разглабяне

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

разглабяне

Мнениеот axelmax » Сря Юни 30, 2004 6:16 pm

искам да разглобя един шок ,марка незнам ама е от най евтините искам да вида нещо по буталото
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот LiFo » Сря Юни 30, 2004 11:03 pm

Ми това е много хубаво...само не схванах какво точно питаш.
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот axelmax » Чет Юли 01, 2004 12:07 am

пак съм писал на неразбираем език ,нещо много съм разсеян

значи искам да си разглобя шока на всички съставни части остана ми само да махна тялото от шиша /буталото/ ,преполагам ,че се отвива ама аз да си питам и точно как да го направа
Аватар
axelmax

Мнениеот Ozzie » Пет Юли 02, 2004 8:20 pm

Да позная ли че говориш за задния шок (оригиналния) на "динозавъра" T-Rex :D Личен съвет: Не се опитвай! :nono: Току виж нещо се е прецакало и дори и гаранцията няма да успееш да си ползваш. :( Знам че изглежда така сякаш се развива, но дали е така ЕДГЗ (Един Дявол Го Знае):8D: Следвайки пътя на логиката, след като нещо е сглобено по някакъв начин, следва и да може да се разглоби по някакъв начин :thumb:, което не означава, че всеки може да го направи! Понякога липсват умения, понякога инструменти. Най- добре отиди при някои който разбира и той да ти обясни. BTW какво искаш да му видиш по буталото?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bio » Пет Юли 02, 2004 9:05 pm

значи преди да да започнеш .. да го разглобяваш ... наистина погледни дали може да се разглоби въобще. на тъпия номад имах един пълен кенеф само драпаше и стържеше на умряло .. тръгнах аз да го разглобявам ... значи .. нормално си мислих .. развивам таз гайка дето нятяга пружината(не знам как точно се казва, движи се на самото тяло на буталото) ... отвивам отвивам ... и стигам .. до едно място дето пружината се разтяга до маскимума си .. и отпуска .. гайката върви свободно .. ама йок ... стигна до едно положение в което .. трявба да излезне от тялото .. ама йок .. защото идиотите дето са я конструирали, въобще не са мислили за разглабяне .. а са я капсоловали .. и от тази страна дето трябва да падне гайката тялото на буталото си продължава по външната част на резбата. Демек .. ако видиш такова нещо просто хвърляй ... аз лично след това запалих флекса и го нарязах тъпия шок.
Все пак това са изключения .. ако притискащата гайката се отделя .. сваляш пружината .. отделяш уплътнението от буталото и ще видиш ... капачето на буталото дето се отвива с тоз инструмент
[img]http://www.parktool.com/images/tools/SPA_1.jpg[/img]
ама него не знам де можеш да си го купиш ... аз смятам да си направя един DIY.
В моя случай въпросното капаче е ударено в резбата, за да не се саморазвие.
Успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Пет Юли 02, 2004 11:40 pm

Ахелмах, седи грей се малко, ако продам рамката без шока ще ти дам остатъците да се упражнявяш.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот axelmax » Съб Юли 03, 2004 2:22 am

съгласен :roll2:с пружината ако може;)
Аватар
axelmax

Мнениеот barbarossa » Съб Юли 03, 2004 6:10 pm

ми те тея простите шокове са баси смотаната работа... аз моя като го разкечих на съставни части и си мисля че вътре некакво бутало ще помпа нещо си, а то едно никакво буталце дето дори не опира в стените на цилиндъра и се движи ей така в нищото ... въх кой го е измислил твааааа:I:I:I чудя се неможе ли да напълня цилиндъра с някаква грес ама после как да го уплътня така че да не излиза навън греста... знам ли... абе ще почакам малко и ще си купя свестен шок:D:D:D
Аватар
barbarossa

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Съб Юли 03, 2004 6:19 pm

и аз го разглобих и сега се чуда с какво да го напълна :?:

некои може ли да ми каже шоковете колко най- много ход имат ,тоест за колко сте 4ували:?:
Аватар
axelmax

Мнениеот Dani » Вто Юли 13, 2004 11:31 am

[quote="axelmax"]

некои може ли да ми каже шоковете колко най- много ход имат ,тоест за колко сте 4ували:?:

[/quote]

И аз си разглобих "шока", след което много се зарадвах като успях да го сглобя и се зарекох никога повече да не го повтарям туй действие!
Ако се чудиш какво да сложиш вътре, отговора е малко грес - да не скърца. То друго на туй чудо не можеш да направиш!
А'ре със здраве!:D
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Вто Юли 13, 2004 2:38 pm

[quote="axelmax"]

[/quote]

Това пък за какво ти е? Искаш да си удължаваш хода на амортисьора ли? :confused:
Задните амортисьори за спускане се срещат с ход на буталото до 75мм (3 инча) - може да има и по-дълги, но мисля, че не съм срещал такива. :8D:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот axelmax » Вто Юли 13, 2004 3:35 pm

хи

@ дани със яко грес го напълних и малко по малко избива ама как вози ,доста е по меко
:banana:
@ админе -ми друга идея имам ама искам по дълъг по принцип ,сто съотносшението на задницата към хода на буталото е 2:1 ,а това е доста малък коефициент :banana:
Аватар
axelmax

Назад към Архив