Bike 220 лева.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Bike 220 лева.

Мнениеот Drummer » Вто Юни 29, 2004 2:04 pm

Привет. Първо ме интересува, някъде продава ли се в София Sprint Gladiator, Cross Parallax или Sprint Apolon и на каква цена са, защото според парите ще взема едно от тези. Gladiator и Parallax много ми харесаха на времето, но за голямо съжаление ми ги окраднаха и двете и ето, че дойде моментът да си взема ново. Мога да дам максимум 200-220 лева за колело, затова ако искате ми препоръчайте някакви други модели в рамките на тази сума.
Благодаря за вниманието.

P.S. Също няма да е зле да кажете къде се намират по-големите магазини за колела в столицата.
Drummer

Рейтинг: 1200

Мнениеот PzNike » Вто Юни 29, 2004 3:08 pm

може да погледнеш тук:
[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=2008[/url]
Achtung Panzer!
PzNike

Рейтинг: 1700

Мнениеот freestyler911 » Вто Юни 29, 2004 10:13 pm

ako iska6 imam cross paralax za prodavane , ni6to mu nema prosto iskam po dobro i sas full suspension.crossa ima preden amortisior, amortisior na sedalkata i kaseta na srednoto dvijenie .Moa da ti prata snimka samo kaji si e-mail-a koleloto e v jambol ama nema problemi moje i s vlaka da go pusna.Ima dvustenni kapli , aluminievi dvijeniq. Cenata e 170 , ako ne ti haresva , predloji nqkakva druga
(po-niska ili po-visoka :8D::8D::)))
freestyler911

Рейтинг: 1220

Мнениеот Drummer » Сря Юни 30, 2004 1:57 pm

Мерси за отговорите, но се интересувам от ново колело. :)
[b]PzNike[/b], знaеш ли къде се продава Apolon-a в София?
Drummer

Мнениеот bestbg » Сря Юни 30, 2004 2:08 pm

на блок 43 в Младост 1 продават само Спринтове , но аз тези не ги уважавам... супер гадни са.. но там има всички спринтове... провери
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот PzNike » Сря Юни 30, 2004 3:14 pm

-Блок 43 в Младост както каза колегата бест :D
-Блок 1 в Младост
-на улица Каймакчалан, ама не знам номера има един магазин - там има и Спринтове
- на спирката на 94 след НДК има един доста известен магазин макар че е малък.
-На Пиротска между Хр. Ботев и Опълченска има един магазин - там продават колелата на Балкан и Спринтове има - там гледах 2 колела с надписи Бацхини Сторм - по-евтиния вариант на Аполона преди 2 седмици.
- Скоро открих един съвсем нов малък магазин на Цариградско шосе блок 117 или 146 (улица Христо Чернопеев) - там също имаше Спринтове (май само Спринтове)
сори ако пропускам някой, ама това са магазините в които продават Спринтове за които аз знам.
- Би трябвало да има магазин на Спринт нейде на Илианци ама аз като ходих последния път не можах да го открия.

МОД е обещал скоро да има тема с адреси на магазини - ще може там да се гледа евентуално ако изчакаш още малко.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Drummer » Сря Юни 30, 2004 6:29 pm

Добре благодаря, ще ги посетя утре някога. А горе-долу колко ще струва Apolon-a?

P.S. За магизина на Илиянци, намира се баш в дъното на пазара. В един забутан склад е и мисля, че отваря по-късно. Хубавото му там е, че има повечето известни Sprint-ове и Cross-ове на по-ниска цена.:D
Drummer

Мнениеот PzNike » Чет Юли 01, 2004 8:35 am

Ами Аполона го подават в много различни варианти и според това и цената варира доста (като за сравнително евтино колело).
Примерно от около 200 до около 300.
Разликите са: в скоростите - 3х6 или 3х7, модела на дерейльора, модела на вилката, курбелите може да са алуминиеви (нонейм) или стоманени с облицовка, контролите са различни ревошифт-и (на различна цена съответно), понякога слагат и едностенни капли за намаляване на цената.
Така че се оглеждай добре за такива подробности.
Последен съвет: Обикновено го продават с пластмасови педали колелото и това е едно от първите неща които се чупят, така че според мен е добре още при покупката да си ги смениш с доплащане с най-евтиния модел алуминиеви (ли други метални) педали в магазина. Повечето магазинери са навити на такава смяна а и излиза 5-6 лева.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Drummer » Чет Юли 01, 2004 5:48 pm

Ей сега се връщам. Успях да ида само до един магазин. Този на Пиротска. Имаше всякакви Cпринтове, но не и Apolon. Ще съм ви много благодарен, ако ми кажете точните адреси на магазините, защото трябва да имам колелото до Неделя. Ходих също и до Илиянци. Там ми казаха, че колело Apolon от бая време не са получавали и няма скоро да имат (иначе си го похвалиха). Предложиха ми за 225 лева Sprint Astra и за още 150 лева отгоре Sprint Excel. Какво ще кажете? Excel-а ми е много скъп, така че отпада. Остава да кажете впечатленията от Astra-та и минусите, защото мисля, че това ще да е. Става ли с него да правя downhill, защото там отивам. :D

P.S. Утре ще ида и до Младост да разгледам.
Drummer

Мнениеот PzNike » Чет Юли 01, 2004 7:51 pm

Значи, като идеш в магазина - гледаш за колело BACHINI STORM. Според всички продавачи това е варианта на Спринт Аполон за износ. По неизвестни за мен причини той е с малко по-слаби компоненти от оригиналния Аполон.
2-та магазина в Младост са близо един до друг. Единия е съвсем близо до спирката на блок 43. това е сравнително малко магазинче.
Втория и по-голям магазин е в Блок 1А. Може и пеша да се стигне от малкия.
От Астра-та нямам впечатления, така че нищо не мога да ти кажа. Е сега погледнах на сайта Астрата със стоманена рамка (тежко). И със заден амортисьор (лошо за евтино колело).
ОБАЧЕ колелата за тези пари реално НЕ СТАВАТ за даунхил. Тва е.
Никой няма да те спре да се пускаш с него надолу, ама си рискуваш главата. С такива колела с много уговорки можеш да си караш Крос Кънтри. По възможност с още някой за компания и евентуална помощ.
За тези пари колелата не са чак толкова здрави и трябва да се карат внимателно в планината.
За тези пари - купи си колело с ТВЪРДА задница. Спринт Аполон, Бачини Сторм, Ако искаш погледни и Драг Оне.

Ако много държиш на Downhill-a събери още 100 лева и си купи Drag the Bomb. Тежичко е ама по-прилича на колело за DН. Тези които аз съм ти препоръчал са колела предимно за ХС. Даунхил-стването с тях си е на твоя отговорност.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот NoNe » Пет Юли 02, 2004 4:21 pm

И аз малко допълнение да направя... ;)
за Storm-a:
Не само предалите, но и спирачните лостчета ако са пластмасови е желателно да ги смениш още при покупката, за да не се окаже след седмица че си дал пари за нищо
Също така смятам че не е само мое лично предпочетание... може да смeниш командите ако са Grip-shift (мисля че така се казваха)
и това би трябвало да е ясно, но все пак да кажа - понеже има и такива монтажи на Bachini Storm ( ;) ) - гледай да не е с едностенни капли. Да не решиш че е голяма далавера че си го нямерил за 190лв ;)
NoNe

Мнениеот Drummer » Пет Юли 02, 2004 5:24 pm

Хубаво... Мисля, че вече избрах Drag One. Него ще си взема утре и не можем да говорим за събиране на още пари, защото ще ми дойде в повечко, така че PanzerNike ще имам впредвид нещата, които каза.:lol:
Drummer

Мнениеот Drummer » Съб Юли 03, 2004 1:28 pm

Честито ви мое ново колело.:D
Взех си One за 200 лева от един магазин за колела и мотори на Ломско шосе. Още при покупката смених педалите с най-евтините от 12 лева Alu с гуми по повърхността, за да не ми се парзалят обувките. Е, друго си е Drag-a, никакви Sprint-ове, Mint-ове повече.
Благодаря отново.
Drummer

Мнениеот axelmax » Съб Юли 03, 2004 1:51 pm

drag one ти нещо май :crazy::crazy::crazy:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

не бе шегувам се хехехехех 4естито да ти е ,дано се чувстваш така както аз се чувствах като си купих парвото колело ,тоест великолепно

:dunce::dunce::drunk::drunk::guiter::hbang::liplick::hbang2::karate:

:peace::roll2:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Drummer » Вто Авг 31, 2004 9:07 pm

Ето ме пак, сори, че изваждам пак темата, ама какво да се прави, луд умора няма.:D
Все още си се радвам на колелото, макар че от каране стана на гъз. Тези от магазина като го видяха ме попитаха дали в Алпите не съм карал... както и да е.
Какви upgrade-и ще ми препоръчате да му направя за в бъдеще? По-евтинки да са чарковете, защото нямам намерения на това колело да слагам "скъпи ламарини".
Drummer

Мнениеот axelmax » Вто Авг 31, 2004 10:23 pm

zdravei,pak:banana:

ta za upgreidite ,imam nekolko vaprosa:

-nesto ,koeto da ne raboti kakto trqbva ili da e iznoseno mnogo

-da ne si dovolen ot rabotatata na na nqkoi chark /kato spirachki ,amortesior,ako imash de,gumi,veriga....i t.n/

sled otgovarqne na tezi vaprosi ste poluchish instrukcii
:banana:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Drummer » Вто Авг 31, 2004 11:07 pm

Все още всичко си е ОК без забележки към работата на чарковете.
Доволен съм си от амортесьорите, спирачки и т.н. Може би ще ходя на DH на Витоша и исках преди това малко да го подсиля колелото, както се казва...[;)
Мисля, че едно от нещата е по-хубави гуми да сложа, защото тези вече се изтРЪкаха от возене/спиране. Та, инструктирай ме.;)
Drummer

Мнениеот Drummer » Пет Окт 01, 2004 6:04 pm

:D
Между другото ще ми предожите ли някаква евтина с по-голям ход вилка и някаква главина, защото с тази в момента не мога да сложа дискова отпред.

P.S. А и къде се продава Remerx Jumbo? Обиколих всички Веломания в София и ми казаха, че нямат и никъде нямало.
Drummer

Мнениеот Novobranec » Пет Окт 01, 2004 8:20 pm

A kato stana duma za magazini moga li da namerja njakyde sprint Apolo ne apolon a???
Novobranec

Мнениеот PzNike » Пет Окт 01, 2004 8:42 pm

[quote="Novobranec"]

A kato stana duma za magazini moga li da namerja njakyde sprint Apolo ne apolon a???
[/quote]

едва ли. Аполо-то последно се правеше 2003 все пак. Началото на тази година се намираха единични бройки, но отдавна са свършили. Модела е хубав.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Novobranec » Съб Окт 02, 2004 11:50 am

mi da de az tva pitam dali ne moje da se nameri njakyde
Novobranec

Мнениеот PzNike » Съб Окт 02, 2004 1:17 pm

Спринт Аполо - според мен можеш да намериш само на старо вече.
Разгледай Drag Ontario Team - монтажа му е почти като на Аполото
погледни тук:
[url]http://www.mtb-bg.com/news/news00198-300703.htm[/url]
С дискова е 490.
С V-brake e 425 (ako ne byrkam).
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Drummer » Нед Окт 03, 2004 10:31 am

Ok you guys, ще сложа за 60 лева на One-ката, Suntour XC 60, струва ли си?
Drummer

Мнениеот PzNike » Нед Окт 03, 2004 7:49 pm

Еми сигурно си струва 60-те лева.
Само не знам дали ще може да се сложи лесно на Драг-а, щото май беше нормал сайз рамката. А вилката най-често е овър-сайз и при слагането разни "магии" се използват:8D:.
Макар че с малко повече търсене може да се намери и нормал сайз ХС-60.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Novobranec » Пон Окт 04, 2004 8:05 am

Awe PzNike
kaji ot kyde moga da si namerq az takova neshto (iamm predvid takava vilka normal size ) che si tyrsq otdavna neshto takova
Novobranec

Мнениеот PzNike » Пон Окт 04, 2004 8:47 am

Еми с обикаляне на магазините се намират 1" вилки.
Последно (преди около месец) имаше 1" XC-60 в магазина на спирката на 94 след НДК (на Левски).
Във веломанията на хигиената имаха 1" Suntour M5000 за около 50лв, ама XC-60 е по-добре май.
Обикаляш големите магазини (ако имаш време и малките) и питаш, освен ако някой от вътрешните хора се "смили" и каже какво има в наличност във форума.
Иначе във Веломания сравнително скоро докараха новите Suntour-и, при Нина имаше доста голямо размообразие, може и някой нормал сайз да са довлекли.

Може и да направиш специална тема "нормал сизе XC-60" и да питаш там някой виждал ли е такова нещо скоро и в кой магазин :D
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот Drummer » Пон Окт 04, 2004 5:03 pm

[quote="PzNike"]

Може и да направиш специална тема "нормал сизе XC-60" и да питаш там някой виждал ли е такова нещо скоро и в кой магазин :D
[/quote]

Аз съм виждал. В сънищата си.:V:
Както и да е. Ще взимам рамка Climber, то се е видяло, за да я сложа тая пуста вилка.
Drummer

Мнениеот Drummer » Съб Окт 09, 2004 1:36 pm

Разкарах старата рамка на One-a и вилката му и сложиш Ontario Team Edition (не ограничената серия, а другата, която прилича на нормалното Ontario) и XC60. Заприлича на байк вече.:)
Интересува ме, къде има сребрист Remerx Grand Rock 36-ца, и Maxxis WetScream 2.2 с една стена или HighRoller 2.1
Drummer

Назад към Архив