от Admin » Сря Юли 04, 2007 11:11 pm
от Admin » Сря Юли 04, 2007 11:11 pm 

Не, Миро, не съм над нещата, нито пък се поставям над някого и съвсем не ми е приятно, че трябва изобщо да водим подобни разговори и да царят такива отношения между различните хора във форума. И не, не съм забравил колко голям е приносът ти към този форум, а и не само към него. Но не съм забравил и това, че ти си човекът, към когото през годините са правени най-много реверанси и затваряния на очите за нарушения на правилата и немалко критики съм отнесъл за това, напълно основателни. 
Беше време, когато такова положение се приемаше, когато хората във форума се познаваха повече и по-лесно преглъщаха някоя и друга остра приказка. Само че, след като системно в последните години почти всички "стари потребители" настояваха за затягане на контрола, за все по-строги мерки срещу едни или други форумни "вредители"... ами няма как правилата да са строги за едни, а слепи за други. Не може да искаш да се хващам за един пиксел, а да очакваш да оставям непокътнати твои псувни и обиди към не един и двама... За теб може и да е лесно да нарушаваш демонстративно правилата, ти имаш възможност да избираш дали да си "добър" или "лош". Аз обаче нямам голям избор за поведение, когато съм в качество, в което се очаква да следя за спазването на правилата от всички и да действам еднакво строго, без да деля хората на "свои" и "други". За съжаление, въпреки че отлично разбираш всичко, което съм казал дотук, ти си решил, че аз или някой друг трябва да е "виновен" за това, че с повечето хора във форума вече нямаш какво да си кажеш или не искаш да го направиш. Така че не знам кой над какво и над кого е.
			Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.