от jivkonik » Чет Юли 08, 2004 3:34 pm
Имам едно Бачини с друкоронна предна вилка ZOOM - голяма простотия! Затегна отвендъж след първите 100-тина километра пробег, почти нямаше ход. Ходих в сервиза там ми казаха "ами ти имаш късмет -хората се оплакват, че им меки тия вилки, от по-твърдо лошо няма!" Не се оправяла не се отваряла и т.н. - не им се занимаваше, а и за ЗУУМ вилка сигурно не си и заслужава. Та продлжих да си карам, в Южния насред една ливада изникна супер яка дупка в тревата, аз прас в нея, предното колело си остана вътре, прескочих си кормилото общо взето, полетях малко, приземих се някак не много очукан. ЗУМА обаче от якото сгъвъне успя да се поразглоби т.е. едната от гумените тапи, които запушват ботуша, и в които се движат лъскавите бутала беше изскочила и си стоеше нанизана на буталото - оказа се, че тъпите тапи от жега ли от кволи (юли- август стана това м.г.)се бяха разширили и блокирали движението на буталата!!! Е събрах я някак тая тапа обратно вътре и от тогава си работи на пушка (колкото може да е "пушка" един ЗУУМ). Мазвам редовно буталата под маншоните с тънко масло и си прави смешните 5.5 см ход без особени грижи... та така със ЗУУМ. Може и тапите да са ти се раздули знам ли.