Великата тайна на водата

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Великата тайна на водата

Мнениеот halcor » Чет Юли 19, 2007 8:50 am

Тая новина:
http://www.dnes.bg/article.php?cat=4&id=38846

ме провокира да ви питам: Гледали ли сте филма "Великата тайна на водата" и какво ви е мнението за него? И аз ще споделя, ама малко по-късно :) Наблюдавам люботитно явление, за това питам...
Аватар
halcor

Рейтинг: 2000

Re: Великата тайна на водата

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 9:29 am

halcor написа:Тая новина:
http://www.dnes.bg/article.php?cat=4&id=38846

ме провокира да ви питам: Гледали ли сте филма "Великата тайна на водата" и какво ви е мнението за него? И аз ще споделя, ама малко по-късно :) Наблюдавам люботитно явление, за това питам...

Не съм гледал филма, но знам, че водата е един от нерешените проблеми за съвременната физика и скоро няма да бъде решен. По-лесно е да се направи работещ модел на някаква сложна и дълга полимерна верига, който да пресъздава свойствата и, отколкото да се симулира вода :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 19, 2007 9:43 am

Гола вОда!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Fenixxx » Чет Юли 19, 2007 9:58 am

това за световната молитва да бяха казали че е в 14:11 а не в 14 както и да е...и аз не съм гледал този филм нямам време но ми е 1-ви в списъка
Аватар
Fenixxx

Рейтинг: 1200

Мнениеот halcor » Чет Юли 19, 2007 10:00 am

@did
Специално вода, или почти произволен флуид? И на какво ниво на огрубяване? Voxel grid със съответните параметри за всеки voxel, местоположение/ориентация на всяка молекула, някакво субатомно ниво? :)
Оффтопик и от любопитство питам само, иначе съвсем друго е интересното явление, което наблюдавам и ако TOYAGA има предвид "Гола вОда!" като мнение за филма е от много малкото с подобно мнение, което е и аспект от моето мнение :)
Аватар
halcor

Мнениеот bi » Чет Юли 19, 2007 10:26 am

О вчера я четох тази статия .Провокирана от това ,че човешкия мозък е 80% вода .Интересно становище.То всички сме чели и за водата и музиката(състоянието на водните молекули при различен стил музика), ама можем ли да вярваме?Аз и статия ,че света и хората са просто холограми четох. ;)
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот TOYAGA » Чет Юли 19, 2007 10:29 am

halcor написа:... ако TOYAGA има предвид "Гола вОда!" като мнение за филма ...

:agree:

Когато в ръцете си имаме бутилка с вода, се увеличава и нашата възприемчивост, смятат изследователите

Интересно кво мислят изследователите за онези сюблимни моменти, в които човек отделя с паца в ръка и как оценяват загубите на нежната половина от човечеството, която (по принцип) е лишена от този непосредствен контакт с бликащия с мощна струя орган? В този смисъл се питам - дали пък да не карам скъпата да ми го изтръсква с терапевтична цел?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот lanzz » Чет Юли 19, 2007 10:37 am

аз съм малко бос в тази област, но според wikipedia, биофотон е фотон излъчен по някакъв начин от биологична система. тоест по дефиниция няма как водата да излъчва биофотони без да е биологична система a priori. какъв точно е аргумента? водата е жива, понеже излъчва биофотони, понеже е жива, понеже излъчва биофотони?

въпросния "доктор" масару емото пък е завършил международни отношения в йокохама и е доктор по алтернативна медицина към отворения институт по алтернативна медицина в индия, който не е акредитиран... интересно коя от двете специалности го прави капацитет по въпросите на "живата" вода, аз бих предположил че е тази от измисления институт... първия "see also" линк в статията за масару емото е "pseudoscience"...
Аватар
lanzz

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юли 19, 2007 10:38 am

:popcorn:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 11:00 am

halcor написа:@did
Специално вода, или почти произволен флуид? И на какво ниво на огрубяване? Voxel grid със съответните параметри за всеки voxel, местоположение/ориентация на всяка молекула, някакво субатомно ниво? :)
Оффтопик и от любопитство питам само, иначе съвсем друго е интересното явление, което наблюдавам и ако TOYAGA има предвид "Гола вОда!" като мнение за филма е от много малкото с подобно мнение, което е и аспект от моето мнение :)

Проблемите са на ниво "молекулна динамика", но причините за тези проблеми са ясни - некакси водородните атОми са твърде далече като поведение от частици, които имат намерение да се подчиняват на Нютоновата класическа динамика. Така де, да не са ябълки! Те си искат квантови симулации и тва си е! Междувременно изскачат едни странни свойства, като аномално поведение на вискозитета в некои случаи (ти я охлаждаш, тя тече по-лесно!), твърдата фаза по-лека от течната, поради което е потънал Титаник (колко други течности знаеш, които като замръзнат се разширяват? ) и т.н. и т.н.

Иначе на ниво хидродинамика (blender ;) ) проблеми нема и нема как да има. blender обаче не се интересува от термодинамика ;)
Последна промяна did на Чет Юли 19, 2007 11:41 am, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот screamBoy » Чет Юли 19, 2007 11:37 am

кой институт от кой да е акредитиран ... данеби в българия да има само Софийски Университет, а ?
тъпизмите настрана е добре да се оставят, понякога

това си е съня на японеца и който иска може да влее своето намерение в него ^__^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот SpoileR » Чет Юли 19, 2007 12:37 pm

Когато в ръцете си имаме бутилка с вода, се увеличава и нашата възприемчивост, смятат изследователите

При бутилка от бира пък се наблюдава обартното...
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот blizzard » Чет Юли 19, 2007 1:28 pm

did написа: (колко други течности знаеш, които като замръзнат се разширяват? )

Бисмут?
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот did » Чет Юли 19, 2007 1:49 pm

blizzard написа:
did написа: (колко други течности знаеш, които като замръзнат се разширяват? )

Бисмут?

ама не става за пиене!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lanzz » Чет Юли 19, 2007 3:56 pm

screamBoy написа:кой институт от кой да е акредитиран ... данеби в българия да има само Софийски Университет, а?

изобщо нямам представа какво точно искаш да кажеш :dunno: софийския университет не е единствения университет в българия, както и не е единствения акредитиран. от друга страна, в индия:
wikipedia написа:India
Accreditation is compulsory for all universities in India except those created through an act of Parliament. Without accreditation, "It is emphasized that these fake institutions have no legal entity to call themselves as University/Vishwvidyalaya and to award ‘degree’ which are not treated as valid for academic/employment purposes.". The University Grants Commission Act 1956 explains,
"the right of conferring or granting degrees shall be exercised only by a University established or incorporated by or under a Central Act, or a State Act, or an Institution deemed to be University or an institution specially empowered by an Act of the Parliament to confer or grant degrees. Thus, any institution which has not been created by an enactment of Parliament or a State Legislature or has not been granted the status of a Deemed to be University, is not entitled to award a degree."
Accreditation for higher learning is overseen by autonomous institutions established by the University Grants Commission

да се чете: в индия, организации които не са акредитирани от University Grants Commission не се считат за учебни заведения, нямат право да издават дипломи, дипломите им са недействителни и не могат да служат за свидетелство за квалификация при кандидатстване за работа и за академични длъжности.
Аватар
lanzz

Мнениеот screamBoy » Чет Юли 19, 2007 9:25 pm

без съмнение ^__^
плз угоди на мързела ми и постави последното болтче - къде е липсата на този университет в списъка с акредитираните заведения от тази индийска комисия

и финалната фаза ще е да се видим някой ден и да покараме ^_____^
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот SpoileR » Пет Юли 20, 2007 1:34 am

Айдееее... и тая тема кривна...

От вода към акредитирани и не акредитирани университети...

Е*ахти еволюцията... :bowdown:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот naso » Пет Юли 20, 2007 1:07 pm

в училище имахме една учителка дето и викаха "тихата лудост" в учителската стая тааа ... тя ги разправяше тея работи с водата :dunno:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот assgiver » Пет Юли 20, 2007 10:15 pm

Филма е готин, аз съм го гледал, но ако не се вкараш в филма ти се струва "гола вОда" . Инче ако се вникне в него е мн интересен. Не се знае дали е истина или плод на болни мозъци на учени. Гледайте филма :beer:
не става само със спамене и пари !Трябва каране И АКЪЛ!!!.....
Аватар
assgiver

Рейтинг: 1960

Мнениеот agent_Jekov » Пон Окт 06, 2008 8:38 pm

Гледах го в началото на тази година, но сега видях темата.Гледах и втората част.Определено съм склонен да вярвам на почти всичко показано във филма, защото там доказват с нагледни научни примери всяко твърдение.Например за израстването на ориза, който е напояван с вода "третирана" по различен начин.Освен това филма е руски, не хамерикански, бил е забранен доколкото знам в Русия а и в него са становищата на учени от различна националност.Определено е от тези малко филми, които докосват нещо в теб, карат те да се замислиш.Най-малкото основното, на което те учи е да уважаваш този дар от природата или от Бог и да не го приемаш като даденост.Аз допреди това не се бях замислял колко автоматично врътвам кранчето всеки път.Мненията и на did ме убеждават, че водата определено е нещо много мистично в същината си. :) halcor, евала! :beer:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот kikon » Пон Окт 06, 2008 8:46 pm

Въпросът за водата е поставен и във филма What the bleep do we know!?.
Все още е cutting edge на науката, така че не знам до колко да му вярвам, но се доверявам на информацията и допускам, че е напълно възможно. Важното е да се продължи да се копа в тази посока.
Flow like water down the hill.

http://keekie.me/
Аватар
kikon

Мнениеот bikerider » Пон Окт 06, 2008 10:20 pm

agent_Jekov написа:Определено съм склонен да вярвам на почти всичко

:naughty:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Yavkata » Вто Окт 07, 2008 6:56 am

Каквото и да ми е мнението за филма, и за фактите или "фактите" използвани в него съм сигурен в едно. По- добре е да казваш и чуваш "Благодаря; Обичам те" отколкото "Мразя те" или да се сблъскваш с пренебрежение. Във филмчето има простички послания, водата е само фон.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Antares » Вто Окт 07, 2008 8:28 am

Между другото, във филма на места улавям ужасни глупости. Абсолютните врели-некипели. Което поставя под съмнение всичко останало от казаното...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Вто Окт 07, 2008 9:39 am

И по-точно? :popcorn:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Antares » Вто Окт 07, 2008 10:22 am

Филмът съм го гледал преди година и половина. Въртят ми се някакви спомени, че според авторите само на Земята имало вода. Хайде моля ви се, дайте да се уважаваме! Няма да тръгна да го гледам пак само да вадя конкретни доводи срещу него. Вярвай, никой не ти пречи.

Постовете на did и Yavkata казват всичко, което филма се опитва да изпрати като послание. Въпроса е, че откъм факти понакуцват.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот lanzz » Вто Окт 07, 2008 10:28 am

ха, тоз "what the bleep do we know" май го бях гледал, или поне по диагонал... беше ми направило впечатление, че повечето от "учените" които се изказваха в него, накрая бяха кредитирани като "доктори по ноатически науки", а чудноватото прилагателно "ноатически" се оказа че иде от чичà ви Ной и неговата баржа...
Аватар
lanzz

Мнениеот Antares » Вто Окт 07, 2008 10:34 am

Филми от сорта на "The Secret", "Вода" и "What the..." имат идеята с квазинаучни термини и доводи да накарат хората да гледат позитивно на света, да се усмихват по-често и да мислят по-позитивно. Което адмирирам. Защото определено религиите вече не могат да постигнат тази цел, прекалено наивни са им писанията и не звучат достатъчно авторитетно.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Вто Окт 07, 2008 10:59 am

Antares написа:Филмът съм го гледал преди година и половина. Въртят ми се някакви спомени, че според авторите само на Земята имало вода. Хайде моля ви се, дайте да се уважаваме! Няма да тръгна да го гледам пак само да вадя конкретни доводи срещу него. Вярвай, никой не ти пречи.
Само на Земята има вода способна да роди живот. ;)
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Вто Окт 07, 2008 11:08 am

:lolup:

(тва за Антарес отгоре)
Последна промяна PtD на Вто Окт 07, 2008 11:25 am, променена общо 1 път
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Следваща