Какво правите когато...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Какво правите когато...

Мнениеот GECKO » Чет Юни 28, 2007 9:44 pm

не разбирате кой-знае колко от линуск, а си вземете лаптоп (Acer Travelmate 5310) със Linpus версията на въпросната операционна система?

Ето как процедирах аз:

1. Опит с директен инстал на уин от цд - неуспещен - не се разпознава партишъна
2. Опит за изчистване на лин-а под лин - неуспешен - това не ще само да си занули харда
3. Опит за изтриване на MBR на харда - образно успешен - самата операция се изпълни успешно, но не помогнЪ:
4. Опит отново с уин ХР - неуспешен - не открива хард диск

ОТГОВОРА и РЕШЕНИЕТО на всички тези проблеми:

"Windows just got better!" *

:rofl: :rofl: :rofl:

*Някои от вас са млади и никога не са виждали този надпис, но....

:rofl: :rofl: :rofl:

НЕ ИЗДЪРЖАХ!!!! РАБОТИ!!!
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 28, 2007 10:10 pm

Мначи, аз си купих подобен лаптоп преди двам месеца (Acer Aspire) със същия Linpus Linux. РъгнАх дискот с win-от, дадох му един хубав формат да напраи, сцепих диска на две и си инсталнах fresh new copy. Никакви проблеми нямах. :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот GECKO » Чет Юни 28, 2007 10:11 pm

bluskanie написа:Мначи, аз си купих подобен лаптоп преди двам месеца (Acer Aspire) със същия Linpus Linux. РъгнАх дискот с win-от, дадох му един хубав формат да напраи, сцепих диска на две и си инсталнах fresh new copy. Никакви проблеми нямах. :)

Мадафака ненам за тебе, ама тоя лаптоп тук определено не иска да вижда... уиндоус
Аватар
GECKO

Мнениеот bluskanie » Чет Юни 28, 2007 10:17 pm

ем ненам, не разбирам, мое ли диска ти да е говнян? Ил да не си си настроИл биОсот да бутва (ако въобще има отношение към въпросу)

Ся се сещам, че дискот не беше enable от биОсот и се наложИ да го enable-вам мануал...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот GECKO » Чет Юни 28, 2007 10:20 pm

bluskanie написа:ем ненам, не разбирам, мое ли диска ти да е говнян? Ил да не си си настроИл биОсот да бутва (ако въобще има отношение към въпросу)

Ся се сещам, че дискот не беше enable от биОсот и се наложИ да го enable-вам мануал...

Ахаха мадафака сега гледам как.... windows just got better диска е наред :bowdown: :rofl: :bowdown: :rofl:
Аватар
GECKO

Мнениеот RAM-FR » Чет Юни 28, 2007 10:23 pm

Хммм.. и аз съм имал работа с един такъв .... нямах проблеми с качването на ВИН-а ...... нооо тъй като не бях погледнал как е разделян диска в последствие се оказа че системния е 1,5-1,8 Гб и стана много весело защото нищо повече не можеше да се инсталира поради липса на място ........ решението ..... нов формат с ново разделяне на ХДД-а и пак инст и си ...............
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот bikerider » Пет Юни 29, 2007 9:40 am

RAM-FR написа:нищо повече не можеше да се инсталира поради липса на място ........ решението ..... нов формат с ново разделяне на ХДД-а и пак инст и си ...............

Малеееии :bigeyes::bigeyes::bigeyes:
Е така е, който нема Partition Magic има ръце :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот JK » Пет Юни 29, 2007 1:00 pm

GECKO написа:......ама тоя лаптоп тук определено не иска да вижда... уиндоус

че то това си е за радване бре :D
;)

Edit
освен ако не си някой лют геймър :)
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот ilinkolov » Пет Юни 29, 2007 1:47 pm

1. Дръпни си едно хвирене (Hiren's Boot CD)
2. Записваш
3. Бутваш и пускаш партишън мениджър по избор
4. Триеш всичко и си готов за "just got better"

ПП: Все пак си остави 5-10ГБ за едно линуксче :beer:
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот EmZo » Пет Юни 29, 2007 8:46 pm

bikerider написа:
RAM-FR написа:нищо повече не можеше да се инсталира поради липса на място ........ решението ..... нов формат с ново разделяне на ХДД-а и пак инст и си ...............

:agree: :agree: :agree:

Имам бутващ диск на нортън, който включва и Партишън Меджик. Просто го бутваш (първо у ЦеДе Ромъ:D) и си оправяй партишъните така че да могат да се гледат с Бозата - NTFS само не помня по-важното Primary или Logical виждаше бозъта)

Хах ти тва сигурно си го знаеш де. :D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот kapitango » Пет Юни 29, 2007 11:35 pm

ilinkolov написа:1. Дръпни си едно хвирене (Hiren's Boot CD)
2. Записваш
3. Бутваш и пускаш партишън мениджър по избор
4. Триеш всичко и си готов за "just got better"

ПП: Все пак си остави 5-10ГБ за едно линуксче :beer:

По добре да ползва Партишън Меджик (има ги него в Хиренса) за да си форматира диска на Фат32 или NTFS. Даже за предпочитане е и да го раздели на поне два дяла, като остави за Уиндолса не повече от 10Гб.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Рейтинг: 1200

Мнениеот GECKO » Пет Юни 29, 2007 11:48 pm

Дисковете бяха форматирани с FAT32 и проблема не е в това, разберете, тръгна Windows 98, но ХР не открива хард диск. В момента върви Kubunto безпроблемно и... утре ще го мисля.

Лека!
Аватар
GECKO

Мнениеот EmZo » Съб Юни 30, 2007 12:09 am

Ааа да бе, зацепих аз също попадах на подобен проблем.
Влез в Биоса и изклчи САТА-та на харда, така ми тръгна на мен, някви защити ала бала...
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот GECKO » Съб Юни 30, 2007 8:00 am

EmZo написа:Ааа да бе, зацепих аз също попадах на подобен проблем.
Влез в Биоса и изклчи САТА-та на харда, така ми тръгна на мен, някви защити ала бала...

Няма такава опция в биоса на гадния лаптоп :dunno:
Аватар
GECKO

Мнениеот bluskanie » Съб Юни 30, 2007 11:38 am

VISTA!? :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Съб Юни 30, 2007 11:53 am

bluskanie написа:VISTA!? :D

The New Style baby! :rofl:
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот killvanrea » Съб Юни 30, 2007 3:33 pm

Ми според мен форматирай всчко и инсталираи уин или дай 10 15 лева на някои които разбира да ти го оправи
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот Мъро » Съб Юни 30, 2007 4:06 pm

Да дадеш на някой да ти инсталира Windows срещу заплащане... това не е ли срамно? :D
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Antares » Съб Юни 30, 2007 4:56 pm

Дори еретично!
Това все едно да си платя за търсачката на датата, или да си платя мирката...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот GECKO » Съб Юни 30, 2007 4:58 pm

killvanrea написа:Ми според мен форматирай всчко и инсталираи уин или дай 10 15 лева на някои които разбира да ти го оправи

Баси до сега на мен ми даваха 10-15лв за да орпавя уин-а :bigeyes:
Аватар
GECKO

Мнениеот crs. » Съб Юни 30, 2007 5:51 pm

Във почти всеки един сервиз ще ти го оправят за 5-10лв :beer:
SlipKnot-WAIT & BLEED.SLIPKNOT MUSIC TEAM-CrS,CN,SHS,Shadow. http://www.youtube.com/watch?v=_gcWAb5Dvz4 Изображение
Аватар
crs.

Рейтинг: 1200

Мнениеот X3MIST » Съб Юни 30, 2007 6:28 pm

Аз имам едно просто обяснение. Ако хард диска ти е SATA. Няма да стане. Windows ХР няма драйверите. При инсталацията трябва да натискаш F6 ако не бъркам. Когато те пита за драйвери за RAID. След това трябва да имаш USB флопи и да му сложиш дискета със съответните драйвери, взети от сайта на производителя на лаптопа. Май има вероятност да стане и с флаш памет на USB, но не мога да кажа със сигурност. Поне в сервиза, в който аз работех това се правеше. Иначе няма просто да го подкараш. Най-добре в сервиза да ти го направят. За тях няма да е проблем, но ще платиш нЕкой лев. Ако обаче хард диска ти не е SATA, тогава не знам какво може да предизвика това.
Дано съм ти помогнал. Ако е така ще се радвам.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот EmZo » Съб Юни 30, 2007 6:30 pm

GECKO написа:
EmZo написа:Ааа да бе, зацепих аз също попадах на подобен проблем.

Няма такава опция в биоса на гадния лаптоп :dunno:

Хмм, странно ако хард диска е със САТА, би трябвало да го има, разгледай хубаво. При преинсталирането на лап топа на една колежка (никга не е слаган линукс) ми се появи същия проблем, след като успешно бутнах - сетъпа тръгна, но като дойде ред за проверка на партициите, прости ми каза че според бозата този лап топа няма хард диск :bigeyes:. Влязах в биоса и дезактивирах сатата, като при дезактивирането ме предупреди, че имало някаква връзка с лицензирания софтуер и можело да имам проблеми без САТА (това го казвам по спомен), приех, сейвнах и всичко си тръгна както си му е реда.

ЕДИТ:
Хах, пишката ми вече е закръглена на 1000 :)
Последна промяна EmZo на Съб Юни 30, 2007 6:38 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот ddevil » Съб Юни 30, 2007 6:31 pm

crs. написа:Във почти всеки един сервиз ще ти го оправят за 5-10лв :beer:

Въпросът е защо да дава тези пари след като може да си поиграе малко хем да понаучи нещо хем да си се поизнерви е така за спорта и да си го направи сам и да е доволен от себе си накрая.Ако вече тва не е помогнало,той е изключително разочарован от себе си и своите умения е тогава има право да отдели тая сума,да преглътне самочувствието си и да го остави някъде "истинските" хора да му "оправят" лаптопУ :)

Успех!
If the milk turns out to be sour, i ain't the kind of pussy to drink it
Продавам: Рамка Giant Faith + Fox DHX5.0 + още доста части или цяло колело
Аватар
ddevil

Мнениеот GECKO » Съб Юни 30, 2007 8:01 pm

crs. написа:Във почти всеки един сервиз ще ти го оправят за 5-10лв :beer:

Във повечето сервизи има по-ниско кфалифициран персонал от мен, а около мен имам достатъчно грамотни хора да ми го оправят, ако беше поправим проблем. Темата я пусах защото ми беше забавен факта, че може да тръгне 98 а ХР не. Смятам, че съм проверил всички опции, а и колегите са проверили каквото аз съм пропуснал, а лаптопа работи със линукс (и така му трябва) и Windows няма да му трябва, а в краен случай ако потрябва нищо не пречи да се подкара през лин-а.

@ddevil - никога не е било въпрос на самочувствие, и мога да ти кажа, че 20 минути след като докарах до стадий на отчаяние, успях да отчаям и 2-ма системни администратори и 2-ма младежа съпорт ;)

Edit: и един уебмайстор се пляскаше по челото :D

В началото беше забавно, но когато чатерите се включиха ми стана тъпо че пуснах темата.

Windows just got better, и даже по бетър тхан дхъ ню уан.

Този лаптоп няма да види никога продукт на "малкомек" и няма да съжелявам за това :D
Аватар
GECKO

Мнениеот ilinkolov » Съб Юни 30, 2007 8:17 pm

В такъв случай от BIOS-а, сменяш режима на SATA-та. Да се праи на IDE. Тъпото е, че в различните BIOS-и е кръстено различно. От ЕичПи му викат "SATA Native Mode". Ако наистина няма такова, ти остава варианта с драйвер за контролера дето го каза X3MIST.
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот GECKO » Съб Юни 30, 2007 9:08 pm

ilinkolov написа:В такъв случай от BIOS-а, сменяш режима на SATA-та. Да се праи на IDE. Тъпото е, че в различните BIOS-и е кръстено различно. От ЕичПи му викат "SATA Native Mode". Ако наистина няма такова, ти остава варианта с драйвер за контролера дето го каза X3MIST.

При всички положения има натив-а, щом 98 върви а и по същата причина на ХП не би трябвало да му трябва драйвър. Друг е въпроса, че няма флопи за да се сложи драйвърче по време на бут-а :D
Аватар
GECKO

Мнениеот RAM-FR » Съб Юни 30, 2007 9:26 pm

EmZo написа:
bikerider написа:

:agree: :agree: :agree:

Имам бутващ диск на нортън, който включва и Партишън Меджик. Просто го бутваш (първо у ЦеДе Ромъ:D) и си оправяй партишъните така че да могат да се гледат с Бозата - NTFS само не помня по-важното Primary или Logical виждаше бозъта)

Хах ти тва сигурно си го знаеш де. :D

Вярно че изобщо не съм се сетил за този вариант но действието се развиваше на една вила БЕЗ интернет и единствения софтуер който носех беше ХП инсталационно и Офис ;)
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Мъро » Нед Юли 01, 2007 2:03 am

Като се зарежда инсталацията на XP-то, има вариант да инсталираш драйвери "third-party RAID" (карам по памет). Пробвай какво се крие там...
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот GECKO » Нед Юли 01, 2007 8:39 am

Мъро написа:Като се зарежда инсталацията на XP-то, има вариант да инсталираш драйвери "third-party RAID" (карам по памет). Пробвай какво се крие там...

Явно не си я ползвал, иначе щеше да знаеш, че там е момента със флопито, което го нямам и в което трябва да сложа драйвърите за RAID/SCSI или какъв да е друг контролер, за който от производителя на лаптопа не са осигурили драйвъри ;)
Аватар
GECKO

Следваща

Назад към Бла - Бла