bluskanie написа:хаха, значи все пак се оказвам прав, като смятам, че няма да е толкова трудно и не е необходимо да се програмира 3 дни и 3 нощи (както вие казвате).
Ако е въпрос на настройка - направете го (който там е оторизиран). Ако ви е мноо сложно, не го правете и толкос.

Не е въпрос на настройка. Въпрос на MOD е, т.е. допълнителен код, който модифицира основния код на форума. Дали е лесно или трудно да се добави въпросния мод... зависи как е направен. Последно като търсех мод за нещо, не можах да намеря, защото страницата на phpBB с модовете нещо не работеше - доколкото видях, хората се подготвят сериозно за phpBB3 и са променили дизайна и структурата на сайта си, така че вероятно секцията с модовете само временно не е работела. Ще проверя пак тия дни.
Има обаче и други причини да избягвам товаренето на форума с модове - не само, че трябва да ангажирам с това хора, които си имат достатъчно много и по-важна работа; не само, че в много от случаите дадено нещо дразни едни, пък се харесва на други, т.е. пълна угодия не е възможна; но на всичкото отгоре съществува и перспективата в бъдеще форумът да бъде надграден към трето поколение, когато такова се появи официално и се докаже като работещо и безпроблемно. Та във въпросното трето поколение част от нещата би трябвало да са решени без модове. Но по-важното е, че ако наблъскаме сегашния форум с модове, това може да създаде реални проблеми при надграждането му към следващото поколение, докато ако няма модове и други такива, дето да го променят много, конвертирането би трябвало да е сравнително безпроблемно. Ясно ми е, че гворим за нероден Петко, т.е. няма никаква яснота кога ще дойде смисъла от това надграждане, но хората от phpBB май вече са на финалната права, така че за мен си струва чакането в режим "базов форум" с оглед спестяване на бъдещи проблеми.
А и в крайна сметка броят на постовете е някакво си дребно нещо, има още десетки като него, разбирам че за мнозина са дразнещи, но все пак не е ли най-важно съдържанието, а не формата? Аз дори за спамерите не вярвам да пишат толкоз много заради броя постове, според мен това е следствие от чатенето, а не от желание да излязат напред в класацията