[quote="oVo"]
Бихте ли ми казали мнението си за тази вилка
http://www.rst.com.tw/English/Spec/09.htm. Доколкото разбрах с пружина и еластомер в едната тръба и въздушна касетка с възможност за регулиране на трвърдостта в другата. Цената и е 250лв. Как мислите заслужава ли си парите...и ще отива ли на един sprint Apollo:I
[/quote]
Аз карам с такава от спетмври 2002.
Предимства:
- Вилакта е лека, кам 1750 гр със стержена. Дължи се на магнезиевия корпус.
- Ако си вземеш въздушна помпа (50лв.) и заедно с регулажа на еластомера може да постигнеш каквато ти е кеф твърдост.
- Здрава е. Досега съм напавил сумати спускания, скокчета и не се е счупила.
- Лесна е за подръжка. Разглобява се лесно.
- Понеже е само със семерингове, трябва да се отбележи, че са много добри и не пускат вода и мрасотия навътре.
Недостатъци:
- Трябва да се смазва/почиства по-често. Да кажем един път на месец. То това си го казват и в упътването. То важи и за повечето други вилки. Макар аз да съм карал и повече време без смазване. Всичко зависи от това каде и как.
- През студено време вилката се втърдява. Аз сложих Маниту грес (20лв.) - силиконова и въпреки това не можах да спра процеса. На много студено и снежно ми се е случвало даже да стане почти твърда, но тогава не бях още с маниту греста така, че тази зима ще пробвам пак.
- Реалният и ход е 80 мм, а не 89, защото има 1 см обратен ход.
- Обратния ход не се регулира. Той се осигурява от 2 пръстенчета и един конус и трите от пореста гума. От многото лашкане с времето те си губят еластичноста и обратния ход става малко по-твърд. Пръстенчетата се къста, но лесно може да се заменят с ръчно направени. Проблема е да се подбере подходяща гума. Този проблем го имат почти всички вилки на RST с тази ситема за обратен ход.
- Тръбите на вилката са от анодизирана стомана а не от алуминий, както е например Aerosa BAS, HT моделите.
Като цяло мога да заключа, че е добра вилка за XC (става и за DH - но лек) за парите си. Аз я взех на 230 миналата година (беше с 30% остъпка). Тази година видях Gila AET за 165лв. магазина цена. Би трябвало Aerosata да е паднала като цена. Цената от 250 ми се струва малко много. Може би 200лв. би и прилягало по-добре, особено сега в края на сезона. Освен това какво се вклучва в цента? До колко гаранция ти поемат и т.н. Това са важни въпроси и ртябва да си ги утичниш.
Дано съм, помогнал малко

)