08.07.07 Горско каране във варненска околия

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

08.07.07 Горско каране във варненска околия

Мнениеот RunningWild » Чет Юли 05, 2007 11:24 pm

Здравейте маняци! Неделния ден ще предложи добро време за каране и няма да е лошо да се възползваме от това ;) Така... по темата: карането ще е предимно горско и ще падне мъжко каране, уверявам ви :agree: Дължината на маршрута ще е грубо 55км. (общо), той е начертан на снимката долу :deal:
Изображение
Ще се опитаме да следваме маршрута, но отклонения не са изключени, все пак е гора и знае ли човек... :dunno: Целта ни няма да бъде да стигнем с. Калиманци, а просто ще се движим в такава посока, предимно гората ще ни води ;) Маршрута не е лек, имайте го предвид, на места е доста вероятно да има и бутане, но за сметка на това спускането (връщането) ще бъде адреналинско! Когато се наложи ще има спирания естествено, няма да се пУашите.
Препоръчително:
-Носете си храна, която да ви стигне поне за 2-3 часа.
-Чешми има в гората, но не разчитайте на тях и си вземете необходимите количества.
-Пукането на гуми няма да е рядко явление - помислете и за това (рез. гуми, лепенки, лепила и т.н.)
-Инструменти (вие си знаете какво)
Ще се чакаме в 09:00 на "Пикадили" Младост като ще изчкаме закъснелите 15-20мин. Тръгването ориентировъчно трябва да се осъществи към 09:30, за да не хващаме големите обедни жеги. ;)
Това е за сега, ако има промени (надявам се да няма) ще пиша в тема. Дано се съберем повече и да направим изживяването незабравимо ;)
We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Рейтинг: 1278

Мнениеот nihiliath » Чет Юли 05, 2007 11:30 pm

ииииииии. Идиално. Няма да закъснявам близко е до нас ;) Ако някой има вътрешни резервни гуми в повече да вземе за всеки случай. При мен ги е хванала липсата :)
nihiliath

Рейтинг: 1220

Мнениеот RunningWild » Чет Юли 05, 2007 11:33 pm

Абе и с пълнеж ще караме ако се наложи, няма страшно ;)
We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Мнениеот par4ok » Чет Юли 05, 2007 11:36 pm

Агргргр ... на работа съм в неделя.Много кофти еи .... а ми се караше там с колелото.Пф кофти тръпка.Ако има каранки понеделниците или срядите бих се включил.Неделята само следобед ми е свободна. :(!:
par4ok

Рейтинг: 1200

Мнениеот ALEX » Чет Юли 05, 2007 11:46 pm

:agree:
Колоезденето в града уврежда сърцето
http://www.varnacity.info/search.php?pa ... w&nid=1800
Маска за колоездене против вредни газове?Kъде се продава?|Велосипед за всякакъв терен?
Аватар
ALEX

Рейтинг: 960

Мнениеот Brat4eda » Пет Юли 06, 2007 6:29 am

Така като гледам и аз ще дойда!
Дано да няма вятър като вчерашния.
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот milestone » Пет Юли 06, 2007 8:36 am

9.30 не е ли твърде късно?. Щото жегите напоследък са наистина неприятни.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот atanas2d » Пет Юли 06, 2007 10:53 am

Cool man :D
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Мнениеот X3MIST » Пет Юли 06, 2007 11:10 am

Я да се включа и аз в коментарите. Ако караме най-вече из гората 9 часа не е много късно. Все пак сянката е преобладаваща. И съответно температурата е по-ниска. Жегите иначе са почти сигурни. Вятъра ще спре днес (петък). За събота и неделя няма да е ветровито, но ще е доста по-топло.
И аз ще съм на линия. Предполагама и RAINman ще дойде. Дано успея да го накарам да не си забрави фотоапарата този път, че моя е голям и малко по-труден за носене при такова каране.
Прогнозата за времето в неделя можете да видите тук, като подробностите вече се появиха за ранните часове на деня, а по-късно днес ще има за целия неделен ден.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот 6tasliv4o » Съб Юли 07, 2007 8:57 am

Тъй както ми го описахте терена ще да е некъф :crazy: СУПЕР! Зимам колелото и съм с вас! Сигурно ще закъснея, но ще се вместя в петнайсетте минити дето ще ни изчакате(нас закъсняващите) :D

Носете си каските !!! Гъзарията е супер нещо, но се пак безопасността на първо място !!! ;)
Аватар
6tasliv4o

Мнениеот RunningWild » Съб Юли 07, 2007 12:54 pm

6tasliv4o написа:Тъй както ми го описахте терена ще да е некъф :crazy: СУПЕР! Зимам колелото и съм с вас! Сигурно ще закъснея, но ще се вместя в петнайсетте минити дето ще ни изчакате(нас закъсняващите) :D

Носете си каските !!! Гъзарията е супер нещо, но се пак безопасността на първо място !!! ;)

Точно така! :agree:
Аватар
RunningWild

Мнениеот atanas2d » Съб Юли 07, 2007 5:29 pm

Между другото вчера минах през тоя магазин:

Макс ен Василев и сие
ул."Райно Попович" 6А

И там един човек на име Здравко (май че беше шефа) ми каза, че се занимава доста сериозно и организира състезания и т.н. и каза, че те в неделя (утре) щели да ходят да на плаж до хижа Черноморец ( малко след Ветеран) и каза ако искаме да дойдем, ама аз му казах, че вече имаме уговорка за Калиманци...

Както и да е, може някой път и с тях да отидем ако искате - те изгжедат доста големи маняци там :)...

До утре пред Пикадили Младост в 9 ч...
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Мнениеот Ozzie » Съб Юли 07, 2007 6:12 pm

Магазина се казва "Устрем". ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот dido85 » Съб Юли 07, 2007 8:08 pm

По предварителни изчисления бая хорица ставаме за утре. Дано само да намерим най-арните пътеки :bowdown: .
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот RunningWild » Съб Юли 07, 2007 8:44 pm

atanas2d написа:Между другото вчера минах през тоя магазин:

Макс ен Василев и сие
ул."Райно Попович" 6А

И там един човек на име Здравко (май че беше шефа) ми каза, че се занимава доста сериозно и организира състезания и т.н. и каза, че те в неделя (утре) щели да ходят да на плаж до хижа Черноморец ( малко след Ветеран) и каза ако искаме да дойдем, ама аз му казах, че вече имаме уговорка за Калиманци...

Както и да е, може някой път и с тях да отидем ако искате - те изгжедат доста големи маняци там :)...

До утре пред Пикадили Младост в 9 ч...

Познавам лично въпросния Здравко и наистина може да покараме някой път с тях, няма лошо ;) ... но ще видим кога... той е свободен само през почивните дни, а не само тогава се получават най-взривяващите карания ;) До утреее, маняцииии :hbang2: :hbang2: :hbang2:
Аватар
RunningWild

Мнениеот Brat4eda » Съб Юли 07, 2007 10:19 pm

Аз накрая реших да ходя с бат' Ви Здравко :)
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот RunningWild » Нед Юли 08, 2007 5:51 am

Brat4eda написа:Аз накрая реших да ходя с бат' Ви Здравко :)

Еми... здраве да е! :beer:
Аватар
RunningWild

Мнениеот Ozzie » Нед Юли 08, 2007 7:30 am

Brat4eda написа:Аз накрая реших да ходя с бат' Ви Здравко :)
Заради мадамите от клуба по танци, нали? Мръсник! :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 11:19 am

Така карането ще е по-стимулиращо! :eyebrow:
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Мнениеот RunningWild » Нед Юли 08, 2007 3:48 pm

Е те такоа каране немаше!!! :crazy: Петима потрошени... над 10 рани... :crazy: аве лудница! :hbang2: Аз не знам кога ще се възстановя, но трябва да е скоро :crap:
Аватар
RunningWild

Мнениеот VeNoMcho » Нед Юли 08, 2007 4:15 pm

Който кара яко, яко и пада :agree:
Born to be free on the road *_*
Аватар
VeNoMcho

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 4:18 pm

Лошо! Ама няма как, Extreme като се кара, има вероятност от наранявания. Дано раните не са тежки. Скорошно заздравяване! :)
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Мнениеот X3MIST » Нед Юли 08, 2007 4:55 pm

Пък аз си мислех, че само откачалката с кроса не е пострадал. Аз май другата седмица няма да карам или поне не така и толкова. В момента съм мазан с няколко вида кремове, пудрен с прахчета, чистен с кислородна вода, бинтован и олепен с лепки. Абе жалка история. А и забравих да кажа, че изгорях като печено прасенце от това слънце и ми се схава доста десния крак и още боли кофти пък левия беше на косъм от лошо схващане няколко километра преди да се прибера и карах, колкото да не заспя.
Паданият ми бяха две. Първото при около 20км/ч заради коловоз в пътеката. Стиснах леко предната спирачка и прескочих колелото, направих няколко крачки и ми се размина, на колелото също. Второто падане беше с около 35 км/ч. Реших да избегна камъни на пътя. Ама единият ме изпързаля. Кормилото направи почти 360 градуса и се метнах през колелото (то поне не падна върху мен). Ръкавиците ми спасиха кожата (само на дланите), а кълбетата ми спасиха муцуната от контузии. Резултата е рана на рамото, бедрото и коляното и още няколко по-дребни. Колелото му падна тапата на единия рог (намерих я веднага) и пак нищо му няма. Каската не ми влезе в употреба, за което се радвам :) .

Мога да кажа само едно. Това беше първото ми и последно каране през лятото, при което стоя навън след 11:30-12:00 часа. Тия жеги на си ми по силите.

П.П.
Конското от родителските тела беше неизбежно, а и ми стана ясно още при второто ми падане.

П.П.П.
Дано Наско (atanas2d) се размине без сериозни проблеми след неговото кофти падане.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Мнениеот Krismars » Нед Юли 08, 2007 7:10 pm

Нещо снимки, клипчета не направихте ли?
ПП Бързо оздравяване :beer:
Аватар
Krismars

Рейтинг: 2000

Мнениеот dido85 » Нед Юли 08, 2007 7:42 pm

Krismars[/b] : Има 2, 3 снимки, ама са от GSM и са кофти (както може да се предполага).

Паданията наистина бяха зверски (особено едното). 47 км/ч
хич не са малко, особено по яко нанадолнище + завои + неква голема пукнатина по протежение на завоя + ронлива настилка щедро обсипана с камъни. Тая настилка загребва като едра шкурка (няма равна). Хвала на такива терени :bowdown:

А иначе наистина се опекохме здраво. Някой на тениска, други на потник (не бе маитап, тоя с потника го нямаше)

ПП. Бързо оздравяване на всички пострадали ;) . И дано този ден не ви откаже от спорта :nono:
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот FireFoXa » Нед Юли 08, 2007 7:46 pm

Каски имахте ли? Може след някоя друга седмица да станете с 1 повече в тези походчета :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот VeNoMcho » Нед Юли 08, 2007 8:03 pm

Дано се съберем повече и да направим изживяването незабравимо
Струва ми се, че някой хора никога няма да го забравят това каране :) :D :agree:
Аватар
VeNoMcho

Мнениеот X3MIST » Нед Юли 08, 2007 8:14 pm

Има нещо такова. Поне за мен това беше едно от първите сериозни карания на МТВ. Преди съм карал детско колело, балканче, китайски МТВ за 1 седмица и го продадох, шосейка. Едва ли ще се откажа да карам, но трябва да се замисля върху концентрацията при каране и по-добре да преценявам положението. Освен това едни наколенки дори от евтинките (35 лева не чак евтино ама май по-евтино няма) биха били от полза. Май краката са най-често нараняваната част от тялото. Къде от педали, къде от клони и тръни, къде при падане.
Аватар
X3MIST

Мнениеот VeNoMcho » Нед Юли 08, 2007 8:27 pm

X3MIST дам така е, само че днес дори и тези които имаха не ги носеха и съм сигурен, че някои съжаляват сега :D иначе по такива места е препоръчително да се кара с кори и даже налакатници. Ще взема да се замисля и аз по въпроса, въпреки че паднах на равното :D :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
VeNoMcho

Мнениеот nikitoMTB » Нед Юли 08, 2007 8:59 pm

май всеки си е получил нещо за сломен от гората.бързо оздравяване ;)
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Следваща

Назад към Мероприятия - архив