Обичате ли животните??????

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот тучо чучо » Пет Юни 22, 2007 12:31 pm

lostrider@ написа: :peace: Харесваш ми ;)

А пък ти не ми харесваш - знаеш ли кой е този на аватара ти и какво е направил? Животните разбрахме, че обичаш, а хората мразиш ли? :crazy:
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 12:43 pm

тучо чучо написа:А пък ти не ми харесваш - знаеш ли кой е този на аватара ти и какво е направил? Животните разбрахме, че обичаш, а хората мразиш ли? :crazy:

Мдамммм...И си говорим някакви там работи..То се трябва да се говори нещо.
И все пак, да ти кажа, доста добре знам кой е този и доста добре знам какво е направил и какво не е..Споко, чел съм. Никой няма да отрече (включително и аз), че Сталин е бил доста емоционално осакатен..Ама според мене това не е тема на разговора. Пък ти прочети т'ва- онова и се радвай, че днеска не сме сички с мустачки и свастики по челата, и не бройм: айнцу- цвайнцу..ок? Лек ден!
Аватар
lostrider@

Мнениеот PtD » Пет Юни 22, 2007 12:46 pm

В повечето случаи животните убиват съвсем "хуманно": задушаване, смъртоносна инжекция, електро-екзекуция - все методи, които ние прилагаме за легално и хуманно умъртвяване на хора.

@halcor конкурентоспособен... но в един маааааааалък, маааааааааааалък отрязък от време :sonar:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 22, 2007 12:51 pm

lostrider@ написа: Пък ти прочети т'ва- онова и се радвай, че днеска не сме сички с мустачки и свастики по челата, и не бройм: айнцу- цвайнцу..ок? Лек ден!

Верно, че не сме, но за сметка на това 45 години ходихме по друга мода и броихме раз, два, трий ... ;) ...

Оп, извинявай, lostrider! Ти си от Перник, край закърмен в онзи светъл непорочен человеческий дух! ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот bluskanie » Пет Юни 22, 2007 12:54 pm

Кур за котките и за сталин. Да живеят автоматите за топла и СТУДЕНА минерална вода :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 12:57 pm

Sp3c7r3 написа:Билки? :bigeyes:

И още как. Ама друго си е да пия хапче против затлъстяване и да си подмокрям панталоните като пръднa, вместо просто да спортувам и да ям витамини... някакси по-престижно е според маркетинг-гурутата да си подмокрям панталона.
Само примитивните племена се лекуват с билки, а ние сме модерни хора, ерго трябва да плащаме на фармацевтичните корпорации...

Как ли пък не! :finger:

Edit:
@squat: сори :beer:
Последна промяна bikerider на Пет Юни 22, 2007 1:40 pm, променена общо 4 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Юни 22, 2007 1:00 pm

PtD написа:В повечето случаи животните убиват съвсем "хуманно":

Хуманно убийство няма. Въпроса е, "онова за целта и средствата". И kotka12, да, издевателства има и винаги ще има.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 1:06 pm

4getcredo написа:Верно, че не сме, но за сметка на това 45 години ходихме по друга мода и броихме раз, два, трий ... ;) ...

Абе да си призная, пак не си успял да вникнеш в това, което искам да кажа..И все пак ми се иска да се върнем към темата...
4getcredo написа:Оп, извинявай, lostrider! Ти си от Перник, край закърмен в онзи светъл непорочен человеческий дух! ;)

Ми, щом с това се опитваш да ми натриваш носа, не знам какво да ти кажа повече..Твърде елементарно..М? То за т'ва чалгицата се кутира бая в днешно време. Пък и доста поназнайваш за ПК..Да не си някъде отблизо, а? :rofl: :rofl:
Се тая..Peace, Братя!
Последна промяна lostrider@ на Пет Юни 22, 2007 1:09 pm, променена общо 1 път
Аватар
lostrider@

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 1:08 pm

Sp3c7r3 написа:издевателства има и винаги ще има.

Да, така е винаги ги е имало и винаги ще ги има колене на животни с цел производство на месо. Но се намесва оня (пост-)християнски морал, който твърди, че това е зло, издевателство и прочие, съответно се появяват такива откровено ТЪПИ филми, смесващи реалността с измишльотини. Не ми се дълбае кой го прави това и защо, то е на повърхността и се вижда с просто око.

Чудя се само някой дали би платил 20-30лева за кило месо отрязано от хуманно убито животно, приспано културно и заклано докато спи, за да не се отделят токсини в кръвта? Не нали? Искаме да е евтино - затова ядем соя с консерванти.

Относно кръвта и "жестокостта" - хулят ортодоксалните евреи за кашера - били кръвопийци, били жестоки с животните, а хората просто не искат да ядат токсините в кръвта на убитите животни. Обаче не, те са дяволи, те пият кръвта...

Та, който иска да яде месо от "хуманно" убити животни да си плаща за "хуманността". Самия факт, че няма такива производители на месо ми говори колко е голяма таргет-групата на искащите "хуманно" произведено месо. Ето тук е най-голямото лицемерие.

@lostrider: Само не ми казвай, че си чел Жуков, щото ще се смея много!

@PtD: малък е засега. след време току виж сме сменили хабитата.
Последна промяна bikerider на Пет Юни 22, 2007 1:15 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Юни 22, 2007 1:14 pm

@bikerider:
За изказването по темата: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот halcor » Пет Юни 22, 2007 1:16 pm

@kotka12:
Котките също убиват за удоволствие (или за трениране на рефлексите, не знам какво имат предвид, но е факт, че преследват плъх/буболечка/гадина някаква, играят си, убиват и не го ядат, може да са го правили и за да ми направят на мен удоволствие по тяхната логика. Имам наблюдения върху няколко поне. Известни са ми и нееднократни наблюдения как тероризират живи същества (и то доста жестоко) за отмъщение, въпреки, че нямат рационална полза от това) :) Но на мен ми е по-интересно да изследвам въпроса защо някои хора убиват за удоволствие (както и по принцип защо се държат така, както се държат). Съгласен съм, че смисъл от жестокост няма, дори само от рационална гледна точка, за*бавайки моралната.

@PtD:
Не можем да гадаем за големината на отрязъка от време, но наистина никак не е изключено човекът да се самоунищожи или да се пръкне форма на живот, която да го унищожи или всякакви там сценарии ;)
Не забравяй, че и растенията (маскирани отровни шипове могат да се възприемат като атака, нали?) и гъбите (заблудата на двойниците) също могат да убиват... и то не съвсем по "хуманни" начини. И все пак съм съгласен, че в повечето случаи го правят бързо... просто защото е по-ефективно, аз също съм почитател на ефективността.

И не споря с вас, наистина човекът най-много прибягва до жестокостти, но нека не се ограничаваме само до него, все пак. И е тъпо просто да гледаме какво прави и да се възмущаваме и да цъкаме и да протестираме. Аз не се възмущавам. Аз искам да знам защо. Когато човек знае "защо" от различни гледни точки има най-голям шанс да промени нещата както той иска :)

Edit: Обичам я тая убийца :)
Изображение
Изображение
Последна промяна halcor на Пет Юни 22, 2007 1:45 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
halcor

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 1:19 pm

bikerider написа:@lostrider: Само не ми казвай, че си чел Жуков, щото ще се смея много!

Ми "момчето" е било лудо.. :crazy:
То все някак трябва да се преживява..
Всеки има свободата да избира, ама другаря Йосиф не бил на това мнение ;) :rofl:
Последна промяна lostrider@ на Пет Юни 22, 2007 1:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
lostrider@

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 22, 2007 1:24 pm

lostrider@ написа:
4getcredo написа:Верно, че не сме, но за сметка на това 45 години ходихме по друга мода и броихме раз, два, трий ... ;) ...

Абе да си призная, пак не си успял да вникнеш в това, което искам да кажа..И все пак ми се иска да се върнем към темата...
4getcredo написа:Оп, извинявай, lostrider! Ти си от Перник, край закърмен в онзи светъл непорочен человеческий дух! ;)

Ми, щом с това се опитваш да ми натриваш носа, не знам какво да ти кажа повече..Твърде елементарно..М? То за т'ва чалгицата се кутира бая в днешно време. Пък и доста поназнайваш за ПК..Да не си някъде отблизо, а? :rofl: :rofl:
Се тая..Peace, Братя!

:offtopic:

Къде, как и с какво съм "вниквал" не можеш да знаеш. :D И защо "пак"? Не си спомням да съм "вниквал" в теб и преди!?

Носът си го натривай сам! Аз такива амбиции нямам :D [край на :offtopic:]
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот squat » Пет Юни 22, 2007 1:37 pm

@котка 12
Явно си много напред с психиатрията, щом от два поста ми постави диагноза...

Sp3c7r3 написа:Моля те, първо почети, после говори. Медицината отбелазва най голям напредък през войните (в частност хирургията). За втората бая имаш да четеш. Концлагерите не са цялата война.

Сподели, ако обичаш, за опитите върху хора (в и извън концентрационните лагери) и ползата от тях за медицината. Препоръчай ми литература, та да се пообразовам малко.

bikerider написа:
squat написа:Билки? :bigeyes:

squat не е писал такова нещо
Работохолиците са ми противни...
Аватар
squat

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 1:39 pm

@squat: извинения, поправено е, клипборда ми е изиграл номер :angel:
Аватар
bikerider

Мнениеот squat » Пет Юни 22, 2007 1:43 pm

:beer:
Аватар
squat

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 1:47 pm

Виждам, че темата се превърна в тотална боза. Всеки срещу всеки. Няма смисъл. Едва ли много хора са изпитали съчувствие към тия животни. Предимно се дискутира, че филма е манипулация, говори се за гъби и смачкани котешки глави...Идеята според мен не беша тая, но всеки различно тълкува, каквото си иска...И независимо от всичко, аз се приемам за пацифист и не разбирам грубото и БЕЗМИСЛЕНО насилие. Както каза halcor : "... Аз искам да знам защо....."
Никой не отрича (аз също), че и животните убиват, понякога доста брутално, не падам от Марс. Но когато видях усмивки на лицата на накои от тия "убиици", малко се замислих....
И все пак, ОБИЧАИТЕ ЖИВОТНИТЕ!
И разни тъпи изказвания от сорта, че аз обичам животните, а мрая хората, защото имам аватар на Сталин...ми се струват малко смешни. Явно и хумор нямат някои..Тогава ще кажа: ОБИЧАИТЕ СЕ! Satisfied???
Аватар
lostrider@

Мнениеот bobeca » Пет Юни 22, 2007 1:55 pm

Aз такива неща немога да гледам.Само мога да се питам как може да има такива хора :crap:
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 1:55 pm

И това, че съм от Перник, не знам за какво беше. Не искам да обиждам никого, но има хора от бая забутани крайща като Пали лула или Горно нанадолнище, които влизат в тоя сайт с някви цели. Пък са кво, да седнем заедно и да им се посмеем дружно? Ей така за спорта. Бахти, ше се смачкаме от смях. Няма що.
Аватар
lostrider@

Мнениеот Sp3c7r3 » Пет Юни 22, 2007 2:05 pm

bobeca написа:Aз такива неща немога да гледам.Само мога да се питам как може да има такива хора :crap:

Moже, може. Свиква се.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 2:09 pm

Аз пък като се науча да карам колело, ше се писта като луд и ше ви задминавам...И отзад на фланелката ми ше пише с ГОООЛЕЕЕЕЕМИ букви: "Пази се, от Перник съм и карам Голф!" :rofl: Ше видите вие, кой е от Перник!!! :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
lostrider@

Мнениеот PtD » Пет Юни 22, 2007 2:25 pm

Няма смисъл да се дискутира, причини да се вършат безобразия могат да се докарат от 1001 кладенеца. Който каквото иска - това прави. Куул. Накрая - всекиму заслуженото.

@bikerider, ще сменим хабитата, ще сменим. :D

@halcor, има определена разлика между метода на природата и метода на човека, с една камара особености, специфични за човека, което някак си го отделя като своеобразен връх в причиняването на страдания.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот lostrider@ » Пет Юни 22, 2007 2:28 pm

PtD написа:@halcor, има определена разлика между метода на природата и метода на човека, с една камара особености, специфични за човека, което някак си го отделя като своеобразен връх в причиняването на страдания.

:agree: :thumb: ....мдаммммммммм...
Аватар
lostrider@

Мнениеот squat » Пет Юни 22, 2007 3:01 pm

PtD написа:@halcor, има определена разлика между метода на природата и метода на човека, с една камара особености, специфични за човека, което някак си го отделя като своеобразен връх в причиняването на страдания.

:agree: Доколкото знам, единствено човекът има претенции да е по-висш от останалите живи същества, да има някаква духовна извисеност, да е връх на еволюцията и пр.
Аватар
squat

Мнениеот halcor » Пет Юни 22, 2007 4:00 pm

Уф, май няма смисъл да напомням за 11 божа заповед... а разлики има между всичко и всичко, то ако нямаше - нямаше да е интересно.
И аз принадлежа към класа 'човек' (може да съм се заблудил нещо :)) и не се считам за връх в причиняването на страдания. И кво правим? :dunno:
Съвсем други неща имах предвид, но whatever. Който е мазохист да има желание да гледа филми с мъчение на животни и да цъка с език "колко са жестоки хората" - да гледа. Аз съм мазохист и нямам такова желание.
Само ще пророня една сълза от състрадание за горките умиращи растения (в много, много по-големи количества от животните), отиващи си покрай жестокостта на хората, които мухат огромни количества зародиши (семки, кълнове - и аз съм един от тях) с наслада, и хората, които секат ужасно много гори като в същото време пищят колко много въглероден диоксид отделяли автомобилите (а истинските лайна някакси са на 2ро място) и съсипвали планетата по тоя начин.
Ей така, просто да се опитам да възстановя баланса с хората, които ронят сълзи за горките животни. И пак повтарям, за мен насилието е безсмислено.... в повечето случаи. Съвсем жестоко и демонстративно бих атакувал/убил водача на глутница какви да е същества, която ме заплашва (или някой покрай мен) за да ги стресна и да си увелича собствените шансове. Вече съм го правил доста пъти с бездомни кучета (но само ако не виждам по-рационален начин).

И да, растенията могат да чустват. Просто по-странно се контактува с тях. Нормално, много по-далеч са от нас по еволюционната верига от животните.
Аватар
halcor

Мнениеот kotka12 » Пет Юни 22, 2007 4:24 pm

@squat
нема нужда от психиатрия
знаеш ли какво е ревизионизъм???

@halcor
1.тая работа с котките и убиването не е баш така;)
2.тая работа с отровните гъби не е баш така
лек хинт: я се замисли кой на кого е двойник - ядивната на отровната или отровната на ядивната гъба;)
светна ли ти лампичката :idea:
3.тва черното гадже, дето си го снимал
нещо телефонче или координати имаш ли :D

няма кво да криете - сички сте пусилавъри :beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 4:28 pm

@squat:
Претенциите на човеците са напълно оправдани - човекът се отличава с едно от животните - само човек е способен да се откаже да лапне намереното на земята семенце и да го бучне в почвата, за да яде догодина десет пъти повече. Само човека е способен да жертва настоящето и да мисли за бъдещето. В тоя ред на мисли с възхода на консуматорското общество и консумеристкия синдром.... човеците намаляват все повече и повече, а броя на разумните маймуни каращи скъпи лимузини и летящи през мантинелите расте неотклонно. Какво да се прави... прогрес :spin:

А вие се чудите на какво се дължат жестокостите и катастрофите - ми на това. На постепенното и неуморно отлюспване на ония "жалки" сто хиляди години еволюция на човеците. Дотам води принципа на удоволствието. И не мисля, че нарушавам 11-тата заповед.
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пет Юни 22, 2007 4:44 pm

@kotka12
Това сивото гадже, дето съм го снимал живее у къщи и е свободна и не обича да я наричат "гадже", предпочита "принцеса", защото е расова - руска синя. Hint за сваляне: обича риба, като види такава и очите и стават на грамофонни плочи :) И доста пъти съм я наблюдавал как убива животинки, може и да го прави щото и влизат в територията. Ама ако беше само за това... едва ли щеше да си играе с тях и да ги мъчи, преди да ги убие, така едва ли дава урок на някого ;) Абе страстна палавница е, пада си по BSDM :D
А иначе си прав, че може неотровната гъба да се преструва на отровна за да се пази, трябва да се провери еволюционно кое е първо :)

@bikerider:
Сигурно средата предразполага към конвертиране на човеците към "разумни" маймуни. Остава да разберем механизма на някакво фундаментално ниво и как да го манипулираме ;) Не, че се знае какво ще последва ако има по-малко маймуни и повече човеци, ама ей така за зарибявката ;)
Аватар
halcor

Мнениеот squat » Пет Юни 22, 2007 4:52 pm

@kotka 12
Знам, знам.
Знам и че Циклон-Б бил използван за "обезпаразитяване" щото не бил достатъчно токсичен да умъртвява.
Знам кой е и Дейвид Ъруин.
И телевизора знам откъде се включва.

@bikerider
Тук пак опираме до дефиниции... Сега пък трябва да намерим дефинция на "човек".
Аватар
squat

Мнениеот bikerider » Пет Юни 22, 2007 4:56 pm

:offtopic:
squat написа:Сега пък трябва да намерим дефинция на "човек".

Доста парлив въпрос. А дефиницията на човек се мени според конюктурата. Това което написах е класическата дефиниция на разумен човек от солидната модерна епоха. Разбира се, че с възхода на течния постмодернизъм дефиницията ще се промени. Но природните реалности остават. Да видим как природата ще се отнесе към нашите дефиниции в следващите 50-100 години.

Ако си гледал Вавилон 5, там нещата са поставени кристално ясно.
Дефиницията на "човек" от солидната епоха с две думи: Кой си ти?
Дефиницията на "човек" от постмодерната епоха с две думи: Какво искаш?

@halcor: Механизма е ясен дори на фундаментално ниво. Само дето е мнооого строго охраняван от едни много големи батковци.
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Други