Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Наскоро си купих тази вилка и я монтирах на колелото.Проблема е следния...при натискане на вилката след като мине първите 3 см от хода си се чува шум ( все едно пружината удря някъде за момент) и когато вилката се сгъне след това тои изчезва .При излизане и повторно натискане на същия ход отново се чува този звук.Моля някои ако е имал такъв проблем да сподели от какво е това и нормално ли е ,защото вилката е на 15 км градско каране... и е буквално нова.
Ot U-turn-а е.Аз съм с 302,и когато е развъртян на макс ход,като я сгънеш пржината "чука" в търбата.Като го натегнеш 1/2 оборот(може и цял,не скъсяваш хода повече от 2мм) изчезва-малката пружина "повежда" другата.
сигурно пружината се търка отвътре в тръбата, нормално, не се притеснявайте излишно, само вилките с патрон го нямат този ефект, защото имат "водач" за пружината
И аз съм го имал този "проблем" при Pike, но само в отделни части от хода. Примерно някъде на около 125мм го имаше, но като го сложа на 120 или на 130 и преставаше да дрънка. Преди мен вече са обяснили защо дрънка - нормално е, не е дефект, нито пък е страшно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Излиза, че не мога да усетя е нормално де - първата ми вилка така да се каже :-)
Мен пък ме притесняваше това, че като се връща се чува един странен като от засмукване на въздух звук, но това мисля също е нормално
при първата смяна на маслото направи пълна профилактика(пълно разглабяне, почистване и гресиране) и ще се оправи и аз имах подобен проблем при Pike SL; като направих гореспоменатото + обилно гресиране на пружината се оправи