Лека храна, богата на въглехидрати

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Лека храна, богата на въглехидрати

Мнениеот Nymphetamine » Нед Юли 08, 2007 8:57 am

Утре за закуска ми трябва нещо такова - храна, която да бъде богата на въглехидрати - основната храна за мозъка. :) Но не мога да се спра на конкретен вид - в много от тях има ядки, които са с голямо съдържание и на мазнини, а не искам да ангажирам стомаха си с такъв тип хранителна съставка, точно за утре по-голямата част от кръвта ми е необходима в мозъка, а не в храносмилателните органи.
Чудя се дали да е шоколад с някаква лека тестена храна, кято половин филия хляб или пък само някаква кифла с шоколад и нещо сладко и леко за пиене.
За това, който има повече опит с такива храни, нека ме посъветва какво точно да полвам. Мерси предварително. :)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 08, 2007 9:34 am

Няма да ти обяснявам защо но изяждаш 1 купичка овесени ядки (както ги обичаш - дали с кисело мляко или с друго ти си знаеш) с 2 лъжици мед, след това поддържаш с по 1 банан и за периода на натоварването шоколад всичко това съчетано с течности.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юли 08, 2007 11:04 am

Sp3c7r3 написа:Няма да ти обяснявам защо но изяждаш 1 купичка овесени ядки (както ги обичаш - дали с кисело мляко или с друго ти си знаеш) с 2 лъжици мед, след това поддържаш с по 1 банан и за периода на натоварването шоколад всичко това съчетано с течности.

:agree: Moже би + някоя вафла Морена или един Сникерс :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 08, 2007 11:07 am

THEZOGGO написа: :agree: Moже би + някоя вафла Морена или един Сникерс :)

Определено много добре Сникерс, Морена макс също :agree: :agree:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 11:13 am

7days+мицело мляко и си пушка :popcorn: :agree:
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Рейтинг: 1220

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 08, 2007 11:17 am

perfor написа:7days+мицело мляко и си пушка :popcorn: :agree:

:confused: :confused: :confused:

Ами бтв в долният ти пост според мен е излишен, ихонките с въпросчетата просто са начин за изразяване на несъгласие. Човека иска богата на въглехидрати храна не спам в темата, макар че като гледам и без това няма да мине.
Последна промяна Sp3c7r3 на Нед Юли 08, 2007 11:33 am, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 11:20 am

курАСАНчи и млекце :popcorn:
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Мнениеот Nymphetamine » Нед Юли 08, 2007 12:14 pm

Е, по време на натоварването, няма да имам възможността да комбинирам с течности и разни други храни, щото ще съм залостен в 5 часа в аудиторията и ще пиша.
Просто ми трябва нещо за събуждане на мозъка, което да е с голямо съдържание на въглехидрати. Така ще се снабдя с повече енергия, която ще излея на листовете хартия. :) И мисля да започна още от днес с въглехидратните храни. За овеса и мюслите не се бях сетил, но са добра идея. Ще си хапна после, както и след вечеря, та разграждането да започне преди това и на сутринта резултатите да са налице. А за закуска може би един Марс и едно бананче. :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот zero » Нед Юли 08, 2007 2:19 pm

Добре го каза Sp3c7r3 ,но можеш да добавиш малко мед в менюто си.
И също така Успех ти пожелавам и да покажеш всичко ,което знаеш!
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот Newone » Нед Юли 08, 2007 3:55 pm

Ако се натъпчеш с бързи въглехидрати преди изпита, вероятността да се одремеш, е около 75%...Пробвай по-добре с около 200-250г кисело мляко САМО или нещо друго балансирано...Въглехидратите в менюто по-добре да са вечерта преди това и да не са с висок гликемичен индекс...И хапни рибка или някакъв друг морски продукт..
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Рейтинг: 2000

Мнениеот ACID BURN » Нед Юли 08, 2007 4:00 pm

Ами пробвал съм Република докато карам иии определено дава мн сили.Щото пише 2500 ккалории. и доста голям процент са въглехидратите.Незнам пробвай :dunno:
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 4:22 pm

И чист шоколад да е пак дава много енергия. Като си вътре, вземи си идно шише вода , че в тия жеги да е обезводниш е равно на пълна физическа и умнствена немощ. Нещо, което , надявам се, искаш да избегнеш ;) Успех на изпита!
Аватар
perfor

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 08, 2007 4:29 pm

perfor написа:И чист шоколад да е пак дава много енергия. Като си вътре, вземи си идно шише вода , че в тия жеги да е обезводниш е равно на пълна физическа и умнствена немощ. Нещо, което , надявам се, искаш да избегнеш ;) Успех на изпита!

Ъъъ.. моля те, не говори за неща, които не разбираш. Да, хубаво е да има шише с вода но да се обезводни... Ако искаш толкова да трупаш мнения давай в игри, човека май пита сериозно.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот perfor » Нед Юли 08, 2007 4:33 pm

е, аз говоря от лични наблюдения. На пробния беше доста топло в залата и след 5 часа се чуствах като мачкан с валяк, защото не си взех вода. Не знам дали е било дехидриране или нещо подобно.
Аватар
perfor

Мнениеот Nymphetamine » Нед Юли 08, 2007 4:49 pm

Newone написа:Ако се натъпчеш с бързи въглехидрати преди изпита, вероятността да се одремеш, е около 75%...Пробвай по-добре с около 200-250г кисело мляко САМО или нещо друго балансирано...Въглехидратите в менюто по-добре да са вечерта преди това и да не са с висок гликемичен индекс...И хапни рибка или някакъв друг морски продукт..

Какви имаш предвид под нещо друго балансирано?
А какво препоръчваш за вчерта, с невисок гликемичен индекс...
Но риба и изобщо морски продукт вкъщи май нямам... ако трябва ща си купя. :)
Благодаря предварително. :beer:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот mih » Нед Юли 08, 2007 5:02 pm

Не забравяй орехите (и други ядки).
:offtopic: По какво ти е изпита?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Grash » Нед Юли 08, 2007 5:10 pm

Ако е за високо съдържание на въглехидрати, мога да препоръчам локумени вафли :) В 100гр има 2,7г белтъчини; 0,65г мазнини; 94,1г въглехидрати; 381ккал... Аз това ползвам и ми идва разход 4 вафли(120г) на 100км(шосейно) ;) Чистия локум също е добър вариант.
Аватар
Grash

Мнениеот Nymphetamine » Нед Юли 08, 2007 5:15 pm

Ядките имат и доста мазнини, което ме притеснява донякъде. Но може да пробвам с овес и орехи, примерно.
Изпита е по биология. :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Sp3c7r3 » Нед Юли 08, 2007 5:29 pm

Вида на мазнините в ядките е различен. Ако все пак се решиш на ядки което не препоръчвам вземи печен фъстък или слънчогледови семки белени. :agree: Локумените вафли във никакъв случай не са препоръчителни за закуска защото са бърз (прост) въглехидрат, по време на изпита по-бива, но там вече е по-добре шоколад. И това за мазнините - шоколада е бая мазничък, но е незаменим. юз ит дет се вика.
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот skiman » Нед Юли 08, 2007 5:52 pm

Послушай и си вземи ето това:
Няма да ти обяснявам защо но изяждаш 1 купичка овесени ядки (както ги обичаш - дали с кисело мляко или с друго ти си знаеш) с 2 лъжици мед, след това поддържаш с по 1 банан и за периода на натоварването шоколад всичко това съчетано с течности.

:agree:
Аватар
skiman

Мнениеот halcor » Пон Юли 09, 2007 8:56 am

Микс от сушени плодове + кафе + вода е една нелоша комбинация за мен.
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Пон Юли 09, 2007 9:30 am

Ако искаш наистина лека и богата на въглехидрати храна - стафиди.
Или както каза halcor - всякакви сушени плодове.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Sp3c7r3 » Пон Юли 09, 2007 9:33 am

Вида им е важен дамм :) Иначе може да си купи 1 пакет декстроза за 40ст от аптеката и пей сърце :) за 1 час... :popcorn:
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Мнениеот bluskanie » Пон Юли 09, 2007 9:38 am

Даа, сушените плодове са екстра. Богати на желязо и бор. Ама требе да се спортува, че може да надебелеете ако прекалявате :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юли 09, 2007 12:38 pm

Заложих на овеса и сушени плодове.
И кво стана, да го еба в гъза...
Едната тема - като по учебник.
Втората - никой не я очакваше, трета година пордре. В мойта аудитория 10-тина човека излезнаха още на първия час, последвани от още толкова след известно време... Аз какво написах - първия урок от втората тема го бях учил преди седмица и не ми остана време да го преговоря - криво-ляво го написах, но си си в бая сговнен. Има правилни неща, но е до половината с няколко съществени грешки. Вторият урок е добре, имам две фактологически грешки за една група гени и пропуснат абзац с един от видовете взаимодействие на гените... просто не можах да се сетя за него... И съм леко разочарован, въпреки, че много от познатите ми са също доста недоволни и като цяло, от това, което майка е чула да се говори наоколо от родители и излезнали кандидати е, че всички са посговнясали втората тема. Така, че май има надежда.. все пак умира последна. :) В общи линии очаквам около 4:75, което е добре, понеже от общо 200 и няколко кандидати за медицина и стоматология, 85 са с дипломен бал по химия и биология по-нисък от 12.
Но ако не е тая година и догодина ше се пробваме. А има и оше един изпит, с който мога да компенсирам тази оценка. Тъй че сега отивам да ям и да пия една студена бира. :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Пон Юли 09, 2007 12:40 pm

Баааси и аз си мисля, че за каране говорим...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Пон Юли 09, 2007 12:46 pm

някаква медицина ли ? тука изпита е утре и имам заръката да стискам палци, стискай и ти за евентуална твоя колежка в такъв случай 0_^
а ти си и за специалности тези дето са и с химия, така ли ? че мацката само с биология
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юли 09, 2007 1:14 pm

screamBoy написа:някаква медицина ли ? тука изпита е утре и имам заръката да стискам палци, стискай и ти за евентуална твоя колежка в такъв случай 0_^
а ти си и за специалности тези дето са и с химия, така ли ? че мацката само с биология

Ами тук при нас за медицина, стоматология и фармация искат и химия.
За медицинска сестра и за акушерка се изисква само биология. Тези специалности се водят в отделен Институт. Нашите (стоматология, медицина и фармация) са си в Университета.
Иначе писах първо медицина, после томатология. Дано тигне за медицината... Ще видим след една седмица какво ще направя на химията...
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Newone » Пон Юли 09, 2007 2:21 pm

Аз разбрах, че става въпрос за изпит и за това ти препоръчах това, което препоръчах...Въглехидрати с висок гликемичен индекс/"бързи" въглехидрати/ са тези, които са с висока/бърза усвояемост.Това са всички захари, тестени храни, ориз, картофи, царевица...Поради инсулиновата реакция на организма, това, което е добре за каране, не винаги е полезно при умствено натоварване, защото може да ти се додреме...Нямам време да пиша подробно...Мисля, че имаше една стара тема за хранене при каране, там съм бил по-многословен...Успех на следващия/следващите изпити и ме послушай за киселото мляко, ще си по-свеж...има и други варианти, разбира се, но това е най-лесно изпълнимо....
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Nymphetamine » Пон Юли 09, 2007 2:48 pm

Newone написа:Аз разбрах, че става въпрос за изпит и за това ти препоръчах това, което препоръчах...Въглехидрати с висок гликемичен индекс/"бързи" въглехидрати/ са тези, които са с висока/бърза усвояемост.Това са всички захари, тестени храни, ориз, картофи, царевица...Поради инсулиновата реакция на организма, това, което е добре за каране, не винаги е полезно при умствено натоварване, защото може да ти се додреме...Нямам време да пиша подробно...Мисля, че имаше една стара тема за хранене при каране, там съм бил по-многословен...Успех на следващия/следващите изпити и ме послушай за киселото мляко, ще си по-свеж...има и други варианти, разбира се, но това е най-лесно изпълнимо....

Ами добре. Ще го пробвам следващия път. :) Предполагам, че и прясното мляко става...
Следващия ще е от по-голяма важност, така, че до тогава може да тествам вриантите. :) Мерси все пак.
Аватар
Nymphetamine

Следваща

Назад към Други