Аз пък се разходих вчера през Бояна-Тихия кът-Владая-Бонсови поляни,пътеките на места са доста изровени от дъжда и трябва да се бута байка,калта..си е кал.
Дано спрат ежедневните валежи,да поизсъхне до 30-ти.
боби написа::bawling:![]()
![]()
незнам дали ще мога да дойда вчера се пусках с един приятел и излетях от пътя през мантинелата и усуках и рамка и всичко и кормило потроших и лапа и всичко и сега ми трябват поне 800 лв за нов байк.Пълен ужас
![]()
codename47 написа:може ли да се регистрираме по e-mail?
HepBeH_XaMcTep написа:Има няколко места, където просто се плува в кал
HepBeH_XaMcTep написа:2 години подред се записвам на старта, но предварително драскам 1 мейл
southpark написа:Здравейте и от мен, мисля и аз да се включа в обиколката тази година. Идвайте ще бъде яко.
HepBeH_XaMcTep написа:Има няколко места, където просто се плува в кал
Надявам се да няма много кал или да може да се заобиколи някак. HepBeH_XaMcTep ти явно имаш опит в това състезание, може ли да се поспести малко от калта за която говориш?HepBeH_XaMcTep написа:2 години подред се записвам на старта, но предварително драскам 1 мейл
А застраховка на старта може ли да се направи, или трябва предварително?
MartinBG написа:Най-големия ми проблем при последните карания е свързан със седенето на седалката толкова време и последните 20-30 км почти винаги ги изкарвам прав върху педалите.
![]()
MartinBG написа:От калта около язовир Студена няма спасение! Това е най-лепкавата кал, която съм виждал, и си е там почти целогодишно. Правил съм обиколктата поне 15 пъти през последната година и там винаги беше кално. Единствено преди около 1 месец - преди да почнат дъждовете - беше сухо, но вече не е така. Лошото е, че точно където са най-големите локви е почти невъзможно да се заобиколи от гъстите храсталаци и дупките около пътя. При всички случаи препоръчвам носене на колелото през калта, отколкото карането му - имал съм случай на пълно блокиране на колелата от тази кал само за 5-6 метра през неяи не съм единствен
Тук някои колеги си позволиха смело да дават мнения към новаци, че маршрута се минава за 5-6 часа и че не е много тежък. Сигурно за калените в планинското колоездене е така, но за един обикновен колоездач този маршрут може да се окаже като преминаване през ада![]()
Това са 100км! Денивелация около 1500м. Има сериозни изкачвания - носене, бутане, както и опасни и стръмни спускания. Част от маршрута е по шосе, което също носи рискове. Вода има, но неопитен колоездач лесно може да се обезводни при толкова дълъг маршрут. На повечето хора им отнема поне 10-ина и повече часа да го минат и това е напълно нормално - не всички са състезатели
Първото ми преминаване през маршрута отне над 15 часа, но имах и няколко часа губене. Няколко седмици по-късно го минах за около 11-12 часа. Сега ако се понапъна, може би ще го взема и за 8-9 часа защото го познавам отлично, но в никой случай няма да ми е приятно подобно препускане.
Най-големия ми проблем при последните карания е свързан със седенето на седалката толкова време и последните 20-30 км почти винаги ги изкарвам прав върху педалите.
![]()
klmn написа:Аз пък въобще не го възприемам като състезание,важното е да покараш.Гадната кал може ли да се заобиколи носейки?
А някой може ли да каже колко е денивелацията от старта до Тихия кът?
HepBeH_XaMcTep написа:
При локвите.. просео се засилваш... и се молиш да не спреш по средата на локвата, където водата е стигнала до короната на вилката(както аз правя всяка година)
Stuny написа:HepBeH_XaMcTep написа:
При локвите.. просео се засилваш... и се молиш да не спреш по средата на локвата, където водата е стигнала до короната на вилката(както аз правя всяка година)
Интересно колко пъти още трябва да го направиш, за да разбереш, че не е това начина.
HepBeH_XaMcTep написа:
MartinBG написа:HepBeH_XaMcTep написа:
Аха... Значи теб съм видял миналата година как затъваш там![]()
Само с носене става - по лесно е да си изтъркаш после обувките в тревата, отколкото да чистиш цялото колело.
F1-MAN написа:Изкачването до Тихия кът въобще не е кофти, кара се почти само по асвалт и никой не е казал, че трябва да убиеш в първите 5 километра....както направиха много хора миналата година....
Пазете си силите за байра към Чуйпетлово и за участъка между Ярлово и Ярема
Albena написа:Някой може ли да направи сравнение между обиколката на Витоша и състезанието на Тасос?
Albena написа:Някой може ли да направи сравнение между обиколката на Витоша и състезанието на Тасос?
Albena написа:Благодаря за отговорите. Може би неправилно формулирах запитването - имах предвид сравнение като трудност и екстремалност, но мисля, че получената информация стига. То аз и не гоня спортни постижения, а да си самопремеря силите и ентусиазма.
mouse написа:А маркировката добра ли е?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта