Nymphetamine написа:GECKO написа:Докато работех там положението изглеждаше да е 2/3 за износ 1/3 за българския пазар, с тенденцията да нараства износа. Няма да коментирам повече от това, излагам фактите всеки си прави изводите.
Ами не бях сигурен как седят нещата, не можех да кажа със сигурност. Но след като т'ва е положението, явео на мистър Кузов или къвто беше... Драго... му е през шмайзеро кво става тука...
Все ме е еня, аз съм решил от де ще пазарувам следващия път. Щото там са внимателни, коректни, опитват се да ти угодят и тогава, когато и ти не знаеш кво искаш и се оттегляш без покупка, въпреки претенциите, пак те изпращат с усмивка. Не ме интересува истинска или подправена, там съм да пазарувам и искам добри обноски като клиент, няма да се женя за тях.
Сега като си помисля, защо ли имам странното усещане, че не само в София служителите на Велоания са същите идиоти. (GECKO, ти си бивш, тебе те изключваме от т'ва число.

)
Между другото в голямата си част хората са адски свестни. Въпроса не е в това. Проблема е, че някъде в цялата работа системата куца стабилно, и това си личи ама много, отразява се върху крайният клиент и се набива на очи. Сигурен съм че и в One Distribution/RAM Bikes нещата също не са толкова розови, но важното е че не им личи. А в крайна сметка когато си купиш нещо от там не получаваш само продукт ами цялостно обслужване.
Хубаво е, когато ти се отдели внимание с цел не просто да ти се продаде една стока, ами хем да ти вземат парите, хем да ти е кеф от това - както си каза един многоуважаван наш учен "чувствам се обслужен" - това и за мен е важното. Проблема във Веломания сякаш е, че не могат да ми вземат парите, защото стоката която искам да получа често я няма а когато пристиге нито аз имам кеф да си дам парите нито продавача има желание да ме спечели като клиент.
Обаче ще ви питам, като отидете да си купите нещо от Веломания различно от колело (че и колело защото от време на време и тях се случва да ги няма) можете ли да се върнете вкъщи в края на деня и да си кажете "почувствах се обслужен"
Може би интересно явление, което държа да споделя е случката с доставката на Shimano и преди това на Schwalbe. Положението бе следното: дойдоха новите продукти близките на фирмата получиха позвъняване и в рамките на 2 работни дни новодошлите гуми изчезнаха от щандовете. Дойдоха компонентите на Shimano и по някакъв начин уцелих момента да отида в завода и да си купя желаната част, преди да замине по веселия си път и аз да увисна да чакам следващата доставка (междувременно отбора си се снабди с новите чаркове на Shimano). А си мислехме, че онова време с опашките за банани е отминало
Edit: Писах сумати за това как едни търговци печелят от велосипеди а други от... всичко и как 1-вите не им пука за частите защото не им доставят големи печалби. Също за отношението и пазаруването с кеф, дори когато си даваш сметка че се набутваш малко повече, но това всички си го знаем, а като свърших се оказа, че съм изостанал с няколко поста, а на всичкото отгоре стана сложно смилаемо и го затрих....... баси