[quote="Admin"]
[quote="zar"]
стига бе, 206см при гуми 2,1 са малко според мен... те по книжката на компютърчето ми дават 210см при 26" х 2... а и това с тебешира ми се струва много неточно, все пак се търси точност до милиметри... аз си меря обиколката с въженце... ама ми е ясно, че 2 еднакви показания трудно ще се намерят де...
[/quote]
Zar, аз си меря всяка нова гума отпред и 2.1 винаги е давала 206см.
Не е нужно чак до милиметри да се стига - моите велокомпютри дори нямат въвеждане до мм, а само до см.
"Моят" метод (разбира се, не съм го измислил аз:D) смея да твърдя е доста прецизен и заради това, че позволява да се пресъздаде обиколката на гумата при умерен натиск върху нея, както е и при каране. Т.е. като натисна леко върху кормилото, обиколката се променя, обикновено с 1см. спрямо обиколката, измерена при ненатоварена гума. А 1см. понякога може да даде достатъчно отклонение. Все пак е важно като се мери, да не се натиска и твърде силно - тогава може да се получи отклонение в другата посока. Лек до среден натиск е достатъчен.
[/quote]
както и да е...
аз моята обиколка я меря при ненатоварена предница... все пак карам и по асфалт, и по чакъл, и из гората по разни шуми и треви, и навсякъде натоварването е различно...