Еко тема

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 05, 2007 4:06 pm

Абе аз си го видях на записа - така му фраснаха главата в хасфалта, че чак мен ме заболя. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 4:07 pm

Мда... стоял си човека мирно и кротко и дошли лошите полицаи и го ударили в асфалта. Горкия мирен човек...

Абе работата е ясна - дигай се народе, че нещо на Матушка Рус взеха да страдат енергийните интереси :rofl:
Последна промяна bikerider на Чет Юли 05, 2007 4:09 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Юли 05, 2007 4:08 pm

bikerider написа:Мда... стоял си човека мирно и кротко и дошли лошите полицаи и го ударили в асфалта. Горкия мирен човек...

http://www.zazz.bg/play:5d2b3dce
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 05, 2007 4:09 pm

bikerider написа:Мда... стоял си човека мирно и кротко и дошли лошите полицаи и го ударили в асфалта. Горкия мирен човек...
Ааа, дали е стоял мирен аз не знам :)
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 4:10 pm

Еми и аз това казвам - не знаем, но веднага нарочваме полицията за Лошия, нали без Лош нема кой да мразим. Несериозно е, ма не съм очаквал друго от вестникарите - нали народеца традиционно е соц-настроен и винаги е прав...

@did: е и? видях натискане за да му сложат белезници? кой го е ударил? кой го е хванал за главата и го блъска в асфалта?

всеки да си вярва каквото иска. мен това не можа да ме убеди. Виждал съм побеснял демонстрант, виждал съм и как се укротява. В такава обстановка е трудно да няма кръв. Така че... може и да сте прави, може и да не сте. Знам само, че и на мен да ми легне здрав прав мъж с цялата си тежест няма как да не се ожуля на асфалта.

Изобщо... гадна работа. Още по-гадна е да се коментира, без да е ясно какво точно става. Интерпретации колкото искаш и всеки дърпа чергата към себе си.
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Чет Юли 05, 2007 4:18 pm

bikerider написа:@did: е и? видях натискане за да му сложат белезници? кой го е ударил? кой го е хванал за главата и го блъска в асфалта?

Някъде да съм твърдял, че някой го е удрял? :dunno:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 05, 2007 4:20 pm

Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 4:24 pm

did написа:
bikerider написа:@did: е и? видях натискане за да му сложат белезници? кой го е ударил? кой го е хванал за главата и го блъска в асфалта?

Някъде да съм твърдял, че някой го е удрял? :dunno:

Ти не, вестниците го твърдят. Към теб нямам никакви претенции относно обективност :)

Ае, аз съм дотук с миньорите.
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 05, 2007 4:38 pm

Иии ти па веднага адвокат на дявола :evil:! Аз, аз видях кой го хвана за главата и го натисна към асфалта!

Пък и неслучайно казах БИТИ, я да си припомним Чората, дето почина от "инфаркт"... или репортера дето снима охраната на Маджо.

Днес гледам, че осъдили България да плати 6000 евро на Ерджан Рашид-Роко за нанесен му от полицаи побой през 1997.

Няма какво да им адвокатстваш, той министърът предимно с това се занимава... когато не пикае по фонтаните :popcorn:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 4:47 pm

П.П.

PtD написа:Иии ти па веднага адвокат на дявола :evil:!

:evil:
Трябва да се мисли, затова го правя.

PtD написа:Аз, аз видях кой го хвана за главата и го натисна към асфалта!

Да, това се вижда.

Ето едно мнение, което намирам за напълно уместно:
"Според мен полицаите можеха да спрат протестиращите и без да се стига до екцесии. Допускането на ескалиране на напрежението, в тази ситуация показва, неподготвеност на полицаите да действат адекватно. Дори и да бяха малко изтласкани от миньорите, можеха да овладеят ситуацията, само като се хванат с ръце и направят жива верига.Можеше полицай с мегафон да поиска учтиво от протестиращите да изпълнят условията наполицията, можеше да не карат миньорите да ходят пеш 5 километра, за да протестират и така да ги изнервят допълнително. Ако в полицията има умни хора, трябва много внимателно да анализират ситуацията и да си направят съответните изводи. Трябва и някои от момчетата в униформа с по-лабилна психика да минат допълнителни прегледи и да се прецени тяхната годност да работят в системата."
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 05, 2007 6:55 pm

Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот klmn » Чет Юли 05, 2007 7:09 pm

NovemberCharlie написа:Абе аз си го видях на записа - така му фраснаха главата в хасфалта, че чак мен ме заболя. :)
Абе,миньорите не требваше ли задължително да са с каски? :D
Носете каски!
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 7:34 pm

NovemberCharlie написа:http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1068172

!!!! :agree::agree::agree::agree::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Чет Юли 05, 2007 7:35 pm

Като гледам стресираните съдии, май и те ще трябва да ходят с каски :rofl:

П.П. Обаче най ще ме изкефи, когато депутатите са принудени да се разхождат в ПБС :D
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Чет Юли 05, 2007 7:39 pm

Айдеее пак се почнА :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Чет Юли 05, 2007 9:21 pm

PtD написа:Като гледам стресираните съдии, май и те ще трябва да ходят с каски :rofl:

П.П. Обаче най ще ме изкефи, когато депутатите са принудени да се разхождат в ПБС :D

Учените от БАН още мислят геометрията на ПБС за да го направят съвместимо с депутати, засега е невъзможно шкембето на депутата да влезе в какво да е ПБС :) ;) :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот kagami » Пет Юли 06, 2007 10:26 am

By the way, по непотвърдена информация, довечера (петък) пак ще има протест за Странджа - този път пред Ал.Невски :)

Казвам го, за да могат хората, които имат желание да се включат, да знаят къде да отидат. Ако получа по-сигурна информация, пак ще пиша.

Вече, мисля, всички знаем кой във форума какво мисли за протестите, така че няма нужда да дискутираме за сетен път има ли смисъл или няма.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юли 06, 2007 10:28 am

Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Юли 06, 2007 10:48 am

@kagami: права си, няма нужда. Само един въпрос:

"По Конституция и закон съдът не може да отменя защитени територии и национални паркове, той не може да каже дали в някоя заповед има пороци и нарушения. Съдът не може да решава да се застрои или строежи да бъдат разрушени. Съдът се произнася дали дадено решение е законосъобразно или не, а не решава дали решението на политиците е целесъобразно, посочи председателят на ВАС."

Тоест излиза, че протестирате за нищо? Недоумявам :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Пет Юли 06, 2007 11:30 am

Така е, обаче ВАП твърди, че решението на ВАС е незаконосъобразно. А смятам, че ВАП знае закона поне колкото ВАС.
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пет Юли 06, 2007 12:07 pm

Тука вече излизаме от моята компетентност, но все пак, ако протеста е законен, наистина няма лошо в това да се понатисне малко съдебната система :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Пет Юли 06, 2007 12:15 pm

@ bikerider

Щом ВАП смята за правилно да оспорва решението на ВАС, който пък оспорва решение на заместник-министър от миналото, значи има възможност ВАС да не са прави. Разбира се, председателят на ВАС е в позиция, която го задължава данаправи цитираното от теб изказване - той е участник в спора. Тази му позиция го прави пристрАстен в конкретния спор - поради което аз няма да приема думите му за
даденост. Но и нямам време да чета конституцията и да се опитвам да проумея какво точно е имал предвид под "Съдът... не може да каже дали в някоя заповед има пороци и нарушения." От друга страна твърди, че "Съдът се произнася дали дадено решение е законосъобразно или не." И понеже не съм веща, смея да попитам какво значи "нарушения" в "дадена заповед"? Ако има "нарушения" в "дадена заповед" тя "законосъобразна" ли е?

Мисля, че именно това е работата на съда - да прецени дали има "нарушения" в дадена заповед и на базата на това да определи дали тя е "законосъобразна". Никой не очаква от съд да се произнася за "пороци". Но хората очакват съдът да си свърши работата. Аз се съмнявам, че ВАС си е свършил работата, за това ще се радвам ако ВАП успее да докаже това мое съмнение.

В този конкретен случай за мен не е правилно да си стоя вкъщи и да чакам да видя какво ще стане. Смятам, че трябва да изразя позицията си по мирен, но все пак АКТИВЕН начин. Иначе се страхувам, че заличаването на Странджа като национален парк би се превърнало в особено опасен прецедент. Убедена съм, че именно протестите доведоха до сегашната ситуация, а именно решението за отмяна на статута на парка да бъде оспорено. Моето виждане е, че сега не е моментът тези протести да спрат. Също така се опасявам, че ако сега не отида да протестирам, ще се намерят хора като теб, които ще кажат "А къде бяхте като заличаваха Странджа?", когато шефът на фирма "Смаш 2008" реши да си построи вилно селище на Черни връх и плати на когото трябва да отмени статута на Национален парк Витоша например.

Наистина се уморих да обяснявам. Твоето и моето виждане се различават и аз приемам този факт. Не смятам за нужно да обяснявам позицията си повече. Който разбрал разбрал. Който не - :peace:

П.С. Сега виждам, че си отговрил, докато аз се трудех над фермана, който се получи по-горе. Моля те, не приемай изказването ми като заяждане :) :agree:
Аватар
kagami

Мнениеот bikerider » Пет Юли 06, 2007 12:45 pm

kagami написа:Моля те, не приемай изказването ми като заяждане :) :agree:

В никакъв случай!!! Мерси за фермана :):agree:

Edit:
На мен ми е най-болно от факта, че дори наличието на статута не е спирало сеченето. Поне това, което видях в Сакар беше умопомрачително. Даже се чудя как не си изядох боя, заради това, че имам наглостта да минавам оттам. Сигурно е, щото бях сащисан и не можах нищо да кажа...
Аватар
bikerider

Мнениеот kagami » Пет Юли 06, 2007 12:50 pm

Ужас! Наистина боли много при вида на това как невъзстановими в умозримо бъдеще гори си заминават ей така - дори и в защитени територии. Напълно съм съгласна с теб по това. :agree:
Аватар
kagami

Мнениеот kagami » Пет Юли 06, 2007 1:05 pm

Пак давам линка към страницата, на която обявяват къде и кога ще има протести: http://savestrandja.ludost.net/
Който иска да ходи, да проверява от там.
Пише, че в Стара Загора ще се събират протестиращи днес, а във Варна утре - 07 юли.
Аватар
kagami

Мнениеот PtD » Съб Юли 07, 2007 3:18 am

bikerider написа:И не е ли вече време да протестираме (да и аз) срещу МОСВ и техните "бомбички"? Не е луд тоя дето изяжда зелника...

http://mediapool.bg/show/?storyid=130067&srcpos=4
Аватар
PtD

Мнениеот bi » Съб Юли 07, 2007 9:51 pm

може ли и аз да се оплача? Живота е коварен след 60 години съществуване на база за тренировки по воден слаом към ТД"ЕДЕЛВАЙС" Пловдив новия шев на Панаира реши че ще ни купи , но не за какво да е , а за да ни сабори и построи паркинг. Не че вътре няма 4 етажен ама "лаком гъз кръв сере" . това беше наи страхотното място на Марица за гребане :bawling: идеално след каране на колело за бира и отдих ,но не :(!: па за какво са ни тея. И когато трябва да се местим ( не че има каде(защото на нас никой нищо не ни казва общината мълчи Гергов мълчи )) по скоро да си саберем багажа видях ме кой доиде да помага>А когато търсихме помощ разбрахме на кого може да се разчита . В ТАЗИ ДъРЖАВА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :bawling: :(!: :(!: :(!: :(!: :(!: :(!:
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот mih » Съб Юли 07, 2007 9:53 pm

протестирайте
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот screamBoy » Съб Юли 07, 2007 9:56 pm

разбира се че няма справедливост, има закони.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Мнениеот bi » Съб Юли 07, 2007 10:02 pm

Идеята да протестираме не е нова, но като не знаем дали ще ни дадат ново място.Дали ще ни построят нова база :bawling: :bawling: не можем да обвиним никого.Положението е критично :V:
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

ПредишнаСледваща

Назад към Други