Тема за интересни новинки

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 10:42 am

bluskanie написа:
Най-малката и основна полза от задължителното гласуване ще е това, че няма да ме управляват турци, против волята ми. За мен това е достатъчно основание да заемам такава позиция.

Мечтииии... С 2 милиона пенсионери, 1 милион цигани и някъде толкова турци, кой мислиш че ще те управлява? Я БСП, я ДПС, я който даде повече кебапчета.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 11:08 am

Ми това е, защото не гласуваш, нали за това говорим...?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Вто Юни 19, 2007 1:22 pm

Всъщност Конституцията на една държава при какви успловия може да се променя? Има ли точка в нея, който трябва да се промени, за да се направи задължително гласуването в избори?
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 1:44 pm

И какво ако смекчат смъртните присъди на медицинските сестри към затвор доживот? Та дори и в България? баси раотата...

http://focus-news.net/?id=a699
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Юни 19, 2007 2:25 pm

Боже... каква дискусия имало по-нагоре в тая тема... Задължително гласуване :crap: Баси, каква ли простотия още ще измислят :crap:

И bluskanie все подкрепя тези нелепи идеи... Язък дето му писах приказка едно време. Губил съм си времето.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 2:42 pm

Ок бе. Големи сте европейци... гледайте новини на турски... :(!: Повече политика с европейци не коментирам. Само с българи.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Вто Юни 19, 2007 4:26 pm

Хубу бе, драги, имаме 7 милиона население... от които 2 милиона пенсионери, абонирани за БСП, един милион цигани абонирани за кебапчета, един милион турци абонирани за БСП, вероятно около 1 милион подрастващи, дето още не могат да гласуват. Колко остава за другите 40-50 партии, а?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Юни 19, 2007 7:11 pm

Аз не разбирам, какво ще попречи задължителното гласуване на ДПС да спечели властта???? Мен ако питате, по-скоро ще помогне, но не ми се разправя с първосигнални утописти.

Пък ако за bluskanie европеец и българин са различни неща, нека си стои в Азия и да АТАКувА "не-българите".
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Юни 19, 2007 7:27 pm

Ама какво коментирате? Нали ви мързи да гласувате, а и без туй няма за кой...? Като ви накарат да гласувате задължително може да спретнете някой протест, задето ви потъпкват правата... тогава няма да ви мързи знам.

PtD, абе какво да говорим, като ти гледам сметките и направо ми се плаче. А и дето си си платил дължимото и държавата ти е длъжна... :dunno: Да се хванем ли на бас, че ако данъците бяха по желание - нямаше да ги плащаш? Да си плащаш данъците не е заявяване на гражданска позиция!

Имате едно нещо да направите за България и то е да гласувате през 4 (или по-често) години. Всичко останало, което правите касае само вас и на никой не му пука дали го правите или не. Гласуването е дълг! Поне аз така го разбирам в този момент от развитието на страната, в която живея.

Не ща да споря повече, особено срещу изцепките на bikerider, относно АТАКА. Пиши си с вълчо за тези неща.

Ае следващата новина...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Юни 20, 2007 12:52 am

bluskanie написа:PtD, абе какво да говорим, като ти гледам сметките и направо ми се плаче. А и дето си си платил дължимото и държавата ти е длъжна... :dunno: Да се хванем ли на бас, че ако данъците бяха по желание - нямаше да ги плащаш? Да си плащаш данъците не е заявяване на гражданска позиция!

Точно така, това е което плащаш на държавата за да може да функционира. Остава да спазваш и останалите закони, оттам нататък имаш права, които може да упражняваш по собствено усмотрение. Като например да знаеш за какво точно държавата ти харчи данъците. В конкретния случай ги харчи за да хрантути нехранимайковци, които се чудят какво още задължение да ти добавят :(!:

Имате едно нещо да направите за България и то е да гласувате през 4 (или по-често) години. Всичко останало, което правите касае само вас и на никой не му пука дали го правите или не. Гласуването е дълг!
Поне аз така го разбирам в този момент от развитието на страната, в която живея.

Нещо много дългове се натрупаха, а пък насреща не виждам някаква еквивалентна полза от тях.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Юни 20, 2007 2:10 pm

bluskanie написа:Не ща да споря повече, особено срещу изцепките на bikerider, относно АТАКА. Пиши си с вълчо за тези неща.

Сладур, виж се какви си ги нацвъкал по-горе и помисли пак кой точно се цепи. Каквото повикало, такова се обадило.

Говоря неслучайно за АТАКА, щото говориш техните глупости. Омръзна ми да ми обясняват как някой си бил превземал България, как България била в опасност, как щяло да има новини на турски. Ми то и сега има бе аланколу. И кво? Някой идва да те коли у вас ли? Баааси глупостите... Булгар, булгааааррррр :bowdown:

Edit: я като си толкова осведомен, би ли цитирал избирателната активност (т.е. валидни бюлетини) в Гърция? Щото да ми даваш пример и как еди-къде-си било еди-как си без да ми даваш доказателство за ползата е просто папагалска история.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Сря Юни 20, 2007 2:22 pm

Приключих с темата, казах какво мисля.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Сря Юни 20, 2007 2:47 pm

Радвам се.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Сря Юни 20, 2007 11:31 pm

Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Alien » Чет Юни 21, 2007 12:11 am

http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=192844

Бърн ин хел, мадафакас! :)
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 21, 2007 12:38 am

Мхм, тва е малко като изказването на Софииска Община - "Зимата ни изненада" :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот RAM-FR » Чет Юни 21, 2007 9:55 am

http://zamunda.net/forums.php?action=vi ... icid=52682 не съм сигорен дали е за тук или за вицове и глупости ноо...

Едит: http://news.ibox.bg/news/id_2034342983
Последна промяна RAM-FR на Чет Юни 21, 2007 10:14 am, променена общо 1 път
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот halcor » Чет Юни 21, 2007 10:03 am

Skinheads - more hair than brain :asshole:
http://news.ibox.bg/news/id_750705446
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 9:54 am

http://www.dnes.bg/article.php?id=37886

Е тва е мъж :rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Makintier » Пет Юни 22, 2007 11:48 am

Джаджа от Джакарта премести автобус с пениса си
...

Я да пуснат един наш ром, да видят тия как само с пенис ще разглоби автобуса и ще го предаде на вторични суровини!
А пък бай Ганьо с пенисът ще му източи нафтата. Да не говорим за комшийката, дето с оная си работа може да глътне целия автобус, наедно с шофьора и пътниците му.

:rofl: :rofl: :rofl:
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 22, 2007 12:55 pm

bikerider написа:http://www.dnes.bg/article.php?id=37886

Е тва е мъж :rofl::rofl::rofl::rofl:

Колко ли поста има... :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Пет Юни 22, 2007 11:06 pm

http://news.idg.bg/?call=USE~newsmsg;&t ... sgid=34669

Как са ги нахранили, направо ми става смешно. :)

Във Вашингтон се срещнаха представители на руската Дума и американската Камара на представителите, съобщи Би Би Си.

Основна тема на разговорите е бил Косовският въпрос. Обсъждани са и други теми, по които има разногласия между двете страни като разполагането на американската противоракетна отбрана и правата на човека в днешна Русия.

Срещата е организирана в навечерието на посещението на руския президент Владимир Путин в САЩ, планирано за първите дни на юли.

Остра реакция е предизвикало в американската страна е изказване на заместник-председателката на комитета по външна политика на руската Дума Наталия Нарочницкая (доктор на историческите науки), която е поставила под съмнение етническото прочистване и преследването на албанци в Косово от сръбската страна.

„Тя може да е професор по история, но няма право да пренсаписва историята." - коментира демократът от щата Ню Йорк Елиът Енгъл.

Въпреки изострените напоследък отношения между двете страни, бившият държавен секретар на САЩ Збигнев Бжежински не вижда перспектива за нова студена война. Според него взаимоотношенията между САЩ и Русия се намират във фазата на хладен мир и тя е свързана с доста сложен преходен период в самата Русия.

Междувременно, след като беше заявена американската позиция, че локационната станция в Азербайджан не е равностойна на разполагането на ПРО в Европа, руската страна предложи американската система да се разположи в Турция вместо в Чехия и Полша.

Според началника на щаба на руската армия - Юрий Балуевски, ако САЩ отхвърлят предложението „на целия свят ще е ясно" срещу кого са позиционирани системите в Полша и Чехия.

САЩ нееднократно са заявявали, че разполагането на ПРО в Европа не е насочено срещу Русия, припомня Би Би Си.

По информация на агенция ИТАР-ТАСС предстоят експертни разговори между американската и руската страна по съвместното използване на радарната система в Габала, Азербайджан.

Нова студена война, ПРО -тата срещу Русия... тия мноо филми гледат.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Съб Юни 23, 2007 2:06 am

Alien написа:Нова студена война, ПРО -тата срещу Русия... тия мноо филми гледат.

Ами, ами, много добре знаят - вътрешни проблеми се решават успешно с намиране на външен враг. Като нямат враг и гледай как затъват империите. Затова своевременно се грижат да раздухат проблема, та после и едните и другите да взимат дивиденти. Да не говорим и че производството на оръжия трябва да се оправдава :)
Аватар
PtD

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 23, 2007 7:40 pm

Тиери Анри в Барселона!

Тоя отбор става все по-противен :puke:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alien » Нед Юни 24, 2007 3:41 pm

Стивън Хокинг предрича оцеляване на човечеството далеч от Слънчевата система

До 20 години ще бъдат направени удивителни открития, които ще доведат до разбирането на Божия замисъл, твърди той
Проф. Стивън Хокинг : Следващата ми цел е да полетя в Космоса.

На човечеството ще му се наложи да предприеме опасно пътешествие далеч зад пределите на Земята, за да осигури дългосрочно оцеляване на нашия вид, заяви тия дни професор Стивън Хокинг.

Космологът от Кеймбридж смята, че за колонизацията на пригодните за живот планети около други звезди може да потрябват космически кораби, построени по технология, широко известна на публиката чрез сериала "Star Trek". Освен това той сподели собственото си желание да бъде в Космоса :" Може би Ричард Бренсън ще ми помогне". Магнатът, собственик на групата компании Virgin, планира да въведе в експлоатазия частен космически кораб за туристи SpaceShipOne през 2008 година.

Професор Хокинг изнесе реч преди връчването му на най-голямата британска научна награда, с която преди него са били удостоявани Чарлз Дарвин и Алберт Айнщайн.

В предаването Today на Radio 4 той каза още, че на учените им предстои "да свършат определена работа", за да потвърдят предсказанията, направени от него в бестселъра му "Кратката история на времето". В книгата си проф. Хокинг твърди, че един ден човечеството " ще разкрие Божия замисъл", разбирайки набора закони, управляващи Вселената.

Наборът на тези закони, който вероятно ще се базира на теория, използваща повече от три пространствени и едно времево измерение, може да бъде открит в течение на следващите 20 години. Следващата година ускорителят на ядрени частици - Големият адронен коллайдер- ще бъде пуснат в лабораториите на ЦЕРН в Женева. Той ще предостави на учените нова информация, създавайки условия, които до този момент не са били налице от раждането на Вселената, а така също ще направи възможно получаването на антивещество.

Професор Хокинг съобщи, че това откритие може да стане ключ към възможността човешката раса да продължи своето съществуване. "Оцеляването на човешката раса е под заплаха, доколкото засега тя е съсредоточена само на една планета - казва той.- Катастрофи като сблъсък с астероиди могат да ни унищожат всички. Когато проникнем в Космоса и създадем там свои независими колонии, нашето бъдеще ще бъде в безопасност. Условия, сходни на земните, няма в границите на Слънчевата система, затова трябва да се доберем до друга звезда."

"Ако бъдат използвани ракети с химическо гориво, както при полетите на корабите "Аполо" до Луната, пътешествието ще продължи 50 000 години. Очевидно това е прекалено дълго и затова непрактично. Заради това в научната фантастика се разви идеята за "двигател на деформация на пространството", който ще позволи мигновено добиране до целта. За съжаление това противоречи на научния закон, който гласи, че е невъзможно да се развие скорост, по-висока от тази на светлината."

"Ние обаче може и да не нарушаваме този закон, ако използваме анихилацията на веществото и антивеществото, която ще позволи да се развие скорост, близо до тази на светлината. Тогава ще можем да се доберем до най-близката звезда примерно за 6 години, макар и за намиращите се на кораба хора времето ще бъде по-късо".

В сериала "Star Trek" анихилацията на веществото и антивеществото обясняваше работата на двигателя на деформацията. Но в реалността, както предполагат учените, залповото излъчване при стълкновении и взаимно унищожение на веществото и антивеществото ще позволи на кораба да развие скорост, близка до тази на светлината, обяснява Хокинг.

Професор Хокинг каза, че ли искал да вземе участие в по-обикновен космически полет."Не се страхувам от смъртта, но и не бързам да умирам. Следващата ми цел е да полетя в Космоса" - каза той. На 21 годишна възраст лекарите му откриват поражение на двигателните неврони и му дават само няколко години живот.

Хокинг сообщи на Daily Telegraph, че е предложил свой ДНК проект по разшифроване на човешкия генетичен код, за да могат учените да установят причините за неговото заболяване. Той казва, че то е разпространено също толкова широко, както и мултиплената склероза, но му се обръща по-малко обществено внимание.

"Аз съм един от малкото, преживели дълго време с тази ужасна болест и затова мой дълг е да привлека вниманието към нея."

-----------------

И Хокинг се побърка. А уж е най-великият жив физик...
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Нед Юни 24, 2007 11:18 pm

Хехехе, а този ускорител докато произведе очакваните резултати, ще допринесе съществено за глобалното затопляне (имайки предвид електрическата енергия, която консумира). Та таман ще станат резултатите и вече няма да имат значение.

Хм, от коя книга беше този цитат:
"Не можеш да спечелиш тази игра. Не можеш дори да завършиш наравно тази игра' ?
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Юни 25, 2007 8:59 am

@PtD: А остава ли друг избор освен да я спечелиш с финален спринт? Не знам дали ще стане, но друг избор има ли?

@Alien: Ти нещо не разбираш сериозността на ситуацията. Хокинг казва, че ТРЯБВА да стане така, иначе...
Само дето аз считам климатичните промени за главната опасност, а не астероиди...
Аватар
bikerider

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Пон Юни 25, 2007 9:29 am

bikerider написа:Само дето аз считам климатичните промени за главната опасност, а не астероиди...

:agree: само ние сме си виновни
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот PtD » Пон Юни 25, 2007 11:29 am

bikerider написа:@PtD: А остава ли друг избор освен да я спечелиш с финален спринт? Не знам дали ще стане, но друг избор има ли?

Ако си в пустинята, изтощен почти до смърт, и виждаш на 5 км от теб оазис, дали ще спринтираш за да го стигнеш?

П.П. а ако още малко нагодим към темата: на този оазис няма вода, а МОЖЕ БИ има карта на изворите на Марс. :^:
Последна промяна PtD на Пон Юни 25, 2007 11:31 am, променена общо 1 път
Аватар
PtD

Мнениеот Makintier » Пон Юни 25, 2007 11:30 am

http://www.vbox7.com/play:7aeb1525

ааааа гадноооо :crazy:
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

ПредишнаСледваща

Назад към Други