Хардуерна изтисквачка или...?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот Velio » Съб Юни 02, 2007 5:35 pm

аз само за малко да се обадя относно Линукс :)

ако има хора, които въобще не са пускали Линукс (или са видели само черен екран), препоръчвам да пробват Линукс Минт

http://www.linuxmint.com

Базиран е на Убунту. Инсталира се лесно. Идва с мултимедийна поддръжка. Автоматично монтира Уиндосовските дялове. Както и има програма разработена специално за Минт - "Минт Инстал", с която с няколко цъкания на мишката инсталирате приложения от тук:

http://www.linuxmint.com/software

Тепърва на сайта ще качват още програми, които ще могат да се инсталират.
Друга особеност, е Минт Менюто - подобно на старт менюто, което е доста функционално според мен.

Тук можете да видите снимки на Минт и евентуално някой да се зариби и да го тества :)

http://www.thecodingstudio.com/opensource/linux/screenshots/index.php?linux_distribution_sm=Linux%20Mint%203.0

А от тук можете да го свалите:
http://www.linuxmint.com/download.html

Не е нужно да го инсталирате, за да го пробвате, защото е LiveCD
Play it safe
Аватар
Velio

Рейтинг: 1220

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Юни 02, 2007 6:37 pm

Fenixxx написа:
Metal_Psycho написа:Ахъм,записах си Виста. :D
Не бе,сериозно.Обаче,нИще да тръгне.:)
Записааах си Хултимат за 64битови процесорчета(че аз съм си с такова),всичко по записването мнооо арно,свършва си,ресва се,питаме кво да пусне,ХП-то или Вистата,аз му кааам "Пускай Вистата ма свинЙоооо"и....минааа на черен екран и тишина.:)
Ама даже непрестъргва харда да си каже човек,че прави някви опити,ми просто се предава.И минимума за рам покривам,така,че и от това не е.
Тъ,мноу ми е любопитно що тъй?Някой знае ли.:)

тва софтуер за 64 битови процесори си е таралеж в гащите изчакай някоя и друга годинка да поизчистят бъговете и да станат съвместими нещата и тогава слагай такава ОС. приятелката ми и е такъв процесора и след първоначално добре вървеше ма после почнаха едни проблеми и накрая ръгнах един виндоус за 32 и не се разправях повече то половината неща не щът да тръгнат под 64...не си е работа още

Забравил съм да пиша - оправи се.:)
Даже и Хахо 2 записах.Но сега пък нЙмое се играе.Трябва да се чака краК или квото и да е.:)Затова Вистата не се ползва в момента,няма сми без Хахо-то :D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Alien » Съб Юни 02, 2007 7:37 pm

Уф, аз па вчера сложих Виста х64 и се издразних зверски, отново, на Криейтив, които са ПЪЛНИ копелета и нямат НИКАКВИ читави драйвъри, а пък за моята "стара" Аудиджи 4 ептем... как ще играя това Хейло не знам... :(
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот Crimson » Съб Юни 02, 2007 8:33 pm

Оффффф, верно са много зле :crap: Сега са изкарали уж официални драйвери, ама все още половината екстри на SB ми не работят :bawling: Та май Халото ще почака още преди да го пуснем, поне за мен :)
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Alien » Съб Юни 02, 2007 8:35 pm

Crimson написа:Оффффф, верно са много зле :crap: Сега са изкарали уж официални драйвери, ама все още половината екстри на SB ми не работят :bawling: Та май Халото ще почака още преди да го пуснем, поне за мен :)

За Екс-Фай поне имат Alchemy... тоест можеш да си подкараш ЕАХ -а под Вистата... ама за Аудиджи... да не говорим, че софтуерът практически го няма... няма Икуалайзър, няма ги всичките хубави настройчици... а мина половин година, приятели мои от Криейтив... няма такава излагация. Усещам как следващата ми саунд карта НЯМА да е от тях... жалко, че и те са почти монополисти в това... :(
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Съб Юни 02, 2007 10:35 pm

Alien написа:жалко, че и те са почти монополисти в това... :(

Ти се шегуваш. Криейтив правят карти в долния, много долен край на хай-енда... и то условно хай-енд.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alien » Съб Юни 02, 2007 11:08 pm

PtD написа:

Ти се шегуваш. Криейтив правят карти в долния, много долен край на хай-енда... и то условно хай-енд.

Има си хас. Разбира се, никога не съм и имал предвид друго. Но нали се сещаш, че на мен повече от това не ми трябва? Нито имам парите за него.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Нед Юни 03, 2007 12:05 am

Alien написа:
PtD написа:

Има си хас. Разбира се, никога не съм и имал предвид друго. Но нали се сещаш, че на мен повече от това не ми трябва? Нито имам парите за него.

Ами тогава са монополисти за теб конкретно... т.е. за потребителя Alien. Иначе за останалите потребители има много алтернативи :)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Предишна

Назад към Бла - Бла