nikudini написа:А имаш ли разречение за това митинг-шествие от общината?Защото ако не
.
SpoileR написа:nikudini написа:А имаш ли разречение за това митинг-шествие от общината?Защото ако не
.
Браво бе... зацикли темата
Въпросът не е дали е уведомена, а дали е разрешила. Освен това има екотема, където е мястото за подобни текстове. На трето място имам предложение - що не идете, както каза bikerider, да спрете секачите в гората или строителите по морето, ами се дървите в центъра на София пред камерите. Или пък идете в Царево да правите митинг. Май не ви стиска, а?silvertm написа:SpoileR написа:nikudini написа:А имаш ли разречение за това митинг-шествие от общината?Защото ако не
.
Браво бе... зацикли темата
Общината е уведомена надлежно, ако това питаш.
NovemberCharlie написа:Въпросът не е дали е уведомена, а дали е разрешила.
Закон за събранията, митингите и манифестациите написа:Чл. 8. (1) За свикване на събрание или на митинг на открито организаторите най-малко 48 часа преди началото му писмено уведомяват общинския народен съвет или кметството, на чиято територия ще се проведе, като посочват организатора, целта, мястото и времето на събранието или митинга.
(2) В неотложни случаи за събранието или митинга на открито уведомлението по предходната алинея може да се направи в еднодневен срок.
...
Чл. 11. (1) Организаторите на манифестация уведомяват писмено общинския народен съвет или кметството за целта, времето и пътя на движението на манифестацията най-малко пет дни преди провеждането й, а в неотложни случаи - най-малко два дни.
...
Чл. 12. (1) Когато времето и мястото на събранието, на митинга или пътят на движението на манифестацията създават условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението, председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, предлага промяната им.
(2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет или кметът може да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацията ...
...
(3) Забраната се налага с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването.
...
(5) Когато органът по предходната алинея не се произнесе в определения срок, събранието, митингът или манифестацията може да се проведат.
NovemberCharlie написа:Освен това има екотема, където е мястото за подобни текстове.
PtD написа:did написа:а с Родопите и Средна Гора кво правиме?
Ще строим, ще творим!
Усещам малко неодобрение. Що така?kagami написа:NovemberCharlie написа:Освен това има екотема, където е мястото за подобни текстове.
Сигурна бях, че ще се опиташ да набуташ всичко в така наречената Еко-тема.
vrab написа:Добре е някой да разбере кой е написал заповед за територия, без да определи в нея ясни граници, и да му се потърси отговорност, а не само в съда да се търсят грешките. Нека се замислим защо се издават административни актове от лица, които нямат нужната компетентност. Иначе всички искат да изпъкнат пред обществото, че са закрилници на природата и биол. разнообразие.
vrab написа:Тези съветници и юристи в общини и по министерства трябва да се вемат в ръце и да са отговорни за това, което пишат, че иначе само се крият зад паравана - министертсво или община, и опа - НЯМА ВИНОВНИ !
NovemberCharlie написа:Усещам малко неодобрение. Що така?
МЕРОПРИЯТИЯkagami написа:NovemberCharlie написа:Усещам малко неодобрение. Що така?
Защото долавям опит да се ограничи свободата на член на форума да поства теми в избран от него раздел. silvertm се е обосновал защо е писал тук, и доколкото темата е за мероприятие, аз лично не виждам защо да трябва задължително да пише в еко-темата
Значи е време за модереторите да се намесят. Ако искаш с удоволствие ще ти кажа какво мисля по въпроса на чаша бира на Баба Яга.Освен това там вече я има тази информация
И унищожи далеч по-важни неща - визирам основни демократични правила.silvertm написа:днес парламентът окончателно "спаси" статута на "Странджа" като природен парк. .
NovemberCharlie написа:Значи е време за модереторите да се намесят.
Добре де, ама да се хваща тен по жълтите плочки не е колоездачно мероприятие. Нъл тъй? Освен това аз категорично НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, че подобни меморприятия носят печалба за природата. Те носят слава на организаторите им и дават възможност на политиците да се правят на благодатели на чужд гръб. Защото това, което се случи със Странджа, е пирова победа и ние тепърва ще си плащаме. Всички ние. Защото решението на Народното събрание беше всичко друго но не и разумен, законен и демократичен начин да се опази природата. Беше един селски тарикатлък, които нищо чудно да просъществува до първото заседание на конституционния съд.Admin написа:NovemberCharlie написа:Значи е време за модереторите да се намесят.
Аз още при създаването на темата ти казах, че не смятам за удачно всичко, свързано с екологията и прочие да се навира там. Особено пък за мероприятията - точно за тях е най-добре да си има отделни теми, защото са конкретни и обикновено има какво да се доуточнява и коментира, без да се разводнява с няколко страници обща екологична тематика.
НЯМА! РЕЗУЛТАТ НЯМА! ИМА ПРАХ В ОЧИТЕ! ВАШИТЕ ОЧИ!gurga4a написа:заслужаваше си да отидем и се радваме сички че има резултат от това което направихме
Знам. Това ми е работата. И повярвай ми познавам достатъчно добре още много други закони.silvertm написа:
За нелепите (за да не кажа по-обидна дума) изказвания на NovemberCharlie - кое точно не можеш да обжалваш? Ти знаеш ли какъв е срокът, в който можеш да обжалваш даден административен акт?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта