за това им дадох рецепта за протеинови курабийки с мюсли, първия път като се видяхме на Баба Яга. Щото тези вафли и шоколад, дето само на тях разчитате повечето, дори и с ядки да ги комбинирате, пак не дават достатъчно сили за няколкодневно каране. Требе си баланс на хранителните вещества!
И не ми е ясно как може да помъкнеш всичко останало и да се лишиш от храна!? Аз по принцип бих взел по-малко гащи и чорапи, но от храна няма да се лиша. Я представете си, че не успеете да ядете в някое от селата. На Фафли ли ще карате?:xx(:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот did » Вто Юни 22, 2004 11:12 am

[quote="тучо чучо"]
...Аз точно за това им дадох рецепта за протеинови курабийки с мюсли, ...[/quote]

:offtopic:
Я разкрий тайната на тая рецепта, ако не е много тайна, да не пускам нова тема с кулинарни запитвания;). Съдържат ли тези курабийки агнешко или бира?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 22, 2004 12:19 pm

[quote]
Я разкрий тайната на тая рецепта, ако не е много тайна, да не пускам нова тема с кулинарни запитвания;). Съдържат ли тези курабийки агнешко или бира?
[/quote]

Аааааа, НЕ!:nono::X
Тази рецепта на всеогледание, НЕ!:nono:
Не бе, нищо особено. Просто, за да се избегне неудобството от киснене на мюслите, носенето им в насипно състояние + необходим за целта съд + мед/захар + неприятния за повечето хора вкус и т.н., а и заради баланса на хранителните вещества, ИЗипровизирах следните сладки КУРабийки:
1. Около 500 гр. мюсли, за предпочитане с ядки и семена (тези на "Фамилия Никола" стават супер) се смилат на едро брашно. Аз използвам обикновена домашна кафемелачка. Може да се остави 1/4 несмляна, за да има хрус-хрус вкус в курабийките.
2. 150-200 гр. протеин. Количеството е по преценка и според наличностите. Може да бъде соев или суроватъчен, но по-често соевият не се харесва на вкус от консуматорите.
3. Мед на вкус. Отиват поне 9-10 супени лъжици, иначе не е достатъчно благо. Може да ползвате и заместител на захарта, годен за термична обработка. Не яжте обикновена бяла рафинирана захар - тя убива!:O
4. Яйца - макс. 5 бр. Може да отделите 1-2 жълтъка, за да не прекалявате, но както решите...
5. Ванилия, кокос, канела и др. по желание, и на вкус.
Смесвате брашното с протеина. Отделно, за по-лесно, смесвате яйцата с меда, може и с миксер. Добавяте сладката смес към брашнената, като разбърквате с дървена лъжица. Ще стане доста лепкава!

Подмазвате тава с олио, загрявате фурната до 250 Целзия, а докато чакате да се загрее с МОКРИ ръце оформяте малки топчета, които сплесквате и поставяте в подмазаната тава. Мокрите ръцете с вода, за да не залепва материал. Формата не е задължително да е перфектна.
Печете до леко зачервяване, на средното ниво във фурната. Внимавайте, че лесно прегарят отдолу. След изваждане от фурната отлепвате курабийките с тънка решетъчна лъжица или дълвена шпакла, докато са топли (иначе залепват).
Това не е най-добрият начин, защото при термична обработка и меда, и протеина променят хранителните си качества, но с другата рецепта за полусурови изходни продукти ще ви занимая в следваща лекция. Просто е най-лесният начин да имате по-балансирана сухоежбина, която дава по-добрата енергия и още по-важното - възстановява.
Стига съм!
Айде!
Аватар
тучо чучо

Мнениеот velco » Вто Юни 22, 2004 2:30 pm

[quote="тучо чучо"]

[quote="velco"]

[/quote]

Аааа, не така!:nono:
Много добро предложение даже. Аз точно за това им дадох рецепта за протеинови курабийки с мюсли, първия път като се видяхме на Баба Яга. Щото тези вафли и шоколад, дето само на тях разчитате повечето, дори и с ядки да ги комбинирате, пак не дават достатъчно сили за няколкодневно каране. Требе си баланс на хранителните вещества!
[/quote]

Абе, курабийки с мюсли са OK, ама онова изглежда като рецепта за разтвор, които си го вкарваш венозно:D

Та ето и моите две стотинки (това го научих от някакъв американски уиндсърфист):
Смесва се някакъв гъст сироп (в оригинала, кленов) с мюсли, налива се във формички и се пече на фурна до втвърдяване. И след това рупаш на воля. Има въглехидрати, има протеини, има витамини. Само за мазнините не знам, сигурно човек си ползва собствените. :D
velco

Мнениеот NoNe » Вто Юни 22, 2004 3:00 pm

[quote="velco"]
Абе, курабийки с мюсли са OK, ама онова изглежда като рецепта за разтвор, които си го вкарваш венозно:D

Та ето и моите две стотинки (това го научих от някакъв американски уиндсърфист):
Смесва се някакъв гъст сироп (в оригинала, кленов) с мюсли, налива се във формички и се пече на фурна до втвърдяване. И след това рупаш на воля. Има въглехидрати, има протеини, има витамини. Само за мазнините не знам, сигурно човек си ползва собствените. :D
[/quote]

Какви венозни разтвори човече... това е космическа храна от бъдещето ;)
Протеина си го носиш на прах... разбъкваш си го с вода и захар и пиеш... другите неща са по отделно.
Ако сложиш по 200гр. протеин и повечко захар, а може да си вземеш и от онези подуващите се в стомаха вещества с 2кг. може да изкараш 5 дена... а също така няма и да си жаден.

Кофти ми е да те разочаровам... обаче с кленов сироп с мюсли няма да изкараш дълго и непрекъснато ще си жаден. В тази смес почти няма протеини и витамини... а за ядките - там мъкнеш излишно мазнини.
NoNe

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 22, 2004 3:24 pm

[quote]
Какви венозни разтвори човече... това е космическа храна от бъдещето ;)
Протеина си го носиш на прах... разбъкваш си го с вода и захар и пиеш... другите неща са по отделно.
Ако сложиш по 200гр. протеин и повечко захар, а може да си вземеш и от онези подуващите се в стомаха вещества с 2кг. може да изкараш 5 дена... а също така няма и да си жаден.

Кофти ми е да те разочаровам... обаче с кленов сироп с мюсли няма да изкараш дълго и непрекъснато ще си жаден. В тази смес почти няма протеини и витамини... а за ядките - там мъкнеш излишно мазнини.
[/quote]

Абе, недей така с тая захар,бе! Има по-добри варианти - например някакъв гейнер с около 65% протеин и останалото прости и др. въглехидрати...
И освен това, недей така смело да препоръчваш 400 гр. протеин на прах дневно, че от такава доза некой може и подагра да хване!:O Пък и все пак тези суплементи са именно СУПЛЕМЕНТИ, т.е. хранителни добавки. Стига с тия рафинирани продукти! Взимат се в умерени количества, именно като добавка към дневното меню, с цел набавяне на необходимите количества белтъчини, според нуждите на спортиста.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Seymour » Вто Юни 22, 2004 4:03 pm

Здравейте, приятели!

Ето малко инфо за магията на Странджа...Може би някои от вас са го чели...То е възоснова на предаването БТВ Репортерите, но е с готини бележки от запален краевед...

Доста приятно и полезно четиво:)

Светилище на египетска богиня в Странджа - http://oshte.info/004/00104/05/1605/01.htm

И втора част...
http://oshte.info/004/00104/05/2605/12.htm

Както и страхотен негов пътепис (доста обемен) за Странджа

"Българският Индиана Джоунс в търсене на съборения храм"
- http://oshte.info/004/Strandja/00.htm
Seymour

Рейтинг: 1200

Мнениеот Lubo » Вто Юни 22, 2004 4:20 pm

@ Cveti аз съм взел един Anti-muskitos spray
@ Tu4o 4u4o Багажника в крайна сметка го взе Мила да кара с него, каото се върнем аз ще ти го донеса.
Аватар
Lubo

Мнениеот 4getcredo » Вто Юни 22, 2004 4:43 pm

Приятно изкарване на всички! Идеята е страхотна, но за съжаление аз няма да бъда там!:(:(
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

ПредишнаСледваща

Назад към Архив