от Alpina » Съб Юни 23, 2007 6:38 pm
Според мен тези хора са имали проблем, много преди да почнат да играят. Просто играта им е дала, това, от което са имали нужда.
Аз също играя WoW, понякога по 12 часа на ден, понякога само 15 мин., друг път 5 дена не сядам. Но за мен тя е просто начин, да разпусна, да случвало ми се е да "разпускам" една седмица, по 10 часа всеки ден, но просто това съм искал в дадения момент, не е било пристрастяване. Да тази игра наистина ме откъсва от заобикалящия ме свят, когато съм пред монитора, но това е единствено начин да се освободя от напрежениети и агресията, натрупани през деня.
Аз така си обяснявам нещата. Един човек може да се пристрасти към WоW, само ако преди това има проблеми в живота си, защото тази игра е наистина безкрайна приказка, в която може да си този, за който си мечтаеш и никога няма да бъдеш в реалния живот, място където няма значение как изглеждаш, каква раса имаш, каква религия изповядваш. За някои хора това е начина да се почувстват част от света, но не могат да осъзнаят, че това не е реалния свят, макар доста да прилича на него.
C'est la vie