Дрънчене и стържене на броните в рамката при кормилото?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дрънчене и стържене на броните в рамката при кормилото?

Мнениеот feb » Сря Май 30, 2007 2:33 pm

Някой намерил ли е елегантен лек за това?
В търсачката не намерих нищо по въпроса.
Мога да си увия критичните участъци от броните с вътрешна гума и да ги щипна с по една прасешка опашка, ама не ме кефи много като идея.
Не ми харесва и това, което съм виждал - изолирбанд върху рамката, пък и това е малко като калъф за телефон, а и не пречи на дрънкането.

Всъщност драскането на рамката не ме притеснява особено, но когато се спускам, в кормилото чувствам нещо, като разлуфтена вилка, а тя не е такава за момента. Нямам луфт и в главината и чашките.
Остават в-брейка(който също може да ми прави този яд) и броните.

:dunno:
Аватар
feb

Рейтинг: 1280

Мнениеот did » Сря Май 30, 2007 2:54 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

mm

Мнениеот NikR » Сря Май 30, 2007 2:59 pm

принципно има едни малки силиконови тръбички (около 3 см дълги), които се нанизват на кожуха на жилото и се оставят там където жилото опира в рамката. Ако не намериш такива... намери маркуч от медицинска система (за преливане на кръв) - има такива прозрачни, няколко вида са не съм сигурен за диаметъра, само един става.
:beer:
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот feb » Сря Май 30, 2007 3:09 pm

@did
Мерси!
Явно не съм си изфинил търсенето достатъчно. Сигурно защото използвах за ключ "брони" и комбинацията от "брони дрънчене" и първото даде купища неща, повечето от които не ме касаеха, а второто - почти нищо. ;)

@NikR
Също мерси! :)
Аватар
feb

mn

Мнениеот NikR » Сря Май 30, 2007 3:57 pm

Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Re: mn

Мнениеот feb » Сря Май 30, 2007 4:03 pm

Не се вижда.
Аватар
feb

Мнениеот Krismars » Сря Май 30, 2007 5:30 pm

Изображение ;)
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот kapitango » Сря Май 30, 2007 5:34 pm

Аз използвам термосвиваеми шлауфки 6мм. Продават ги почти във всички магазини за електротехника и електроника. Има ги и в различни цветове но най- разпространени са черните, белите и прозрачните. 1 метър струва 80ст. Отрязваш си колкото искаш дълго парче, нанизваш върху жилото на мястото където искаш да покриеш и нагряваш със запалка равномерно от всички страни докато се свие. Ако искаш можеш отгоре да нанижеш и втори слой. Нмого са издръжливи и съм доволен от тях.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Рейтинг: 1200

Мнениеот feb » Сря Май 30, 2007 10:31 pm

kapitango написа:Аз използвам термосвиваеми шлауфки 6мм. Продават ги почти във всички магазини за електротехника и електроника. Има ги и в различни цветове но най- разпространени са черните, белите и прозрачните. 1 метър струва 80ст. Отрязваш си колкото искаш дълго парче, нанизваш върху жилото на мястото където искаш да покриеш и нагряваш със запалка равномерно от всички страни докато се свие. Ако искаш можеш отгоре да нанижеш и втори слой. Нмого са издръжливи и съм доволен от тях.

Хехе... :)
Ползвам ги често по предназначение, а и не само, но за това не бях се сетил. ;)
Аватар
feb

Re: Дрънчене и стържене на броните в рамката при кормилото?

Мнениеот feb » Съб Юни 02, 2007 12:10 am

feb написа:но когато се спускам, в кормилото чувствам нещо, като разлуфтена вилка, а тя не е такава за момента. Нямам луфт и в главината и чашките.
Остават в-брейка(който също може да ми прави този яд) и броните.

:dunno:

Хммм...
Току що прочетох това и май кахърите ми отиват към спирачките.

Админ написа:Какво не ми хареса в М420? Само две неща, които всъщност не влошават с нищо работата на спирачките, но за мен са леко дразнещи. Първото е луфтът при втулките на рамената - като монтирате спирачките и хванете рамото с ръка, можете да го мърдате напред-назад и то с повече, отколкото съм срещал при други модели. Този луфт е заводски, нито се увеличава, нито намалява, не причинява скърцане или влошаване на спирачното действие, но...си е луфт отпред и понякога ме кара да проверявам дали не ми хлопат чашките или вилката. Засега не съм успял да си обясня с каква цел го има и със сигурност бих предпочел да липсва.
Аватар
feb

Назад към Веломеханик