Сenter lock е начин за захващане на диска за главината чрез шлиц и гайка-има плюсове като по-добро разпределение на натегноста или там както се казва стягането на диска за главината спрямо 6 болта,по-добро охлаждане(изработен е от 2 метала) и може би още плюсове...не се сещам.Минуси според някои хора е луфт в нитовете,но това за мен са само слухове тъй като за 6 месеца каране няма грам луфт, а и винаги можеш да го върнеш като рекламация ако случайно стане нещо, но се съмнявам да ти се наложи въобще
И все пак си мисля, че е абсолютно безсмислено да даваш пари за хейс мх1/2, авид бб5/бб7 при условие, че това шимано с главина от 30лв ще ти свърши перфектна работа...Карал съм с хейс мх2 160мм преди и беше доста зле в сравнение с 465,пробвах бб5 160мм и беше пак зле,може би не са били както трябва, но 465/495 е просто перфектно в сравнение с другите-за авида ще платиш само за марката..качеството в сравнение с шиманото е много по-зле за мен(става дума за моделите бб5 и 465/495).А за хейса не мога да твърдя със сигурност,преди бях с такава,не беше чак толкова зле, но след като сложих шиманото разликата беше доста голяма. Ти прецени вече