Каква е разликата на различните дерайлори [оптегаичи]

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Каква е разликата на различните дерайлори [оптегаичи]

Мнениеот group » Съб Юни 23, 2007 5:26 pm

Каква е разликата на различните дерайлори [оптегачи].Че гледам в магазина един хубав пластмасов оптегач за 6 лв а желязните достигат до 15лв.По един и същ ли начин се регулират.Гледам само външния дизайн. Този пластмасовия от 6 лв много ми хареса. Какви са недостаците на евтините дерайлори[оптегачи].Питам ви вас че в магазина е няква жена и ништо не разбира.
group

Рейтинг: 1200

Мнениеот ACID BURN » Съб Юни 23, 2007 5:32 pm

ами те са направени предимно за градско каране.Не са предвидени за яко натискане.А пък пласмасата си е пласмаса какво и да е тя.А за железните (те са направени от стомана може и да бъркам) и са мн тежки и още мн. ама нямам снимки, за да ти покажа, но в общи линии лесно се чупят и износват.Сега това като го казвам да не си помислиш че са лоши итрябва да даваш мн пари за оптегач.Просто не са добри за планински колоездене иначе всеки дерайлеор е предвиден да издържа дълго.
;)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот PtD » Съб Юни 23, 2007 5:45 pm

Чети в ЧЗВ! И на сайта има хубави статии.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот X3MIST » Съб Юни 23, 2007 8:01 pm

PtD е прав. Първо ползвайте търсачката и се напрегнете малко да намерите това, което ви трябва преди да пускате нова тема. За точно този въпрос с дерайльорите има писано и в статиите и в ЧЗВ.
Евтиното си е евтино и нищо не може да го промени. ПласТматов оБтегач (научете се да пишете грамотно) е глупаво да си взимаш, защото вероятността да се повреди е огромна. Особено ако не превключваш правилно скоростите.
Последна промяна X3MIST на Съб Юни 23, 2007 8:02 pm, променена общо 1 път
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Re: Каква е разликата на различните дерайлори [оптегаичи]

Мнениеот JoK3rA » Съб Юни 23, 2007 8:02 pm

group написа:Каква е разликата на различните дерайлори [оптегачи].Че гледам в магазина един хубав пластмасов оптегач за 6 лв а желязните достигат до 15лв.По един и същ ли начин се регулират.Гледам само външния дизайн. Този пластмасовия от 6 лв много ми хареса. Какви са недостаците на евтините дерайлори[оптегачи].Питам ви вас че в магазина е няква жена и ништо не разбира.

На първия ми "бегач", преди около 7-8 години (бил съм 2-ри клас) бях със пластмасов обтегач, чупих го 8 или 9 пъти ... :popcorn:
Аватар
JoK3rA

Рейтинг: 1447

Назад към Веломеханик