вело_маршрут Созопол-Резово

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

вело_маршрут Созопол-Резово

Мнениеот vrab » Нед Юни 24, 2007 10:51 am

Здравейте,
Прочитайки различните теми, виждам, че доста сте на Ти с маршрути из Бг. Дали някой е минавал по маршрут Созопол-Резово и най-вече има ли начин да се избегне движението по асфалт, т.е. има ли обиколни маршрути. Мислим лятото да направим излет с колелета дотам и да разгледаме тази част на Черноморието, докато я има!
Миналата година изминахме маршрут от Бургас до Варна - беше страхотно, но не бяхме добре подготвени. Оказа се, че има доста черни пътища. Изключение е само около 5 км между Обзор и Бяла - много кофти. Но иначе си заслужава! Мога да го опиша, ако някой проявява интерес.
Не сме луди колоездачи, но идеята да си на колело, а не в колата, я приветствам и поддържам!
Благодаря на всички предварително за съдействието.
vrab

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Нед Юни 24, 2007 11:15 am

Не знам дали има път извън асфалта, но ако няма, в никакъв случай не тръгвай там по асфалта. Пътят е ужасно неподходящ за колоездене.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Нед Юни 24, 2007 11:25 am

Пътя е много тесен, но има отстрани банкет около метър, който ще послужи идеално за велоалея. Би имало проблем при разминаване на две коли и същевремено си там. Според мен става за въртене...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот vrab » Нед Юни 24, 2007 11:42 am

наистина пътят е доста тесен и много натоварен! Затова и питам за обиколни маршрути - през ниви или горички:)
vrab

Мнениеот mulltex » Пон Юни 25, 2007 11:55 am

Здравей, преди около 5 години минах пътя - Бургас - Китен. В частност участъка който те интересува и мога да ти дам упътване е Созопол - Китен. Дължината е около 40-45км и спокойно се минава за около 3 часа с мотаене в градчетата по пътя. Част от пътя е извън натовареното шосе.
-- тръгвате покрай централния плаж на Созопол и продължавате направо (това е пътя по който се движи "влакчето - едно тракторче с няколко ремаркета" за Дюни)
-- Малко преди Дюни се излиза на главния път
-- Продължавате да карате внимателно (заради няколко остри завоя) по него, като отляво ви е морето а отдясно има някакъв резерват - някакви блата. Отсечката е доста права и дълга
-- В един момент пътя прави десен завой - НО вие продължавате направо - карате по стар на места пропаднал път - след около 5 км излизате на централния път близо до река Ропотамо
-- Мотаете се и снимате :)
-- след това следва тесен и леко стръмен път през гора (точно след моста на Ропотамо)
--стигате до Приморско - отбивате се към градчето и преди да влезнете в него има голямо кръстовище с бензиностанция - направо е към центъра, а на надясно е към Китен - където почти няма никакво натоварване....

От там нататъка трябва да търсете пътя....
Възможно е някъде да са изникнали нови отбивки и хотели - не знам, не съм минавал скоро натам :)

а с велосипед от Бургас до Созопол е 90% извън натовареното шосе...

Пожелавам ви безавариино и приятно каране :agree:
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот vrab » Пон Юни 25, 2007 12:26 pm

Много благодаря за информацията. С повече внимание мисля, че ще се получи!
:)
vrab

Мнениеот bluskanie » Пон Юни 25, 2007 12:50 pm

Само да кажа, че пътя до Китен е добър. Проблема идва след това, където едва се разминават две коли и винаги настъпват банкета, където евентуално ще бъде колоездача...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Юни 25, 2007 12:52 pm

bluskanie написа:Само да кажа, че пътя до Китен е добър. Проблема идва след това, където едва се разминават две коли и винаги настъпват банкета, където евентуално ще бъде колоездача...

... а банкетът е 10 сантиметра по-ниско от асфалтовата част и ако някоя кола стъпи на него, след това не може лесно да се върне лесно на платното. Говоря за участъка Ахтопол-Синеморец.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пон Юни 25, 2007 1:07 pm

Преди месец бях на разходка до Ахтопол и по пътя срещнах 2 групи колоездачи, в едната бяха 5-7, другата беше 10-13 човека, акто и отделни такива. Разминаването с групите не беше особено приятно, защото макар да се движеха перфектно (бяха си с екипи, каски... и знаеха как да карат), без да ми правят изненади, просто условията от към път и видимост бяха ужасни, както сам си се убедил, а и всички са единодушни в това менние (най-накрая) :beer:

Та останах с впечатлението, че се кара в този район и лесно би могъл да намериш компания, която освен асвалтовия път, предполагам знае и други ;)

Да предупредя, че си е бало мамата от кърлежи, поне преди месец, когато бях там, само за 3-4 мин от тревата покрай пътя, кучето "хвана" 8 на едното и 14 на другото ухо, да не казвам, че преди да усетим какво става и от къде се взимат по пътя изхвърких още поне 6-7.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот vrab » Пон Юни 25, 2007 2:27 pm

Виждам, че доста хора са минавали по асфалтовия път:) Сега остава да намерим някой, който все пак се е пробвал и по черни пътища. Кофти е да се криволичи с колело, а край теб да профучават с по 120-130 км/ч. Лошо е и за шофьори и за колоездачи.
Притесняваме факта, че ще има заблатяване наоколо, че има рекички на места, а и големи такива и за това е риск да не се знае нищо и сам да се тръгне. Иначе няма лошо да се цепи през нецивилизовани места. Няма и свестни карти - оказват се само централни пътища:(. Ако знаете карти, ще е много полезно за всеки!
vrab

Мнениеот did » Пон Юни 25, 2007 2:46 pm

В "Други" има тема за туристически карти:

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=16633

Конкретно за този район може да си изтеглиш оттук

http://www.topomaps.ru/europe/bulgaria.shtml

картите с номера K-35-068-1.tif, K-35-068-2.tif, K-35-068-3.tif и K-35-068-4.tif. По картите има разни пътечки. Доколко са проходими за колело, ще трябва сам да провериш ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пон Юни 25, 2007 3:35 pm

И после да споделиш, че мисля скоро и аз да ходя да повръткам в тези райони ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Назад към Мероприятия - архив