Manitou Black + XT V-Brake = :(((

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот did » Пон Май 14, 2007 9:20 am

V8, какви са тия кашкавалени бустери, които се разтягат по 2 милиметра с ръка?

Освен това, повечето бустери си имат в двата края 2 болтчета или ексцентрици, с които се върши тая работа.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот klmn » Пон Май 14, 2007 1:30 pm

За съжаление в София такова животно нема.По магазините само кашкавалки от сорта на Логан..
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Kitolino » Пон Май 14, 2007 6:15 pm

V8 - мерси за съвета :)

Отпред съм с кевларена броня и жило на Jagwire, като силата на спиране ми е достатъчна ( но все още са чисто нови накладките и при износване сигурно ще намалее :V: ).

Засега се насочвам към качествен BrakeBooster за задната спирачка, понеже ако е вярно, че има само " кашкавалени " подкови на Логан - Дали ще има смисъл от тяхното слагане ?

Пак ще ви попитам как давате малко живот на вложките си, или вече като им намалее силата са за смяна, въпреки че има още много гума по тях. При мен на Baradine-те се беше получило ръбче, което изрязах ( в долната част на накладката в посока към главината ), но въпреки това е няма тази сила като на предните ми вложки.

Дали чрез издълбаване на нови каналчета във вложките ще се повиши силата на спиране ?

@ Имате ли представа от къде мога да взема качествени "подкови" ?

Благодаря и лека вечер :) .
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот did » Пон Май 14, 2007 6:25 pm

Пробвай да намериш нещо такова:

Изображение

Купувал съм преди време от "Тандем" две такива подкови, които даже в момента съм си монтирал на колелото. Нямат нищо общо с кашкавала, а болтчетата отстрани са повече от полезни.
Аватар
did

Мнениеот klmn » Пон Май 14, 2007 7:32 pm

При мен на Baradine-те се беше получило ръбче, което изрязах ( в долната част на накладката в посока към главината ),

Което значи че е била изместена надолу при монтажа.
Хубаво е като се слагат да са отпуснати шестограните-нагласяш ги га не опират в гумата,но и да не излизат надолу от шината,после хващаш някой да стисне здраво спирачката и затягаш.
Ето снимчици-тоя брейк-бустър е камуфлаж отсекъде,разтваря се-
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=132809
За съжаление такива дето @Did постна не се намират..
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот V8 » Пон Май 14, 2007 7:45 pm

did написа:V8, какви са тия кашкавалени бустери, които се разтягат по 2 милиметра с ръка?

Освен това, повечето бустери си имат в двата края 2 болтчета или ексцентрици, с които се върши тая работа.

Всъщност не бустера ке се разтега толкоз, колко рамката ке се свие малко, ама може ли сега да почна и графики на силите и върешните напрежения да чертаем. А тия бустери дето са с допълнителните болтчета са хубаво нещо, ама не винаги се намират лесно, па и мойта Salsa примерно немаше екстри, нищо че е "маркова" и т.н.
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Мнениеот Kitolino » Пон Май 14, 2007 7:46 pm

@ klmn - освен да ти стана конкуренция в раздел " Купува - Други компоненти и екипировка " :spin: ?
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Мнениеот Kitolino » Нед Юни 03, 2007 11:36 pm

Още един сравнително дребен проблем, но който ми пречи при каране.
Жилата, които са прекарани по колелото са от най-евтините модели на Shimano, съдя че и капачките ( капсите или тапата на края на жилото ) са на същият производител. При натискане на спирачката се получава едно накъсване на предвижването на жилото, след леко завъртане на бронята и на капачките, проблема малко намаля....

В материала на капачката се е получило легло, в което се получава това съпротивление...

Има ли решение на този проблем и има ли разновидностти и качества при различните капачки.

Ако капачки не е правилно, моля да бъда извинен :)

Kitolino написа:@ klmn - освен да ти стана конкуренция в раздел " Купува - Други компоненти и екипировка " :spin: ?

До klmn Цък-> Имаш си достоен конкурент на пазара :D
Аватар
Kitolino

Мнениеот did » Пон Юни 04, 2007 3:32 am

Kitolino написа:Има ли решение на този проблем и има ли разновидностти и качества при различните капачки.

Има.
Просто струва пари.
Парите за качествени капачета на броните са най-лошо спестените пари.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот klmn » Пон Юни 04, 2007 7:09 am

До klmn Цък-> Имаш си достоен конкурент на пазара
В СФ намерих такъв в магазина на близнаците на бул.В.Левски нов за 10 лв.А веломания нямат.[/code]
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот GNK » Пон Юни 04, 2007 3:11 pm

did написа:Пробвай да намериш нещо такова:

Изображение

Купувал съм преди време от "Тандем" две такива подкови, които даже в момента съм си монтирал на колелото. Нямат нищо общо с кашкавала, а болтчетата отстрани са повече от полезни.

Тоя бустер не става до онзи ден карах с такъв и рамката пак си се отваряше. Може би бустер от magura ще върши добра работа.
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK

Рейтинг: 1700

Предишна

Назад към Веломеханик