@geo_cacher
Мога да те уверя че хората от РАМ са много по компетентни и качествени във всяко отношение - не съди по това че един емаил не са ти отговорили - те просто немогат да отговарят.
Те са доста заети - или по точно когато имах някои въпроси и ходих да ги питам те работеха доста и дори си личеше че са под напрежение - а това беше още февруари/март месец.
Отоворите бяха прецизни точни и то до части от сантиметъра.
Вярвай ми ако имаш проблем и неможеш да дойдеш да ги питаш лично най малкото ще има хора които тук във форума да ти помогнат.
Просто задай точни и конкретни въпроси.
Сега по темата извинявам се за офтопика.
XC1 е възможно да има 16.5 но на сайта им няма не съм проверявал на Британски им сайт. Логично е да има.
Ако имам път и нужда да ходя да ги питам ще питам и за това.
Отностно Бизнес плана само ще кажа:
Сметките как стоят в България нещата нямат нищо общо с тези в UK там пазара е много различен и целите на РАМ никой освен те самите не ги знаят. Предварителни догадки не е добре да се правят - моето мнение е, че сравнено с останалите български фирми хората от РАМ са на няколко нива по нагоре в всяко отношение. Така че каквото и да си купиш от тях няма да сбъркаш. А и по коректни от тях не мисля, че има.
Самият факт че предлагат :
1. Прахово боядисване - и то ефтино
2. Боядисване на рамката с една доста добра палитра цветове
и на 3то но не на последно място:
3. Сглобяване на колело според изисванията на клиента
сами тези неща говорят за себе си, аз коментар не искам да давам.
Питайте колко Драг и Скот и какви ли не марки им правят какви ли не "настройки" преди да ги продадат просто нямам думи, а че не можеш дори едно от тези трите да си избереш а избираш каквото има - а то няма кой знае какво така , че острия тон не е уместен.
Има и едно нещо което много ама много ми пречи когато избирам колело:
Отиваш в магазин и си записваш частите на Драг и РАМ колело за почти еднакви цени.
И събираш цените на частите и какво излиза :
РАМ ти подаряват половината части а Драг просто са събрали евтини части колкото да има колело
Има подобен елемент и за Скот ама предполагам, че ме разбирате.
И аз ако купя не РАМ ами другото пак за толкова пари и се чувствам много гадно - все едно ако имах късмет и бях направил сметката по рано да си взема РАМа а не другия - е то това е гадното.
Просто РАМ са скъпи заради частите които пък са още по скъпи защото са качествени, ама как да кажеш - иди събери още пари на някой приятел.
Пак се извинявам че се отплеснах.
Едит: умората пречи на правописа.
Прави чест на Шивача че дава информация тук но все пак мисля, че
не е добро нивото на Драг колелата или поне на по разпространените. Моля никой да не се засяга ако случайно се изтълкува по такъв начин мнението ми.